Ce trebuie sa stii despre valabilitatea alimentelor!


Fiecare produs alimentar are o perioadă optimă pentru a putea fi consumat, în care îşi păstrează nealterate toate calităţile nutriţionale.

Legislaţia europeană o numeşte „data durabilităţii minimale‟, de care trebuie să ţii cont dacă nu vrei să îţi pui sănătatea în pericol.

Rolul termenului de valabilitate.

Scopul acestuia constă în a-l ajuta pe consumator să utilizeze produsele într-un mod care să nu-i pericliteze sănătatea. Termenul de valabilitate este considerat a fi valid doar în condiţiile în care produsul a fost intact şi nedeteriorat în momentul achiziţionării. Ulterior, cumpărătorul trebuie să respecte întocmai indicaţiile inscripţionate pe ambalaj de producător, referitoare la temperatură şi la modul de depozitare.

Riscul consumării alimentelor expirate.

Termenul „a se consuma înainte de“ indică foarte clar că este contraindicată consumarea unui aliment care a depăşit perioada de valabilitate inscripţionată pe ambalaj. Dacă se întâmplă totuşi să faci acest lucru, trebuie să ai în vedere că te expui atât toxiinfecţiilor alimentare, cât şi contaminării cu Salmonella sau Listeria. Printre cele mai periculoase alimente expirate se numără lactatele, ouăle, carnea şi produsele gata preparate sau semipreparate.

Citeste continuarea AICI.


Clipul zilei pe KFETELE.RO:
DISTRIBUIE
acest articol


Lifestyle

Colecția designerului Antonia Nae, prezentată la London Fashion Week! Românca vorbeşte despre întâlnirea cu Victoria Beckham!

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...


Parteneri

Pentru tine

Din Lifestyle

Parteneri