Cea mai buna negresa din lume! Vezi cum o prepara Elena Lasconi!

Cea mai buna negresa din lume! Vezi cum o prepara Elena Lasconi!

Elena Lasconi iti da reteta ei pentru cea mai buna negresa din lume! Iata cum se prepara!

 

Ingrediente:
5 oua
250 gr unt (80% grasime)
400 gr zahar tos
50 gr cacao
15o gr faina
4 linguri de lapte
20 gr portocala confiata
50 gr ciocolata cu lapte (pentru glazura)
Mod de preparare:
Iata cum am procedat: primul lucru pe care l-am facut a fost sa scot toate ingredientele afara din frigider. Am dat drumul la cuptor la 200 de grade. Cand ingredientele au ajuns la temperatura camerei m-am apucat de treaba. Am frecat (cu mixerul) untul spuma cu jumatate din cantitatea de zahar (200 gr).
Am separat albusurile de galbenusuri. Am continuat sa amestec compozitia de unt cu mixerul si am adagat pe rand galbenusurile, apoi cacaoa, laptele si faina.
Am tapetat o tava cu hartie pergament, am pus compozitia si am dat-o la copt. Apoi, am cautat doua cratite care sa intre una in alta. In cratita mai mare am pus apa la fiert. Important este ca cealalta cratita, mai mica, sa nu se atinga cu baza de apa fiarta. Asa am realizat un bain marie perfect. Am batut cu mixerul albusurile. Cand s-au intarit am adaugat “in ploaie” restul de zahar si am continuat sa bat cu mixerul cel putin 15 min. Apoi toata compozitia am pus-o in cratita mai mica (cea fara apa) si am continuat sa o bat cu telul pe bain marie (aburi) pana  cand zaharul s-a topit complet, a devenit lucioasa si tare (ca in imaginea de mai jos).
La final am adaugat si portocala confiata taiata cubulete mici.
Am scos apoi prajitura din cuptor( nu trebuie sa fie coapta bine, in mijloc trebuie sa fie aproape cruda) am turnat bezeaua peste, am  intins-o usor cu o lingura si am mai dat-o la cuptor pana cand a prins, deasupra, o usoara culoare aurie. Dupa aceea am  scos-o din cuptor si am pus glazura de ciocolata deasupra (am topit ciocolata cu 2 linguri de lapte). Asta e tot.
Sursa: FoodStory.ro

Ingrediente:

5 oua
250 gr unt (80% grasime)
400 gr zahar tos
50 gr cacao
15o gr faina
4 linguri de lapte
20 gr portocala confiata
50 gr ciocolata cu lapte (pentru glazura)

Mod de preparare:

Iata cum am procedat: primul lucru pe care l-am facut a fost sa scot toate ingredientele afara din frigider. Am dat drumul la cuptor la 200 de grade. Cand ingredientele au ajuns la temperatura camerei m-am apucat de treaba. Am frecat (cu mixerul) untul spuma cu jumatate din cantitatea de zahar (200 gr). Am separat albusurile de galbenusuri. Am continuat sa amestec compozitia de unt cu mixerul si am adagat pe rand galbenusurile, apoi cacaoa, laptele si faina.

Am tapetat o tava cu hartie pergament, am pus compozitia si am dat-o la copt. Apoi, am cautat doua cratite care sa intre una in alta. In cratita mai mare am pus apa la fiert. Important este ca cealalta cratita, mai mica, sa nu se atinga cu baza de apa fiarta. Asa am realizat un bain marie perfect. Am batut cu mixerul albusurile. Cand s-au intarit am adaugat “in ploaie” restul de zahar si am continuat sa bat cu mixerul cel putin 15 min. Apoi toata compozitia am pus-o in cratita mai mica (cea fara apa) si am continuat sa o bat cu telul pe bain marie (aburi) pana  cand zaharul s-a topit complet, a devenit lucioasa si tare (ca in imaginea de mai jos). La final am adaugat si portocala confiata taiata cubulete mici.

Am scos apoi prajitura din cuptor( nu trebuie sa fie coapta bine, in mijloc trebuie sa fie aproape cruda) am turnat bezeaua peste, am  intins-o usor cu o lingura si am mai dat-o la cuptor pana cand a prins, deasupra, o usoara culoare aurie. Dupa aceea am  scos-o din cuptor si am pus glazura de ciocolata deasupra (am topit ciocolata cu 2 linguri de lapte). Asta e tot.

Sursa: FoodStory.ro

 

Citește și: Horoscopul pentru ziua de marți, 30 decembrie 2025: Semnul zodiacal care are nevoie de ajutor să termine un proiect, dar refuză să îl ceară- kanald.ro

Citește și: Crimă șocantă de Crăciun! Un bărbat de 36 de ani, ucis într-un scandal cu peste 20 de persoane. Victima a fost lovită în zona capului de 4 persoane, inclusiv un minor de 14 ani, pe care nu îi cunoștea- stirilekanald.ro



Citește și:

Tapioca: ce este și cum poate fi utilizată în bucătărie

Ce semne ar fi prevestit tragedia care s-a întâmplat cu Ion Drăgan și ce au observat internauții în ultimele fotografii cu el, din preajma sărbătorilor: “Pământiu...prevestea infarct.”

Ce trebuie să faci neapărat în 2025, în funcție de zodie! Mai ai doar câteva zile la dispoziție

Boala cu care a fost diagnosticat Ion Drăgan. Artistul ar fi trecut prin mai multe operații dificile

Ultimul mesaj postat de Ion Drăgan înainte să moară. Ce a vrut să transmită, de fapt, artistul în ultima sa postare. CONFESIUNEA lasă fanii fără suflare

Cum arată Crăciunul pentru Mariana Moculescu și ce dorințe are pentru anul 2026: „Viața se poate schimba brusc.”

La ce concluzie au ajuns Robert și Lia după camera roșie. Cum va reacționa Filip: ,,Ești îndrăgostită”

A murit cunoscutul om de afaceri gălățean, Corneliu Istrate