Ce sunt fricile și cum scăpăm de ele?



Aflați din rândurile următoare ce este frica și cum putem să scăpăm de ea.


In articol:

Fiecare dintre noi avem de-a lungul vieții anumite sentimente de frică ce ne ghidează existența. De multe ori aceste momente în cadrul cărora întâlnim sentimente de frică sunt episodice.

Din păcate, există multe persoane care trăiesc zilnic cu sentimente de frică și în acest caz nu pot să-și trăiască cu adevărat viața. Frica poate avea numeroase efecte negative asupra dezvoltării noastre și poate chiar și asupra sănătății noastre emoționale.

Este foarte important să învățăm să identificăm acest sentiment de frică și să îl eliminăm astfel încât să învățăm cum să trăim guvernați de sentimente pozitive.

În cadrul unei emisiuni, Gina Veveriță, master trainer NLP (programări neurolingvistice), a vorbit despre sentimentul de frică și cum poate fi acesta combătut prin intermediul unor sesiuni de terapie construite pe modelul NLP.

De unde provine sentimentul de frică

Citește și: Cât rău poate face gelozia și cum se tratează

Ce sunt fricile și cum scăpăm de ele?

Potrivit specialistului în domeniu, există mai multe feluri de a prelua sentimentul de frică. Acesta poate fi declanșat fie prin sentimentul dintr-o viață anterioară, prin intermediul unui eveniment care ne-a pus în pericol integritatea fizică sau poate chiar transmisă prin arborele genealogic. 

Lucrurile sunt mult mai simple decât par pentru că majoritatea fricilor sunt în mintea noastră. Sunt foarte mulți oameni care au o frică, știu că nu este a lor, dar nu știu de unde vine.

Se poate transmite chiar comportamental. ”, spune specialistul în domeniu.

În acest caz vorbim despre o frică existentă în imaginația noastră care nu se materializează prin intermediul unui episod concret.

De asemenea, poate exista și o frică de supraviețuire, care, potrivit specialistului în domeniu, este firească și avem nevoie de ea pentru a nu comite fapte care ne-ar putea pune în pericol viața.

Citeste si: Ce se întâmplă cu Theo Rose în ultimul trimestru?! Artista, în lacrimi: „Copilul meu nu știu ce are”- wowbiz.ro

Citeste si: Cât câștigă Eva Măruță din postările de pe rețelele sociale?! Nu o să îți vină să crezi ce sumă primește pentru o postare- radioimpuls.ro

Instinctul de supraviețuire se împarte în două: luptă și fugi. Prima dată faci o alegere și apoi se declanșează emoția sau răspunsul. Dacă vreau să lupt, se declanșează furia și dacă vreau să fug, se declanșează frica .”, a explicat specialistul în domeniu.

Care sunt cele mai comune frici

Citește și: Totul despre invidie. Ce este, de fapt, invidia?

Ce sunt fricile și cum scăpăm de ele?

Există o listă de frici foarte întâlnite la majoritatea persoanelor care pot constitui o adevărată problemă dacă acestea sunt duse la extrem și îl pot împiedica pe individ să-și desfășoare propria activitate în diferite contexte sociale.

Printre acestea întâlnim frica de vorbit în public, frica de înălțimi și frica de moarte.

Atunci când îți este frică de moarte, ție de fapt îți e frică de viață. Dacă trăiești o viață cu încredere nu ai de ce să-ți fie frică. Viața nu trebuie să fie ușoară, trebuie să fie frumoasă .”, a precizat specialistul în domeniu. 

De asemenea, trebuie să înțelegem că frica pornește de la alte emoții și se materializează în mod diferit. Totodată, pe lângă frică există alte emoții negative care pot amplifica acest sentiment.

Cele mai importante emoții pleacă de la furie sau ură. Apoi este supărarea, tristețea, frica și vinovăția. Mai sunt două foarte importante, durerea în suflet, care este o emoție pe care nu știi cum să o gestionezi și rușinea. Durerea în suflet apare de obicei în momentul în care pierzi pe cineva. Restul emoțiilor sunt derivate .”, a explicat specialistul în domeniu.

Citeste si: Raed Arafat nu consideră că a greșit la Colectiv. Cum se apără secretarul de stat al MAI în fața acuzațiilor primite: „Dacă noi nu voiam să îi ducem, rămâneau acasă''- kanald.ro

Citeste si: Subiecte simulare română Bacalaureat 2023. Ce ar putea pica anul acesta? Emoții mari pentru elevi!- stirilekanald.ro

Cum putem scăpa de sentimentul de frică

Citește și: Cum să economisești mai ușor bani. 3 sfaturi care te vor ajuta

Ce sunt fricile și cum scăpăm de ele?

Primul pas pe care  trebuie să îl parcurgem în procesul de a scăpa de frică este să identificăm  evenimentului care a declanșat această emoție.

Acest lucru se poate realiza prin intermediul unui ajutor specializat, iar în acest caz se recomandă să apelăm la ședințe de programare neurolingvistică.

Este nevoie de un limbaj precis și în același timp de o ușoară transă ca subconștientul să accepte ceea ce-i spui .”, spune specialistul în domeniu.

Bineînțeles că aici depinde și de cât de puternic este acest sentiment de frică. De asemenea, foarte important este și felul în care am fost crescuți și valorile care ne-au fost insuflate și care au dus la existența unui sentiment negativ care pare că ne guvernează.

 


Abonează-te pe

Citește și:

Cum să îi învățăm pe cei mici să fie generoși

Cum gestionăm relația dintre frați

Produsele de la Lidl care vor face furori printre români. Apar de joi în toate magazinele - ego.ro

Adda, surprinsă de mărturisirile făcute de fiul său. Micuțul i-a spus artistei că este bătrână. Reacția surprinzătoare a Addei - kudika.ro

Subiecte simulare română Bacalaureat 2023. Ce ar putea pica anul acesta? Emoții mari pentru elevi! - stirilekanald.ro

Raed Arafat nu consideră că a greșit la Colectiv. Cum se apără secretarul de stat al MAI în fața acuzațiilor primite: „Dacă noi nu voiam să îi ducem, rămâneau... - kanald.ro

VIDEO: Mădălina Ghenea, cu lacrimi în ochi în ultima apariție televizată. Imaginile care i-au emoționat pe fani - radioimpuls.ro

Decizia luată de Oana Matache și Radu Siffredi! Nu au mai suportat criticile - wowbiz.ro

Clipul zilei pe KFETELE.RO:
DISTRIBUIE
acest articol

Vedete
”Nu suntem genul de părinți care să sară imediat pe ea.” Ce probleme întâmpină Gina Pistol de când este mămică
Citește mai departe
Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Specialisti
Parteneri