Cea mai bună rețetă de baiț pentru friptura de miel


Cea mai bună rețetă de baiț pentru friptura de miel

Baițul pentru friptura de miel se prepară rapid, dacă știți câteva trucuri ale bucătarilor! Chiar dacă nu vă place acest gen de carne, veți vedea că dacă îl preparați cum trebuie, va fi un adevărat deliciu.


In articol:

Friptura de miel face parte din categoria preparatelor pe care nu oricine știe să le facă. Asta din cauza faptului că trebuie să preparați un baiț ca la carte, pentru ca friptura să fie fragedă și gustoasă.

Secrete pentru cel mai bun baiț pentru friptura de miel

În general, românii consumă carne de miel mai ales cu ocazia Sărbătorilor Pascale. Este adevărat că anul acesta Paștele pică pe 2 mai, ceea ce înseamnă că mai e mult până atunci, dar nu strică să știți dinainte cum să pregătiți friptura de miel.

Cel mai important aspect la friptura de miel este, fără îndoială, baițul. Acesta va face ca bucățile de carne să devină fragede, aromate și să-și piardă mirosul specific de miel.

Probabil și dumneavoastră știți că sunt multe persoane care nu mănâncă miel, tocmai din cauza mirosului. Ei bine, cu un baiț făcut ca la carte, nu veți mai avea această problemă.

Cel mai ușor și rapid baiț este cel cu oțet, pentru că se stie că oțetul înlătură orice urmă de miros neplăcut. Este valabil și în cazul fripturii de miel.

Ingrediente:

  • 900 de ml apă rece
  • 100-150 ml oțet de vin
  • o sticlă de 750 ml vin alb demisesc
  • boabe de piper
  • ienibahar
  • 3-4 frunze de dafin
  • 3-4 căței de usturoi
  • câteva felii de ceapă albă
  • zeama de la o lămâie
  • sare
  • boabe de coriandru zdrobite

Într-un castron mai adânc, amestecați toate aceste ingrediente și lăsați carnea de miel în baiț până a doua zi. Apoi, scoateți carnea și o băgați la cuptor.

Alte rețete delicioase pentru baiț

Bineînțeles că puteți face baiț pentru friptura de miel după mai multe rețete, nu doar după cea de mai sus. De exemplu, extrem de bun este și baițul cu lămâie.

Ingrediente:

  • 120 de ml ulei de măsline
  • 120 de ml zeamă de lămâie
  • 120 ml vin alb/roșu
  • 60 ml miere
  • doua linguri de rozmarin
  • 3 linguri de mentă
  • 4 căței de usturoi
  • o linguriță de sare
  • piper 

Amestecați aceste ingrediente într-un castron, în care veți pune carnea de miel. Lăsați-o peste noapte și gata, puteți prepara cea mai bună friptură de miel.

Un baiț la fel de eficient, pentru o friptură fragedă de miel, este și cel cu bere.

Ingrediente:

  • 250 ml bere brună
  • doua linguri ulei de susan
  • o linguriță de usturoi tocat
  • o linguriță de oregano uscat
  • o linguriță de sare grunjoasă
  • o linguriță de piper
  • boia de ardei iute

Celebrul bucătar Jamie Oliver prepară baițul pentru friptura de miel din următoarele ingrediente:

  • 500 ml iaurt
  • mentă proaspătă
  • coaja și sucul de la două limete
  • o lingură de semințe de coriandru (zdrobite)
  • sare
  • piper negru proaspăt măcinat
  • câteva linguri de ulei de măsline

Amestecați ingredientele și lăsați carnea de miel peste noapte în această compoziție.


Abonează-te pe

Citește și:

Jador dus cu ambulanța la spital! "Zi-le să îmi facă o endoscopie, domnul doctor! Vă rog!”

De câte ori pe noapte face SEX Brigitte Pastramă! ”Este obsedat. Nu toată lumea e ca noi”

Thalida de la Chefi la Cuțite l-a cucerit pe Scărlătescu! „I-am lăsat amintire o inimă în farfurie...”

Horoscop zilnic marți, 2 martie 2021! Află ce zodie trece printr-o perioadă de singurătate!

Mariana a plâns în hohote! Cristian Comanici vrea să părăsească emisiunea Puterea Dragostei!

Clipul zilei pe KFETELE.RO

DISTRIBUIE
acest articol

Cooking

Cum se face siropul de soc

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Cooking
Parteneri