Ce trebuie sa faci ca sa nu iei in greutate in perioada postului.Produsele care trebuie evitate


Persoanele care tin post risca sa ia in greutate din cauza ca alimentele potrivite acestui regim alimentar sunt de multe ori foarte bogate in carbohidrati, lucru care cere o atentie deosebita si urmarea catorva reguli simple pentru a mentine silueta dorita, potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX.

 

Unul dintre lucrurile la care persoanele care tin post trebuie sa fie atente este cantitatea de hrana din farfurie sau alimentele pe care, de multe ori, le consuma pe fuga. Foarte multe feluri de mancare de post contin zahar in compozitie, iar consumul de cantitati mai mari din aceste alimente poate duce nu numai la ingrasare, ci si la aparitia, in timp, a unor probleme de sanatate.
Un alt element important este reprezentat de orele la care mananca persoanele care tin post. Cel mai indicat este ca fiecare sa respecte un program fix al meselor principale, iar cina sa nu fie luata mai tarziu de ora 19.30.
Un alt factor de risc il reprezinta alimentele procesate industrial, in perioada postului, dar nu numai, fiind indicat ca oamenii sa aleaga produse cat mai simple, cat mai putin procesate. Cu cat un produs este complex din punct de vedere al procesarii industriale, cu atat este mai bogat din punct de vedere caloric, dar, uneori, si mai toxic pentru organism.
Specialistii recomanda o dieta de post bogata in legume si fructe de sezon, dar si in cereale si fructe oleaginoase.

Unul dintre lucrurile la care persoanele care tin post trebuie sa fie atente este cantitatea de hrana din farfurie sau alimentele pe care, de multe ori, le consuma pe fuga. Foarte multe feluri de mancare de post contin zahar in compozitie, iar consumul de cantitati mai mari din aceste alimente poate duce nu numai la ingrasare, ci si la aparitia, in timp, a unor probleme de sanatate.

Un alt element important este reprezentat de orele la care mananca persoanele care tin post. Cel mai indicat este ca fiecare sa respecte un program fix al meselor principale, iar cina sa nu fie luata mai tarziu de ora 19.30.

Un alt factor de risc il reprezinta alimentele procesate industrial, in perioada postului, dar nu numai, fiind indicat ca oamenii sa aleaga produse cat mai simple, cat mai putin procesate. Cu cat un produs este complex din punct de vedere al procesarii industriale, cu atat este mai bogat din punct de vedere caloric, dar, uneori, si mai toxic pentru organism.

Specialistii recomanda o dieta de post bogata in legume si fructe de sezon, dar si in cereale si fructe oleaginoase.

 


Clipul zilei pe KANALD.RO:

DISTRIBUIE
acest articol


Vedete

VIDEO. Scandalul continuă. Margherita de la Clejani a lovit un copil. Totul a fost filmat

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...


Parteneri

Pentru tine

Din Lifestyle

Parteneri