Ce tip de branza iti ajuta silueta si cum trebuie sa il consumi!


Daca si tie iti place sa mananci rosii cu branza, medicul nutritionist Mihaela Bilic are cateva sfaturi pentru tine.

 

"Exista perceptii diferite despre notiunea de branza proaspata si s-ar putea ca silueta noastra sa fie pusa in pericol daca nu le clarificam.
Branza proaspata e ceea ce noi numeam inainte "branza de vaci" deci produsul rezultat din cogularea directa a laptelui. Mamele cu copii sugari inca mai fac in casa astfel de branza si stiu ce inseamna. Produsul rezultat are grasimea directa din lapte, nu e concentrat si e dietetic. Dintr-un litru de lapte ies sub 200g branza proaspata.
Mai nou aceasta branza nu mai e granuloasa ci se omogenizeaza devenind cremoasa, ca o pasta. Asta nu inseamna ca e mai grasa, tot sub 5% e continutul de grasime.
Fie ca e de vaca, de capra sau de oaie, branza proaspata face parte din categoria produselor lactate slabe, alaturi de laptele dulce sau batut si iaurt. Fie ca e sub forma de pasta sau de perle de branza, produsul este dietetic si contine de la 60cal (cele 0%) pana la 120cal/100g.
Nu acelasi lucru se poate spune despre cas sau mozzarella, variante considerate branza proaspata. Ei bine, chiar daca nu au sare acestea sunt branzeturi autentice, cu minim 25% grasime in compozitie si minim 250cal/100g. Deci atentie, nu mancati relaxati branza cu rosii, va puteti ingrasa. Mai sigura pentru silueta e branza proaspata, dar nu prea merge cu rosii:( Incercati cu bucatele de ardei gras si castravete, un ou fiert si o felie de paine prajita-satios, gustos si "nepericulos".", scrie Mihaela Bilic pe pagina de Facebook.

"Exista perceptii diferite despre notiunea de branza proaspata si s-ar putea ca silueta noastra sa fie pusa in pericol daca nu le clarificam.

Branza proaspata e ceea ce noi numeam inainte "branza de vaci" deci produsul rezultat din cogularea directa a laptelui. Mamele cu copii sugari inca mai fac in casa astfel de branza si stiu ce inseamna. Produsul rezultat are grasimea directa din lapte, nu e concentrat si e dietetic. Dintr-un litru de lapte ies sub 200g branza proaspata. 

Mai nou aceasta branza nu mai e granuloasa ci se omogenizeaza devenind cremoasa, ca o pasta. Asta nu inseamna ca e mai grasa, tot sub 5% e continutul de grasime. 

Fie ca e de vaca, de capra sau de oaie, branza proaspata face parte din categoria produselor lactate slabe, alaturi de laptele dulce sau batut si iaurt. Fie ca e sub forma de pasta sau de perle de branza, produsul este dietetic si contine de la 60cal (cele 0%) pana la 120cal/100g. 

Nu acelasi lucru se poate spune despre cas sau mozzarella, variante considerate branza proaspata. Ei bine, chiar daca nu au sare acestea sunt branzeturi autentice, cu minim 25% grasime in compozitie si minim 250cal/100g. Deci atentie, nu mancati relaxati branza cu rosii, va puteti ingrasa. Mai sigura pentru silueta e branza proaspata, dar nu prea merge cu rosii:( Incercati cu bucatele de ardei gras si castravete, un ou fiert si o felie de paine prajita-satios, gustos si "nepericulos".", scrie Mihaela Bilic pe pagina de Facebook.

 


Citește și:

Cum îți faci unghiile cu ojă semi-permanentă acasă. Vei avea o manichiură de invidiat

O recunoști? A ajuns una dintre cele mai frumoase femei din România

Horoscopul lunii Noiembrie: află care sunt zodiile care își vor găsi jumătatea în acestă lună!

Marius de la „Puterea Dragostei”, declarații sincere despre despărțirea de Andreea Pirui: „Cererea în căsătorie a fost tot din impuls"

Sfatul zilei de astăzi, vineri, 30 octombrie 2020! Scorpionii văd duşmani şi conspiraţii la tot pasul!

Clipul zilei pe KFETELE.RO

DISTRIBUIE
acest articol

Specialisti

Specialistul în implant și tratamente de păr Ensar Duman: "Nu încurajez implantul de păr la femei. Recomand tratamentul cu laser!"

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Lifestyle
Parteneri