Cea mai buna prajitura de sezon: tarta cu pere si migdale!


Aceasta tarta este destul de light si se face repede. Iata de ce ingrediente ai nevoie.

 

Ingrediente pentru o tarta
Aluat
170g faina
85g unt
30g zahar
1 ou
Pentru umplutura
2 oua
100g zahar
3 pere, curatate de coaja si injumtatite
100g migdale macinate
30g unt topt
50g faina
Un sfert de lingurita de praf de copt
Mod de preparare
1. Fa aluatul incorporand untul in faina pana cand obtii un aluat sfaramicios. Adauga zaharul si apoi foloseste oul pentru a-l lega. Daca nu este indeajuns de mult lichid, poi adauga putina apa rece sau lapte. Lasa aluatul la rece cel putin o ora.
2. Dupa o ora, ruleaza aluatul intr-o tava rotunda cu fund detasabil. Inteapa aluatul si pune din nou la frigider.
3. Fa aluatul: bate ouale si zaharul cu un mixer pana cand obtii un amestec galben si usor. Adauga migdalele, untul, faina si praful de copt, in aceasta ordine.
4. Asambleaza tarta: pune amestec de migdale in tava, apoi adauga jumatatile de para cu fata in jos. Umple spatiile cu restul de amestec de migdale.
5. Coace tarta la cuptorul preincalzit la 180 de grade, timp de 40 de minute.
Sursa

Ingrediente pentru o tarta

Aluat


170g faina
85g unt
30g zahar
1 ou

Pentru umplutura

2 oua
100g zahar
3 pere, curatate de coaja si injumtatite
100g migdale macinate
30g unt topt
50g faina
Un sfert de lingurita de praf de copt

Mod de preparare

1. Fa aluatul incorporand untul in faina pana cand obtii un aluat sfaramicios. Adauga zaharul si apoi foloseste oul pentru a-l lega. Daca nu este indeajuns de mult lichid, poi adauga putina apa rece sau lapte. Lasa aluatul la rece cel putin o ora.

2. Dupa o ora, ruleaza aluatul intr-o tava rotunda cu fund detasabil. Inteapa aluatul si pune din nou la frigider.

3. Fa aluatul: bate ouale si zaharul cu un mixer pana cand obtii un amestec galben si usor. Adauga migdalele, untul, faina si praful de copt, in aceasta ordine.

4. Asambleaza tarta: pune amestec de migdale in tava, apoi adauga jumatatile de para cu fata in jos. Umple spatiile cu restul de amestec de migdale. 

5. Coace tarta la cuptorul preincalzit la 180 de grade, timp de 40 de minute. 

Sursa

 


Citește și:

Bianca Rus, atac la adresa Cristinei Șișcanu, după eliminare! "Du-te acasă, vezi-ți de copiii tăi"

Horoscop zilnic joi, 22 octombrie 2020. Află ce zodie primeşte rezultatul unui test important!

Sfatul zilei de astăzi, miercuri 22 octombrie 2020. Scorpionii fac schimbări

Scapă de durerile de cap fără medicamente. Spune adio migrenelor

Nutriţionistul Vera Daghie, totul despre alimentele care ne cresc imunitatea! "Ne pot ajuta organismul în lupta împotriva infecțiilor"

Clipul zilei pe KFETELE.RO

DISTRIBUIE
acest articol

Divertisment

Marinescu și Andreea, noul cuplu de la Puterea Dragostei?! "Dacă ne apropiem noi doi, iau foc ambele case!”

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Lifestyle
Parteneri