Ce trebuie să faci înainte de epilare definitivă

Ce trebuie să faci înainte de epilare definitivă
Ce trebuie să faci înainte de epilare definitivă

Epilarea definitivă a devenit din ce în ce mai utilizată în ultima perioadă de timp. Descoperă, în acest articol, ce însemnă această procedură cu laser și ce trebuie să faci înainte de epilarea definitivă.

Epilarea definitivă cu laser este o procedură foarte des întâlnită atât în rândul femeilor, cât și în rândul bărbaților. Tratamentul este ultilizat pentru îndepărtarea părului nedorit de pe toată suprafața corpului, exceptând zona feței. Dacă își dorești să inițiezi această procedură și nu cunoști toate detaliile, ai ajuns exact unde trebuie! În acest articol vei găsi ce înseamnă tratamentul cu laser, care sunt riscurile acestuia, dar și ce trebuie să faci înainte de epilarea definitivă.

Citeste si: CITEȘTE: Ce trebuie să știi când mergi prima dată la sală

Ce trebuie sa faci inainte de epilarea definitiva
Ce trebuie sa faci inainte de epilarea definitiva[Sursa foto: Pexels]

Ce este epilarea definitivă

Epilarea definitivă cu laser reprezintă o procedura care te ajută să scapi de părul nedorit din orice zona a corpului precum picioare, mâini, axilă și alte zone mai sensibile, cum ar fi zona inghinală. Epilarea cu laser acționează asupra foliculilor firelor de par  și inhibă dezvoltarea rădăcinii fără a irita sau afecta pielea.

Epilarea definitivă folosind lumina terapeutică se numeşte fotoepilare şi se poate realiza prin două metode: epilarea laser și cea IPL.

Epilarea laser propune lumina amplificată și stimulată prin emisia de radiații, iar epilarea IPL utilizează un spectru larg de lungimi de undă a luminii, care este ghidat către rădăcinile firelor de păr pentru a le distruge.

Ce trebuie sa faci inainte de epilarea definitiva
Ce trebuie sa faci inainte de epilarea definitiva[Sursa foto: Pexels]

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Ce trebuie să faci înainte de epilarea definitivă

Pentru început, trebuie să știi faptul că procedura nu este recomandată în cazul culorilor de par precum griul, blondul și albul. Tratamentele cu laser pentru astfel de persoane se află încă în stadiu de cercetare pentru găsirea unei soluții eficiente.

Trebuie să eviți pe cât posibil soarele înainte de procedură, atât cel natural, cât și metodele artificiale precum solarele.

De asemenea, nu poți efectua procedura de epilare definitivă în cazul în care pielea ta este deja bronzată. Epilarea definitivă pe pielea bronzată poate reduce eficiența procedurii și poate amâna obținerea rezulatului dorit.

Trebuie să faci un test de probă pentru a vedea reacțiile pielii! Nu toate tipurile de piele reacționează la fel în cadrul acestui tratament de epilare definitivă, astfel că medicul clinicii pe care ai ales-o se va ocupa de setările aparatului în mod personalizat, în funcție de tipul tău de piele și de folicul pilos.

Pentru a avea rezultatele dorite, este mai mult decât necesar să te asiguri de faptul că procesul va fi efectuat de către profesioniști, care dispun de certificări și autorizații, de tehnologie, aparatură și materiale moderne și calitative. 

Ce trebuie sa faci inainte de epilarea definitiva
Ce trebuie sa faci inainte de epilarea definitiva[Sursa foto: Pexels]

Ce nu ai voie să faci după epilarea definitivă

1. Nu ai voie să faci duș fierbinte sau baie caldă timp de 24 ore.

Apa caldă sau fierbinte nu trebuie să ajungă în contact cu zona epilată.

Citește și: Greșeala pe care o face Jador în relațiile sale: „Sunt căsătorit cu..” Artistul a recunoscut cine este marea sa iubire la care nu va putea renunța niciodată- kanald.ro

Citește și: 'O minciună, o înscenare!' Fiica suspectului crimei din Brăila face acuzații grave- stirilekanald.ro

2. Nu ai voie să faci saună timp de 48 ore deoarece acest lucru poate afecta pielea sensibilă după terapie.

3. Nu expune pielea la soare, mai ales dacă nu sunt folosite creme cu factor de protecție solară mare. Expunerea la soare a zonei epilate crește riscul de apariție a petelor pe piele și a arsurilor solare.

Contraindicațiile epilării definitive

Epilarea definitvă nu este recomandată femeilor însărcinate! Potrivit specialiștilor, femeile însărcinate ar trebui să evite acest tratament deoarece ar putea avea anumite efecte asupra sănătății fătului.

Epilarea cu laser este contraindicată persoanelor care poartă stimulator cardiac. Aceste persoane ar putea avea parte de amețeală, puls neregulat și bătăi rapide ale inimii în cazul în care sunt supuse epilării definitive cu laser.

Epilarea cu laser nu trebuie efectuată în cazul în care suferi de diabet, epilepsie, cancer, herpes, infecții pe piele, boli endocrine, tulburări hormonale sau boli de sânge.



Citește și:

7 pași pentru a obține un bronz frumos și sănătos

4 Reţete cu AVOCADO pentru slăbit. Ce beneficii are acest fruct în diete şi nu numai

Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO

Imagini tulburătoare cu trupul neînsuflețit al lui Andrei Versace: zăcea într-o baltă de sânge de zile bune

Mesajul transmis de Laura Cosoi celor care o criticată că are prea mulți copii: ”Gata, s-a terminat!”

Cum să recâştigi încrederea şi să reconstruieşti relaţia

Ezgi Mola, actrița care joacă rolul Safiye în serialul “Vinovați de iubire”, nuntă de poveste cu alesul inimii sale! Iată cum au strălucit cei doi miri în cea mai fericită din viața lor

Filmul complet al măcelului din Padina! 'Băi, omule, îl omori!''- Ultimele clipe din viața lui Sorin Anghel


Cookies