Ce trebuia să faci ca să-ţi vezi, cu adevărat, ursitul, noaptea trecută? Se spune că ritualul acesta nu dă greş niciodată...


Sfantul Andrei, busuioc sub pernă! Totul despre una dintre tradiţiile favorite ale femeilor din România!


In articol:

În noaptea de Sfântul Andrei, hotarul dintre cele văzute şi cele nevăzute dispare, iar momentul este propice pentru unele practici de prospectare a viitorului.

Noaptea de Sfântul Andrei (29-30 noiembrie) este considerată de mulți echivalentul Halloween-ului românesc, datorită mai multor tradiții și superstiții legate de sărbătoarea Sfântului Andrei.

Prevestirea viitorului de Sfântul Andrei. De ce se pune busuioc sub pernă

În noaptea Sfântului Andrei, oamenii aduc în casă crenguţe de vişin, le pun în apă şi, dacă înfloresc până la Crăciun, vor avea un an bogat. Un alt mijloc este semănarea de grâu în mici vase sau folosirea a 12 cepe (pentru cele 12 luni ale anului) lăsate în pod până la Crăciun- cele stricate sunt semn de lună ploioasă, cele încolţite sunt semn de bogăţie.

Citeste si: Zodiile care vor fi trădate în luna decembrie! Vor trăi durerea supremă

Sfantul Andrei, busuioc sub pernă! "Se uită într-un pahar cu apă "neîncepută", aşezat pe cenuşă, în care lasă să cadă o verighetă sfinţită"

Fetele care vor să-şi afle ursitul ascund sub pernă busuioc sfinţit, astfel încât chipul bărbatului să le apară în vis, apelează la "făcutul cu ulcica", folosind un vas nou de lut, cărbuni încinşi şi incantaţii magice, sau, la miezul nopţii, se uită într-un pahar cu apă "neîncepută", aşezat pe cenuşă, în care

lasă să cadă o verighetă sfinţită.

În unele zone, se crede că ursitul se poate vedea dacă fata se aşază goală între două oglinzi, cu o lumânare în mână.

Pe de altă parte, condiţiile meteorologice din noaptea Sfântului Andrei pot prevesti cum va fi iarna, care nu va fi grea, dacă afară este senin şi cald. În schimb, un cer întunecat, cu lună plină, ninsoare sau ploaie sunt semn de iarnă cu troiene mari, scrie digi24.

Citeste si: Aspecte generale pentru anul 2020. Astrologul Roxana Lușneac Cioriceanu avertizează: “Vor avea de suferit oamenii superficiali"


Abonează-te pe

Citește și:

Am călătorit în timp! Muzeul Micul Paris, locul unde descoperi minunata perioadă interbelică! Imagini unice!

O veste tristă despre Celine Dion! La doar 40 de kilograme, organismul ei aproape că a cedat

Un mod simplu și rapid prin care scapi de pistrui

Ce trebuie să faci ca să ai un păr frumos și sănătos

4 întrebări fierbinţi despre sex lămurite de sexologi

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Lifestyle

CITEȘTE: Cu ce se mânâncă GRANOLA

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Pentru tine
Parteneri