Ce semnificaţie ascund cele mai populare flori oferite în dar de Valentine's Day?


Tradiţia de a dărui flori de Valentine's Day a fost adoptată deja de multe cupluri. Însă te-ai gândit vreodată la semnificaţia florilor oferite cu această ocazie specială?

Fie că vrei să oferi un buchet de Valentine's Day sau te aştepţi să primeşti unul, ţi-am pregătit mai jos o listă a semnificaţiilor pe care le ascund cele mai populare flori specifice sărbătorii îndrăgostiţilor.

 

  1. Bujorii

Acestor flori maiestuoase le sunt asociate o varietate de semnificaţii, însă cel mai des se spune că simbolizează prosperitatea şi timiditatea. Asemeni trandafirilor, bujorii sunt un simbol al romantismului. În plus, se crede că aduc noroc celor care îi primesc.

 

2. Lalelele

Printre cele mai populare flori din lume, lalelele semnifică dragostea perfectă, profundă şi sunt o alegere clasică pentru Valentine's Day. Pentru că sunt printre primele care înfloresc primăvara, aceste flori semnifică renaşterea şi noile începuturi. Sunt adesea asociate cu Olanda, numită şi „Ţara Lalelelor”, unde cresc încă din secolul XVII.

 

3. Orhideele

Aceste flori minunate şi rezistente au numeroase simboluri, în funcţie de culoarea pe care o îmbracă. Astfel, orhideele albe reprezintă inocenţa, eleganţa şi puritatea, orhideele roz semnifică feminitatea şi bucuria, orhideele galbene simbolizează prietenia, iar cele portocalii mândria, entuziasmul şi curajul. Nu în ultimul rând, cele mov simbolizează admiraţia şi sunt oferite în semn de respect.

 

4. Floarea-soarelui

În armonie cu numele pe care îl poartă, aceste flori deosebite simbolizează căldura şi fericirea. De asemenea, sunt asociate cu loialitatea. Femeia iubită cu siguranţă va aprecia un buchet generos de floarea-soarelui, care o va aduce mai aproape de bucuria zilelor însorite de vară.

 

5. Trandafirii

De departe preferaţii îndrăgostiţilor de pretutindeni, trandafirii roşii simbolizează, bineînţeles, dragostea, dar şi frumuseţea şi perfecţiunea. O popularitate foarte mare o au în prezent trandafirii criogenaţi. Aceştia au proprietatea specială de a rezista chiar şi 25 de ani şi sunt un simbol al iubirii eterne şi profunde. Dacă îţi faci griji în ce priveşte preţul trandafirilor criogenaţi, trebuie să ştii că acesta, raportat la perioada de rezistenţă a florilor, este unul extrem de accesibil.

 

6. Irişii

Înţelepciune, speranţă şi respect sunt cele trei simboluri care le sunt asociate în general florilor de iris. Legenda spune că Iris, zeiţa curcubeului, avea rol de mesager între pământeni şi zei, iar în anumite părţi ale lumii, irişii de culoarea mov închis sunt un semn al regalităţii.

Din punct de vedere cromatic, irişii mov arată foarte bine alături de flori roşii şi pot fi asortaţi în buchet cu lalele sau cu margarete de această culoare.

 

7. Gerberele

Îndrăgitele gerbere simbolizează frumuseţea, inocenţa şi puritatea. Având culori vibrante, puternice, acestea sunt o alegere inspirată pentru când îţi doreşti să înseninezi ziua specială a cuiva. Gerberele mai simbolizează o viaţă prosperă, iar celţii credeau că au capacitatea de a alina dorul şi de a ameliora stresul cotidian.

 

8. Piciorul-cocoşului

Colorate şi delicate în egală măsură, aceste flori care atrag atenţia şi impresionează cu uşurinţă sunt un simbol al şarmului şi al seducţiei. Îşi păstrează prospeţimea până la şapte zile fără îngrijiri speciale şi sunt perfecte pentru a completa un buchet rafinat.

 

9. Crinii albi orientali

Cu parfumul lor îmbietor, crinii albi orientali simbolizează frumuseţea şi eleganţa. Grecii antici credeau că aceste flori s-au născut din laptele zeiţei Hera, protectoarea căsniciei, iar în prezent ocupă locul doi - după trandafiri - în topul celor mai îndrăgite flori.

 

10. Alstroemeria

Cunoscută şi sub denumirea de „crin peruan” sau „crin incaş”, această floare cu petale atrăgătoare este un simbol al prieteniei şi al devotamentului. Deşi fără parfum, alstroemeria impresionează prin aspect şi este un dar minunat.

 

11. Crizantemele

Crizantemele simbolizează fascinaţia, eleganţa şi iubirea nouă. Dăruieşte-le pentru a marca primul Valentine's Day petrecut împreună. Poţi alege culoarea în funcţie de ceea ce doreşti să exprimi. Cele roşii sunt oferite în semn de admiraţie, crizantemele albe sugerează afecţiunea, iar pe cele vişinii le poţi dărui pentru a exprima dragostea profundă.

 

12. Gardeniile

Cu un parfum dulce, delicatele gardenii simbolizează bucuria şi puritatea. Pe vremuri, cei care admirau în secret pe cineva, obişnuiau să trimită persoanei respective gardenii. Aşa au căpătat aceste flori simbolul iubirii secrete, nerostite.

 

Cu atâtea simboluri măgulitoare, este dificil să alegi o floare preferată. Pentru a ieşi din dilemă, cel mai bine este bine să decizi care sunt florile cu simbolistica cea mai apropiată de sufletul tău şi să le alături în buchetul tău ideal. Nu vei da greş, iar gestul va transforma orice Valentine's Day într-unul perfect.

 


Clipul zilei pe KANALD.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Pentru tine

Organizezi o petrecere de Sfânta Maria? Nu uita de candy-bar!

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Lifestyle
Parteneri