Cea mai buna salata pentru vremea calda: prosciutto crocant, mazare si mozzarella cu vinegreta de menta


Acesta este felul perfect de mancare italiana pentru vremea calduroasa de afara.

 

Grad de dificultate: Usor
Timp de pregatire: 15 de minute
Timp de gatire: 10 minute
Portii: 2
Calorii per portie: 375
Ingrediente
4 felii de prosciutto
100 de grame de mazare, proaspata sau congelata
1 bucata de mozzarella de bivolita (125 grame), taiata in bucati
Pentru vinegreta
Sucul de la o
jumatate de portocala
O lingura de ulei de masline
O mana de frunze de menta proaspete, taiate fin, plus cateva frunze pentru servire
Mod de preparare
1. Incalzeste o tigaie neaderenta. Fara a adauga ulei, prajeste feliile de prociutto pana cand devin crocante. Pune-le pe un prosop de hartie, lasa-le sa se raceasca si rupe-le in bucati mari.
2. Fierbe mazarea intr-un recipient cu apa sarata pentru doua minute, pana cand devine moale. Intre timp, amesteca toate ingredientele pentru vinegreta si asezoneaza. Atunci cand mazarea s-a fiert, scurge-o si pune-o sub un jet de apa rece pana se raceste complet. Usuc-o cu un prosop de hartie.
3. Pentru a servi, imparte cantitatea de mozzarella pe doua farfurii, pune mazarea deasupra si feliile de prociuttto in varf.
Adauga dressingul si frunzele proaspete de menta.
Sursa: Bbcgoodfood.com

Grad de dificultate: Usor
Timp de pregatire: 15 de minute
Timp de gatire: 10 minute
Portii: 2
Calorii per portie: 375

Ingrediente

4 felii de prosciutto
100 de grame de mazare, proaspata sau congelata
1 bucata de mozzarella de bivolita (125 grame), taiata in bucati

Pentru vinegreta

Sucul de la o jumatate de portocala
O lingura de ulei de masline


O mana de frunze de menta proaspete, taiate fin, plus cateva frunze pentru servire

Mod de preparare


1. Incalzeste o tigaie neaderenta. Fara a adauga ulei, prajeste feliile de prociutto pana cand devin crocante. Pune-le pe un prosop de hartie, lasa-le sa se raceasca si rupe-le in bucati mari.

2. Fierbe mazarea intr-un recipient cu apa sarata pentru doua minute, pana cand devine moale. Intre timp, amesteca toate ingredientele pentru vinegreta si asezoneaza. Atunci cand mazarea s-a fiert, scurge-o si pune-o sub un jet de apa rece pana se raceste complet. Usuc-o cu un prosop de hartie.

3. Pentru a servi, imparte cantitatea de mozzarella pe doua farfurii, pune mazarea deasupra si feliile de prociuttto in varf. Adauga dressingul si frunzele proaspete de menta.

Sursa: Bbcgoodfood.com

 


Abonează-te pe

Citește și:

NOU: Cine este NICOLETA DRAGNE, noua concurentă de la Bravo, ai stil! Celebrities!

Se anunță o despărțire ȘOC în showbiz! ”Ne certăm în fiecare zi!”

CITEȘTE: Cine este VIVIANA SPOSUB. Biografia concurentei de la Bravo, ai stil! Celebrities

24 OCTOMBRIE 2021: Horoscop zilnic duminică. O zodie se confruntă cu probleme la locul de muncă!

CITEȘTE: Cum să ai un glow up. Iată pașii pe care trebuie să îi urmezi

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Divertisment

Cine a fost eliminată la Bravo, ai stil! Celebrities - 23 octombrie 2021. Cum au arătat ţinutele din gală şi cine a luat nota minus… 1

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Lifestyle
Parteneri