Ce trebuie să știi daca mergi pentru prima dată într-o vacanță exotică


Cu siguranță mulți dintre noi ne dorim să descoperim din ce în ce mai multe locuri și ne pregătim tot felul de vacanțe exotice. Ei bine, trebuie să știți că înainte de a merge într-o astfel de vacanță aveți câteva lucruri de făcut!


In articol:

Emma Marinescu, blogger de călătorie, a vorbit, în cadrul unei emisiuni, despre ce trebuie să facem în momentul în care mergem pentru prima dată într-o vacanță exotică. Iată de ce trebuie să ții cont, atât înainte, cât și în momentul în care ajungi la destinație!

Citește și: Cum putem avea o piele sănătoasă și hidratată

Ce trebuie să știi daca mergi pentru prima dată într-o vacanță exotică

[Sursa foto: Shutterstock]

Citește și: 7 locuri la munte în care poți merge cu iubitul

Ce trebuie să știi dacă mergi pentru prima dată într-o vacanță exotică

Emma Marinescu, blogger de călătorie, a oferit câteva detalii pentru persoanele care își doresc să meargă pentru prima dată într-o vacanță exotică, dar nu știu exact care sunt pașii pe care trebuie să îi urmeze înainte.

Este foarte important ca înainte să vă cumpărați biletele să fiți foarte atenți la fiecare detaliu, deoarece există posibilitatea să ți se vândă un bilet care nu există.

„În ultimul timp se întâmplă niște lucruri și pe aplicațiile de căutat bilete. Trebuie să fii atent, deoarece la fiecare detaliu încearcă să ți se vândă un bilet care poate chiar nu există”, a

spus blogger-ul de călătorie.

Ce trebuie să știi daca mergi pentru prima dată într-o vacanță exotică

[Sursa foto: Shutterstock]

Înainte să mergeți într-o vacanță exotică trebuie să fiți foarte prudenți. Este important să faceți un consult sau o consultație la medicina de călătorie, deoarece în funcție de destinație trebuie să știți dacă într-un loc aveți risc de malarie și puteți face profilaxie, în alt loc nu vor exista riscuri, iar vaccinul nu va fi necesar.

„Dacă ești prudent nu se întâmplă nimic, acum prudența nu este mereu legată de bolile infecțioase, dacă te apuci să faci diverse sporturi, nu te uiți pe stradă și te calcă o mașină s-ar putea să fie mai greu cu sistemul medical. Propunerea mea este așa, când te gândești să mergi într-o destinație exotică, ar trebui să faci un consult sau o consultație la medicina de călătorie. În funcție de destinație trebuie să știi, poate într-un loc ai risc de malarie și faci profilaxie, în alt loc nu ai nevoie de vaccin”, a spus blogger-ul de călătorie.

Citește și: Cum putem să îi ferim pe copii de îmbolnăviri la intrarea în colectivitate

Ce trebuie să știi daca mergi pentru prima dată într-o vacanță exotică

[Sursa foto: Shutterstock]

Citește și: Cum gestionăm vacanțele copiilor cu părinți divorțați. „Depinde în ce stadiu au rămas partenerii”

Ce a mai declarat blogger-ul de călătorie

Înainte de a merge într-o vacanță exotică trebuie să faceți o consultație la medicina de călătorie și să aveți foarte multe prudență, deoarece s-ar putea să fie o problemă cu ceea ce mănânci sau locurile de unde bei apă. Pe lângă asta, în aceste destinații vor putea fi probleme și cu insectele sau digestia, iar acesta este un factor important și trebuie să aveți foarte multă atenție.

„Este important să mergi să faci o consultație la medicina de călătorie, să fii prudent. Apropo de discuția asta, în locurile exotice de obicei e o problemă cu ceea ce mănânci și de unde bei apă, insectele, dar și partea aceasta digestivă. Foarte mulți merg și încearcă să mănânce direct la localnicii de pe stradă, iar asta e o problemă, deoarece de multe ori partea de igienă lipsește”, a mai adăugat ea.

Daci alegi o destinație în care există riscul de malarie, trebuie să faci o profilaxie cu două săptămâni înainte, iar dacă alegi să vizitezi Asia, trebuie să știi că acolo este o problemă reală cu febra galbenă, iar atunci va trebui să te vaccinezi. Este foarte important să știți fiecare loc în parte foarte bine și riscurile la care vă expuneți în momentul în care alegeți o destinație exotică. 

„Dacă mergi într-un loc unde ai risc de malarie, trebuie să faci o profilaxie cu vreo două săptămâni înainte, depinde de medicament. în Asia e o problemă reală febra galbenă, iar atunci trebuie să te vaccinezi, dar trebuie să alegi locul, nu e vorba doar de Asia, poate fi și în Africa, de asta este bine să știi fiecare loc în parte și ce risc există. Sunt țări unde nu ai nicio problemă, de exemplu în Mauritius nu ai nevoie să te vaccinezi”, a mai spus blogger-ul.

Citește și: Ce trebuie neapărat să vizitezi în Israel. „Israelul este o țară a contrastelor”

Ce trebuie să știi daca mergi pentru prima dată într-o vacanță exotică

[Sursa foto: Shutterstock]

Citește și: 4 măști de păr pentru strălucirea părului pe care le poți face acasă


Abonează-te pe

Citește și:

Totul despre bruxism. Scrâșnitul dinților nu este tic, este afecțiune.

Adda, surprinsă de mărturisirile făcute de fiul său. Micuțul i-a spus artistei că este bătrână. Reacția surprinzătoare a Addei

BOMBĂ! Theo Rose și Anghel Damian se despart: 'Sunt probleme multe în relație...'

Cum putem avea o piele sănătoasă și hidratată

Vacanța de iarnă a elevilor, cea mai lungă din ultimii 18 ani. Când reîncep cursurile

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Vedete
„Te iubesc” Mario Fresh, surpriză pentru Alexia Eram, în miez de noapte. Ce i-a pregătit artistul iubitei sale
Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Lifestyle
Parteneri