Ce semnificație are numele MARIA. „Cei cu nume precum Maria, Marin, Marian, Mariana, au ca ocrotitoare în primul rând pe Măicuța Domnului"


Află ce semnificație are numele Maria și când își pot serba ziua de nume cei care au fost botezați astfel.


In articol:

Maria este unul dintre cele mai frumoase și mai populare nume românești.
Este numele Maicii Domnului, mama după trup a Domnului Iisus Hristos, Mântuitorul nostru.
Maica Domnului este, pentru creștini, un simbol al sfințeniei, dragostei, bunătății și smereniei.

Maria, în ebraică, înseamnă „cea mai iubită".

 

Ce semnificație are numele Maria

Citeste si: 20 nume de fete cu semnificație puternică

Se spune că femeile care poartă acest nume de sfânt vor avea parte de ocrotire și iubire.
„Iubirea! Este aripa dăruită de Dumnezeu sufletului pentru a urca până la El."

- Michelangelo Buanarotti.
Pentru liniștea interioară, nu ar trebui să treacă nici o zi din viața noastră fără să rostim o rugăciune către Fecioara Maria.
„Sfântă Maria, mă îndrept plin de încredere către Tine, cerându-ți ajutor! Cred cu tărie că mă vei asculta în necazul meu și mă vei sprijini când îmi este greu.
Spre a-ți arăta recunoștința mea, îți făgăduiesc să fac cunoscută și altora această rugăciune.
Te rog, cu umilință, să îmi aduci liniște în tristețea și durerile mele.
În numele negrăitei rugăciuni și bucurii care ți-a cuprins inima când ai oferit adăpost Mântuitorului lumii în casa ta din Betania, te impor, roagă-te pentru mine și familia mea ca să-l păstrăm pe Dumnezeu în inimă astfel încât să ne învrednicim a primi ajutor în nevoile noastre, mai ales în durerea care mă copleșește acum (se spune dorința).

Te impor, Ajutătoarea celor aflați în suferință, înfrânge orice greutăți precum ai înfrânt balaurul care șade la picioarele tale.”

Citeste si: Urechi infundate: cauze si tratament

Citeste si: „Acum ce să-i facem, să-l castrăm? Prima reacție a Ginei Matache după ce fostul ginere s-ar fi afișat cu Sore la nunta lui Smiley- radioimpuls.ro

maria semnificatie

Citeste si: //DESCOPERĂ// Ce semnificație are numele Ana

Când se sărbătorește Sfânta Maria

Există o dilemă pentru cei care poartă numele „Maria” sau derivatele acestuia, în sensul că, aceștia se întreabă când ar trebui să-și sărbătorească ziua. Unii cred că pe 8 septembrie, odată cu Nașterea Maicii Domnului, alții cred că pe 15 august deoarece, la această dată, este cea mai mare sărbătoare închinată Maicii Domnului din calendarul ortodox.

Citeste si: CITEȘTE: Când pică Constantin și Elena 2021

Citeste si: Maria a reușit să impresioneze jurații de la „Bravo, ai stil” 2023! Detaliul din ținută care a făcut diferența: „Ai cea mai bună ținută din platou”- kanald.ro

Citeste si: Calendar ortodox 31 mai 2023. Ce sărbătoare este miercuri?- stirilekanald.ro

„Cei cu nume precum Maria, Marin, Marian, Mariana etc. au ca ocrotitoare în primul rând pe Măicuța Domnului, Preasfânta Maria, Născătoarea de Dumnezeu.
Iar cel mai mare praznic al Maicii Domnului este Adormirea Maicii Domnului (15 August), cel în care sărbătorim trecerea Fecioarei Maria din această viață în viața veșnică, din această lume în Împărăția Cerurilor, din această vale a plângerii în Fericirea cea nesfârșită.
În ultimii ani unii dintre neștiutorii grabnici în răspândirea închipuirilor drept adevăruri au împrăștiat minciuna după care Adormirea Maicii Domnului ar fi „de întristare”, că este „moartea Fecioarei Maria”, deci nu se cuvine să fie primită cu bucurie și nici purtătorii numelui Maicii Domnului nu ar trebui să se bucure în această zi...
Tot la fel și pentru Maica Domnului ziua adormirii sale este zi de bucurie, căci plecând din această lume a intrat, pentru totdeauna, în bucuria Fiului ei."- Mihai-Andrei Aldea, preot la Mănăstirea Petru-Vodă.

ce inseamna maria

Sfântul Andrei se serbează în ziua morții lui, la fel și Sfântul Constantin cel Mare sau Sfântul Apostol Pavel. Deci și Sfânta Maria poate fi sărbătorită pe 15 august, în ziua în care a plecat din această lume Fecioara Maria.
„Cât de absurd poate să fie cineva să serbeze pe "Andrei" de Sfântul Apostol Andrei (ziua morții lui) sau de Andrei Stratilat (ziua morții lui), să serbeze pe "Constantini" de Sfântul Constantin cel Mare (ziua morții lui), la fel pe "Petru/Petre" de Sfântul Apostol Petru (ziua morții lui) și să declare că nu se serbează Mariile și Marianii/Marinii de Adormirea Maicii Domnului?”- spus părintele Aldea.
Deci este normal ca ziua în de 15 august, toți cei care poartă aceste nume sfinte, derivate din Maria să-și sărbătorească onomastica.
„Acum cu privire la momentul în care creștinii ar trebui să-și sărbătorească ziua de nume, lucrurile sunt foarte simple. Așa cum toți ceilalți își sărbătoresc ziua numelui în ziua în care sfântul lor ocrotitor a trecut la Domnul (ex: Sfântul Nicolae pe 6 decembrie, Sfânta Filoteea pe 7 decembrie, Sfântul Andrei pe 30 noiembrie, etc.) la fel și cei cu numele Maria, Marian, Marina, și alții, își vor sărbători ziua numelui în ziua trecerii la Dumnezeu a Fecioarei Maria, adică pe 15 august."- Claudiu Bălan, teolog.

Citeste si: //DESCOPERĂ// Numarul destinului 2021. Cifra destinului in numerologie 2021| Calcul


Abonează-te pe

Citește și:

//TRIMITE// Mesaje de Sfânta Ana 2021. Cele mai frumoase mesaje pentru data de 26 iulie 2021

Ce este interzis să faci de Sfântul Ilie 2021. Tradiții și obiceiuri

Ce studii are Smiley. Sigur nu te-ai fi gândit că aceasta este de fapt meseria lui de bază - ego.ro

Cât costă casa din Elveția unde Tina Turner a murit?! A lăsat o avere colosală - wowbiz.ro

Horoscop mâine, 31 mai 2023: Gemenii au parte de o zi cu ghinion. Racii primesc vizita unor prieteni vechi - radioimpuls.ro

Milena, eliminată de la Bravo, ai stil: „Îmi va fi dor de Andreea și de Constanția” - kanald2.ro

Aisa a părăsit platoul emisiunii Casa iubirii, după o ceartă aprigă cu Bianca! „Nu te vrea nimeni în casa aia, nici aici!” Bianca a avertizat-o pe Mihaela că Aisa o să i-l fure... - kanald.ro

Calendar ortodox 30 mai 2023. Ce sfânt este prăznuit marți? - stirilekanald.ro

Clipul zilei pe KFETELE.RO:
DISTRIBUIE
acest articol

Horoscop
Sfatul zilei din 31 mai 2023. O zodie se implică mai mult
Citește mai departe
Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Lifestyle
Parteneri