DESCOPERĂ: Rețetă de Gulaș unguresc. Mod de preparare și ingrediente


Gulașul unguresc se prepară destul de repede și veți obține o mâncare senzațională, dacă știți câteva trucuri.


In articol:

Gulașul unguresc este o rețetă tradițională a vecinilor noștri, dar a fost preluată cu succes și de bucătăria românească. Noi vă învățăm cum să preparați acest fel de mâncare și ce ingrediente trebuie să folosiți.

Cea mai simplă rețetă de gulaș unguresc

Citeste si: CITEȘTE: Cu ce poți înlocui carnea

gulas de vita

Gulas de vita

Citeste si: DESCOPERĂ: Cât timp trebuie să fierbi organele pentru ciorba de burtă

Din start trebuie să știți că gulașul se prepară din carne de vită. Un alt ingredient de bază este, bineînțeles, clasica gălușcă, preparată din făină, ouă și apă.

Gulașul unguresc este un preparat devenit celebru în toată lumea și nu este de mirare. Are un gust senzațional și o tehnică de preparare specială. Rețeta de bază cere ca gulașul să fie preparat la ceaun.

Dacă nu aveți cum să faceți asta, îl puteți găti și pe aragaz, într-o oală mai mare sau într-un tuci.

Vecinii noștri numesc acest fel de mâncare gulyas, care înseamnă, de fapt, pastor de vite.

Carnea este fragedă, iar sosul este picant și cremos.

Ingrediente pentru gulaș:

  • un kg carne de vită
  • 50 g untură sau ulei
  • ceapă roșie
  • cartofi
  • morcovi
  • roșii
  • ardei gras
  • pătrunjel
  • căței de usturoi
  • sare
  • piper
  • paprica

Ingrediente pentru găluște:

  • două ouă
  • două linguri de apă
  • 150 g făină
  • un praf de sare

Cum se prepară gulașul unguresc

Citeste si: CITEȘTE: Piept de rață după rețeta lui CĂTĂLIN SCĂRLATESCU

Gulas de vita la ceaun

Citeste si: DESCOPERĂ: Cu ce merge friptura de vită

Spălați foarte bine carnea de vită și o tăiați în cubulețe, potrivite ca mărime. Puneți uleiul sau untura să se încingă, într-o oală, într-un tuci sau în ceaun. Apoi adăugați ceapa tocată mărunt, pe care o veți căli, până se rumenește.

Puneți și carnea peste ceapă și lăsați-o să se prăjească. După ce este gata, începeți să adăugați sare, piper și paprica. Turnați puțină apă și lăsați carnea să fiarbă. În timpul acesta, acoperiți oala cu un capac.

Dacă vedeți că apa se evaporă, mai adăugați, dar tot câte puțină, ca să nu fie foarte multă din prima.

În timpul acesta, spălați, curățați și tocați legumele. Pisați usturoiul și puneți-l în oală. Când carnea e aproape gata, puteți să adăugați și legumele, turnați apă, cât să le acopere, și lăsați-le să fiarbă.

Între timp, pregătiți găluștele. Bateți ouăle cu un praf de sare și începeți să adăugați făina, în timp ce amestecați cu un tel, ca să nu fie cocoloașe.

La final, adăugați apă și omogenizați. Din acest aluat, luați cu lingura câte o gălușcă și o puneți în gulaș, când toate legumele sunt aproape fierte.

După ce ați adăugat găluștele, lăsați mâncarea pe foc încă 15 minute. Opriți focul și adăugați din belșug pătrunjel tocat mărunt.


Abonează-te pe

Citește și:

CITEȘTE: Cu ce poți înlocui CARNEA. Alege un al aliment sănătos că înlocuitor

Am aflat motivul real pentru care Dan Negru și-a dat demisia! Incredibil ce salariu avea

NOTEAZĂ: Cât timp trebuie să fierbi organele pentru ciorba de burtă

Care sunt, de fapt, secretele marinării cărnii de porc

CITEȘTE: Cât timp fierbe carnea de vită. Ce beneficii are carnea de vită

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Lifestyle

CITEȘTE: Ce înseamnă când visezi FLUTURI

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Cooking
Parteneri