Ce va apărea pe taloanele de pensie. Anunțul oficial pentru persoanele care primesc sub 3.000 de lei


Pensionarii trebuie să știe faptul că în anul ce urmează vor apărea schimbări pe taloanele de pensie. Ministrul Muncii și Solidarității Sociale, Marius Budău a făcut anunțul.


In articol:

Toți pensionarii trebuie să știe că în noul an vor apărea schimbări pe taloanele de pensie. Ministrul Muncii și Solidarității Sociale, Marius Budăi, a venit cu noi detalii.

Ce a anunțat Marius Budăi, în legătură cu schimbările care vor apărea pe taloanele de pensie. Iată ce trebuie să știe toți pensionarii!

Citește și: Se oferă 5.000 de euro de persoană! Nicolae Ciucă a făcut anunțul momentului, în urmă cu puțin timp. Cine va putea beneficia de bani

Ajutoarele financiare vor fi înscrise pe cuponul de pensie

Ministrul Muncii și Solidarității Sociale, Marius Budăi, a anunțat, în urmă cu puțin timp, că ajutoarele financiare acordate pensionarilor ale căror venituri lunare sunt sub suma de 3.000 de lei vor fi înscrise pe cuponul de pensie.

Pensionarii care primesc lunar sub 1.500 de lei vor primi un ajutor financiar în valoare de 1.000 de lei, iar banii se vor acorda în două tranșe, prima în luna ianuarie, iar a doua în luna septembrie.

„Sumele vor fi înscrise separat pe cuponul de pensie, astfel încât seniorii României să regăsească aceste sume acolo și să le fie simplu de identificat”, a spus social-democratul.

Marius Budăi a mai menționat că sumele alocate pentru plata facturilor la energie electrică se vor acorda sub forma unor vouchere, care se vor distribui prin intermediul Poștei Române.

„Suntem pe final cu construcția actului normativ, vrem să avem și normele de aplicare și căutam cea mai debirocratizată posibilă măsură, astfel încât să nu punem cetățenii pe drumuri. Este un voucher care va fi tipărit, nu este card bancar – este voucher care va fi trimis prin Poșta Română”, a adăugat ministrul Muncii și Solidarității Sociale.

Citește și: Alocațiile copiilor vor crește de la 1 ianuarie 2023! Anunțul făcut chiar de liderul PSD, Marcel Ciolacu

Anunțul oficial pentru persoanele care primesc sub 3.000 de lei

Anunțul oficial pentru persoanele care primesc sub 3.000 de lei

[Sursa foto: shutterstock]

Voucherele de 250 de lei vor fi acordate și în 2023

Voucherele în valoare de 250 de lei vor fi oferite și în 2023. Ele vor fi încărcate o dată la două luni, până la sfârșitul anului și vor fi valabile 12 luni de la data încărcării lor. Persoanele care vor primi aceste vouchere în anul ce urmează sunt:

- pensionarii din sistemul public de pensii ale căror venituri nete lunare proprii sunt mai mici sau egale cu 1.500 lei.

- persoanele încadrate în grad de handicap grav, accentuat sau mediu, ale căror venituri nete lunare proprii sunt mai mici sau egale cu 1.500 lei.

- familiile cu cel puţin 2 copii în întreţinere, ale căror venituri nete lunare pe membru de familie sunt mai mici sau egale cu 600 lei.

- familiile monoparentale ale căror venituri nete lunare pe membru de familie sunt mai mici sau egale cu 600 lei:

- familiile care au stabilit dreptul la ajutorul social în condiţiile Legii nr. 416/2001 privind venitul minim garantat, cu modificările şi completările ulterioare; persoanele fără adăpost, aşa cum acestea sunt reglementate potrivit prevederilor legale în vigoare.

Cardurile sociale vor fi însoțite de scrisori care vor conține instrucțiuni de utilizare (inclusiv codul PIN), detalii despre operatorii economici parteneri și un număr de telefon pentru cazurile în care întâmpinați probleme.

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE) a anunțat care sunt emițătorii de carduri sociale pentru fiecare județ:

Sodexo: Bihor, Bistrița Năsăud, Caraș-Severin, Cluj, Maramureș, Satu Mare, Sălaj, Alba, Brașov, Covasna, Harghita, Mureș, Sibiu, Arad, Călărași, Hunedoara, Timiș

UP Romania: Brăila, Buzău, Constanța, Galați, Tulcea, Vrancea, București, Ilfov, Dolj, Gorj, Mehedinți, Olt, Vâlcea

Edenred: Bacău, Botoșani, Iași, Neamț, Suceava, Vaslui, Argeș, Călărași, Dâmbovița, Giurgiu, Ialomița, Prahova, Teleorman

Anunțul oficial pentru persoanele care primesc sub 3.000 de lei

Anunțul oficial pentru persoanele care primesc sub 3.000 de lei

[Sursa foto: shutterstock]

Citește și: Veste pentru pensionarii români cu pensii sub 3000 de lei! Alina Gorghiu, preşedintele interimar al Senatului a dezvăluit noi informații


Abonează-te pe

Citește și:

Se oferă 5.000 de euro de persoană! Nicolae Ciucă a făcut anunțul momentului, în urmă cu puțin timp. Cine va putea beneficia de bani

Adda, surprinsă de mărturisirile făcute de fiul său. Micuțul i-a spus artistei că este bătrână. Reacția surprinzătoare a Addei

Soția lui Bordea, mărturisiri dureroase: 'Când ai prefera să mori. Când nu ai motiv să...'

Cine este Dana Sota. „Aspectul este respectul față de tine”

Ce trebuie să ai în geanta de machiaj în fiecare zi

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Vedete
„M-a șocat.” Ce gest a făcut Cristina Ciobănașu. Vlad Gherman a rămas surprins
Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Informatiile zilei
Parteneri