Cea mai buna ciocolata calda cu fulgi de cocos! Uite ce usor se prepara!

Cea mai buna ciocolata calda cu fulgi de cocos! Uite ce usor se prepara!
Cea mai buna ciocolata calda cu fulgi de cocos! Uite ce usor se prepara!

O ciocolata calda cu o textura cremoasa, bogata, de care te vei indragosti.

 

Ingrediente:
475 ml lapte
350 ml lapte de cocos (o cutie)
2 linguri cacao
3 linguri zahar
200 g fulgi de ciocolata
1 lingurita esenta de vanilie
fulgi de cocos – optional
frisca – optional
sirop de nuca de cocos – optional, pentru un plus de savoare
Mod de preparare:
Se incepe cu prajirea fulgilor de cocos. Cuptorul se preincalzeste la 180 de grade Celsius. Fulgii de cocos se imprastie intr-o tava intinsa, tapetata cu hartie de copt. Se coc 5 minute, la jumatatea timpului amestecandu-i. Cand capata o culoare aurie, se scot si se lasa sa se raceasca.
Intr-o cratita adanca, tinuta la foc iute, se adauga laptele, laptele de cocos, fulgii de ciocolata, vanilia, pudra de cacao si zaharul. Se amesteca usor folosind un tel, avand grija sa nu se arda ciocolata. (Daca folositi sirop de cocos, se adauga si acesta.)
Cand s-a omogenizat, ciocolata se toarna in cani. Se orneaza cu frisca si fulgi de cocos, dupa preferinta.
Se serveste calda.
Sursa

Ingrediente:

475 ml lapte
350 ml lapte de cocos (o cutie)
2 linguri cacao
3 linguri zahar
200 g fulgi de ciocolata
1 lingurita esenta de vanilie
fulgi de cocos – optional
frisca – optional
sirop de nuca de cocos – optional, pentru un plus de savoare

Mod de preparare:

Se incepe cu prajirea fulgilor de cocos.

Cuptorul se preincalzeste la 180 de grade Celsius. Fulgii de cocos se imprastie intr-o tava intinsa, tapetata cu hartie de copt. Se coc 5 minute, la jumatatea timpului amestecandu-i. Cand capata o culoare aurie, se scot si se lasa sa se raceasca.

Intr-o cratita adanca, tinuta la foc iute, se adauga laptele, laptele de cocos, fulgii de ciocolata, vanilia, pudra de cacao si zaharul. Se amesteca usor folosind un tel, avand grija sa nu se arda ciocolata.
(Daca folositi sirop de cocos, se adauga si acesta.)

Cand s-a omogenizat, ciocolata se toarna in cani. Se orneaza cu frisca si fulgi de cocos, dupa preferinta. Se serveste calda.

Sursa

 



Citește și:

Tapioca: ce este și cum poate fi utilizată în bucătărie

Roxana Nemeș, mai fericită ca niciodată. Primul Crăciun al vedetei în rolul de mămică: „Îmi văd visul împlinit în fiecare zi.”

Ce trebuie să faci neapărat în 2025, în funcție de zodie! Mai ai doar câteva zile la dispoziție

Clipe cumplite pentru Loredana Groza, în prag de sărbători! Tatăl artistei se află în stare gravă la spital: „Tata…fă-te bine”

Mesajul lui Fuego în Ajun de Crăciun stârnește nostalgie printre internauți. CE A OBSERVAT îndrăgitul artist despre sărbători te va face să zâmbești și să suspini în același timp: "Fiecare are ceva de făcut, iar asta pune o lume întreagă în..."

Octavia Geamănu, lecția pe care a învățat-o și vrea să o dea mai departe. Ce a schimbat la ea în ultima perioadă și e foarte mândră de asta: “Gândul meu se îndreaptă către cei care mereu așteaptă.”

Veronica izbucnește în lacrimi după ce s-a întâlnit cu familia lui Ahmed. Ce a pățit concurenta „Casa iubrii”

Profesoară de 31 de ani, înjunghiată mortal de un elev din clasa a VIII-a! Un copil de numai 4 anișori a rămas acum orfan


Video
Clipul zilei pe kfetele.ro
Cookies