Cea mai buna prajitura de sezon: tarta cu pere si migdale!

Cea mai buna prajitura de sezon: tarta cu pere si migdale!
Cea mai buna prajitura de sezon: tarta cu pere si migdale!

Aceasta tarta este destul de light si se face repede. Iata de ce ingrediente ai nevoie.

 

Ingrediente pentru o tarta
Aluat
170g faina
85g unt
30g zahar
1 ou
Pentru umplutura
2 oua
100g zahar
3 pere, curatate de coaja si injumtatite
100g migdale macinate
30g unt topt
50g faina
Un sfert de lingurita
de praf de copt
Mod de preparare
1. Fa aluatul incorporand untul in faina pana cand obtii un aluat sfaramicios. Adauga zaharul si apoi foloseste oul pentru a-l lega. Daca nu este indeajuns de mult lichid, poi adauga putina apa rece sau lapte. Lasa aluatul la rece cel putin o ora.
2.
Dupa o ora, ruleaza aluatul intr-o tava rotunda cu fund detasabil. Inteapa aluatul si pune din nou la frigider.
3. Fa aluatul: bate ouale si zaharul cu un mixer pana cand obtii un amestec galben si usor. Adauga migdalele, untul, faina si praful de copt, in aceasta ordine.
4. Asambleaza tarta: pune amestec de migdale in tava, apoi adauga jumatatile de para cu fata in jos.
Umple spatiile cu restul de amestec de migdale.
5. Coace tarta la cuptorul preincalzit la 180 de grade, timp de 40 de minute.
Sursa

Ingrediente pentru o tarta

Aluat


170g faina
85g unt
30g zahar
1 ou

Pentru umplutura

2 oua
100g zahar
3 pere, curatate de coaja si injumtatite
100g migdale macinate
30g unt topt
50g faina
Un sfert de lingurita de praf de copt



Mod de preparare

1. Fa aluatul incorporand untul in faina pana cand obtii un aluat sfaramicios. Adauga zaharul si apoi foloseste oul pentru a-l lega. Daca nu este indeajuns de mult lichid, poi adauga putina apa rece sau lapte. Lasa aluatul la rece cel putin o ora.

2. Dupa o ora, ruleaza aluatul intr-o tava rotunda cu fund detasabil. Inteapa aluatul si pune din nou la frigider.


3. Fa aluatul: bate ouale si zaharul cu un mixer pana cand obtii un amestec galben si usor. Adauga migdalele, untul, faina si praful de copt, in aceasta ordine.

4. Asambleaza tarta: pune amestec de migdale in tava, apoi adauga jumatatile de para cu fata in jos. Umple spatiile cu restul de amestec de migdale. 

5. Coace tarta la cuptorul preincalzit la 180 de grade, timp de 40 de minute. 


Sursa

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

 



Citește și:

Tapioca: ce este și cum poate fi utilizată în bucătărie

VIDEO Veronica spune despre Naomi că este plictisitoare. Fetele din casă observă că tânăra ar fi făcut-o intenționat. „Când mă simțeam prost, ea s-a dus la băieți și mă vorbea, așa că i-am întors-o.”

Cine este și cum arată singura soră a lui Klaus Iohannis. Acum s-a aflat! FOTO

Ce maestru al fanteziilor e George Simion! Detaliul kinky neobservat din dormitorul lui și al Ilincăi

„Subcarpați pe repeat? Află ce hituri are noul președinte al României în playlist

Avocata lui Ionel Ganea, dezvăluiri după accidentul de mașină în care a fost implicat: „Mă sună foarte multă lume să mă întrebe despre copil.” Cu ce se ocupă soția fostului fotbalist

Tradiții și obiceiuri de Sf. Constantin și Elena, 21 mai: Ce nu este bine să faci în această zi

Mămica a doi copii, răpită din fața casei și abandonată într-o mașină în flăcări. Mesajele cumplite pe care le-a primit soțul de la răpitori


Video
Clipul zilei pe kfetele.ro
Cookies