Cea mai buna ciocolata calda cu fulgi de cocos! Uite ce usor se prepara!

Cea mai buna ciocolata calda cu fulgi de cocos! Uite ce usor se prepara!

O ciocolata calda cu o textura cremoasa, bogata, de care te vei indragosti.

 

Ingrediente:
475 ml lapte
350 ml lapte de cocos (o cutie)
2 linguri cacao
3 linguri zahar
200 g fulgi de ciocolata
1 lingurita esenta de vanilie
fulgi de cocos – optional
frisca – optional
sirop de nuca de cocos – optional, pentru un plus de savoare
Mod de preparare:
Se incepe cu prajirea fulgilor de cocos. Cuptorul se preincalzeste la 180 de grade Celsius. Fulgii de cocos se imprastie intr-o tava intinsa, tapetata cu hartie de copt. Se coc 5 minute, la jumatatea timpului amestecandu-i. Cand capata o culoare aurie, se scot si se lasa sa se raceasca.
Intr-o cratita adanca, tinuta la foc iute, se adauga laptele, laptele de cocos, fulgii de ciocolata, vanilia, pudra de cacao si zaharul. Se amesteca usor folosind un tel, avand grija sa nu se arda ciocolata. (Daca folositi sirop de cocos, se adauga si acesta.)
Cand s-a omogenizat, ciocolata se toarna in cani. Se orneaza cu frisca si fulgi de cocos, dupa preferinta. Se serveste calda.
Sursa

Ingrediente:

475 ml lapte
350 ml lapte de cocos (o cutie)
2 linguri cacao
3 linguri zahar
200 g fulgi de ciocolata
1 lingurita esenta de vanilie
fulgi de cocos – optional
frisca – optional
sirop de nuca de cocos – optional, pentru un plus de savoare

Mod de preparare:

Se incepe cu prajirea fulgilor de cocos.

Cuptorul se preincalzeste la 180 de grade Celsius. Fulgii de cocos se imprastie intr-o tava intinsa, tapetata cu hartie de copt. Se coc 5 minute, la jumatatea timpului amestecandu-i. Cand capata o culoare aurie, se scot si se lasa sa se raceasca.

Intr-o cratita adanca, tinuta la foc iute, se adauga laptele, laptele de cocos, fulgii de ciocolata, vanilia, pudra de cacao si zaharul. Se amesteca usor folosind un tel, avand grija sa nu se arda ciocolata. (Daca folositi sirop de cocos, se adauga si acesta.)

Cand s-a omogenizat, ciocolata se toarna in cani. Se orneaza cu frisca si fulgi de cocos, dupa preferinta. Se serveste calda.

Sursa

 



Citește și:

Tapioca: ce este și cum poate fi utilizată în bucătărie

Doliu în prima zi de Crăciun, în lumea folclorului din România! Ion Drăgan a murit!

Ce trebuie să faci neapărat în 2025, în funcție de zodie! Mai ai doar câteva zile la dispoziție

Doliu în lumea folclorului din România! Ion Drăgan a murit chiar în prima zi de Crăciun

Ion Drăgan a murit în prima zi de Crăciun. Ce s-a întâmplat cu artistul în ultimele ore: "Muzica populară românească a pierdut un mare nume, un artist dedicat și un om care a trăit prin și pentru cântec"

O bunicuță a sfâșiat inimile de sărbători. Lecția importantă oferită de un grup de colindători care au ajuns la poarta ei

Mama Veronicăi intră în „Casa iubirii” să-l cunoască pe Ahmed! Aflați cum va reacționa concurenta în ediția de joi, 25 decembrie, difuzată de la 10:00 și 16:30, la Kanal D

Explozie pe Autostrada A1! Un camion plin cu GPL a sărit în aer după un accident cu un TIR. Imagini șocante