Ce sunt lentilele de contact cu dioptrii mari si cum ajuta ele la corectarea afectiunilor oculare severe?


Ce sunt lentilele de contact cu dioptrii mari si cum ajuta ele la corectarea afectiunilor oculare severe?

Ce sunt lentilele de contact cu dioptrii mari si cum ajuta ele la corectarea afectiunilor oculare severe?

O categorie aparte de lentile de contact este cea a accesoriilor medicale oftalmologice cu dioptrii mari. Spre deosebire de tipurile clasice de accesorii oftalmologice, ele ofera purtatorilor sai posibilitatea corectiei defectelor de vedere cu un grad de severitate ridicat.

Miopia, de exemplu, este una dintre cele mai frecvente erori de refractie, aproape 30% din populatia lumii confruntandu-se cu aceasta problema de refractie.
In ceea ce priveste hipermetropia, aceasta are o incidendenta de 25-28% in randul populatiei mondiale si se caracterizeaza pentru vedere deficitara la apropiere.

Din fericire pentru cei care sufera de miopie, la momentul de fata exista numeroase optiuni disponibile pentru corectarea acesteia. Atat ochelarii, cat si lentilele de contact sferice cu dioptrii cu minus pot fi foarte eficiente in corectarea problemelor provocate de miopie, atata timp cat prescriptia medicala este realizata intr-un mod corespunzator.
Aceleasi alternative sunt valabile si in cazul celor care sufera de hipermetropie, doar ca afectiunea se corecteaza cu lentile de contact sferice cu plus.

Lentilele de contact sunt vazute drept alternativa ideala pentru ochelari, indiferent de gradul de severitate a miopiei, dar in special in cazurile in care pacientul se confrunta cu o forma avansata de miopie.
Lentilele de contact cu purtare extinsa sau continua, cum ar fi lentilele de contact lunare sau lentilele de contact anuale sunt adesea prescrise de catre specialistii oftalmologi pentru corectarea eficienta si practica a acestei probleme de vedere, dar si ca o alternativa la ochelarii de vedere.

Lentilele de contact lunare, dar si cele anuale sunt usor de purtat si de manevrat, schimband viata a milioane de persoane. Purtand lentile de contact lunare Proclear Sphere XR sau Biofinity XR, aveti o sansa in plus pentru a va bucura de o viata sociala activa, de practicarea activitatilor sportive sau de increderea de a pleca de acasa fara ochelari.
Practic, aceste tipuri de lentile de contact lunare sau anuale ne ofera o vedere naturala, prin asigurarea unui camp vizual nelimitat, comparativ cu ochelarii de vedere, care ofera un camp vizual limitat.


Mult decat atat, lentilele de contact Proclear Sphere XR si Biofinity XR imbina beneficiul estetic cu posibilitatea corectarii practice a miopiei.
Datoria progreselor extraordinare in acest domeniu, in prezent, lentilele de contact sunt foarte moi, subtiri si flexibile, iar un alt aspect extrem de important este faptul ca isi mentin hidratarea pentru un confort sporit. Asta chiar daca vorbim despre un set de lentile destinat corectarii formelor avansate ale miopiei!

Lentilele de contact lunare

Lentilele de contact lunare sunt printre accesoriile medicale moderne cel mai frecvent utilzate de catre pacientii cu probleme de vedere. Ele sunt, de obiecei, destinate uzului zilnic, fiind inlaturate seara, inainte de culcare si depozitate in suportul special cu solutie pentru pastrarea acestora.
Din punct de vedere al costurilor generate, lentilele de contact lunare sunt mai putin costisitoare, insa necesita indeplinirea riguroasa a intregului ritual de ingrijire zilnica.
Gama de lentile lunare Biofinity XR se incadreaza in tipologia lentilelor moderne, fabricate din material pe baza de silicon hidrogel din comfilcon A. Particulele acestui material sunt realizate preponderent din apa, pastrand atat ochiul, cat si lentila umezita si rezistenta la uscare pentru intreaga perioada de utilizare.
Biofinity XR se caracterizeaza printr-un nivel ridicar de permeabilitate a oxigenului (Dt/k-128), care are un impact direct asupra confortului la purtare si ochii nu se vor inrosi sau irita.
Lentilele Biofinity XR au o suprafata neteda, hidrofila, care este foarte rezistanta la acumulare de depozite de lipide sau proteice.
O alta caracteristica mare a Biofinity este design-ul lor. Acestea au margini netede, rotunjite, care reduc la minim interactiunea cu pleoapele si, astfel, asigura un confort maxim. Biofinity XR sunt echipate cu un sistem special de neutralizare a neclaritatii, care imbunatateste acuitatea vizuala prin minimizarea neclaritatii sferice cauzate de lentile.

Lentilele de contact anuale

Lentilele de contact anuale sunt destinate, in special, celor care intentioneaza sa faca trecerea de la ochelarii de vedere la lentilele de contact. Sunt destinate purtarii continue, inlocuirea lor facandu-se anual, ceeea ce presupune respectarea unor reguli de ingrijire care se regasesc pe prospectul care insotesc produsele.

Lentilele anuale se recomanda doar in urma unui consult oftalmologic de specialitate, pentru ca nu este vorba despre lentile folosite in scop cosmetic, ci despre lentile utilizate pentru cei care se confrunta cu afectiuni oculare.
Lentilele de contact Proclear Sphere RX se incadreaza in categoria lentilelor de contact anuale care sunt indicate pacientilor cu forme avansate de miopie sau hipermetropie.

Lentilele de contact Proclear Sphere RX sunt realizate dintr-un material Omafilcon A, si sunt proiectate pentru a fi purtate zilnic. Fara nici o îndoiala, unul dintre cele mai importante avantaje este nivelul ridicat de hidratare de 62%. Acestea au fost realizate în tehnologia PC. Prin utilizarea acestei tehnologii, au o rezistenta crescuta la uscare. Proclear Sphere, comparativ cu alte lentile sunt mai usor de manipulat, deoarece acestea au culoarea albastru deschis.

Lentilele Proclear Sphere RX sunt unele dintre putinele în care diametrul poate fi ajustat în intervalul de 12,0 pâna la 17.0 mm si raza de curbura de 6,5 mm la 10,5 mm.
In concluzie, se recomanda persoanelor cu afectiuni severe purtarea acestor tipuri de lentile de contact anuale sau lunare, in conditiile avizului medical de specialitate si in conditiile respectarii instructiunilor de ingrijire zilnica si depozitarii lor in suporturi speciale.


Abonează-te pe

Citește și:

DESCOPERĂ: 4 Tipuri de dressing pentru salata ta de legume

Scandal monstru! Sebastian Dobrincu, de la PRO TV, și-a înșelat iubita cu o cântăreață celebră!

DESCOPERĂ: Rețetă de conopidă gratinată la cuptor

CITEȘTE: Secrete pentru un COZONAC pufos

CITEȘTE: Rețetă de supă cremă de mazăre. Ingrediente și mod de preparare

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Cooking

DESCOPERĂ: Cât timp se fierbe grâul pentru COLIVĂ

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Lifestyle
Parteneri