Ce se va întâmpla cu femeile care au pensia sub 1.700 de lei. Informație de ultim moment

Ce se va întâmpla cu femeile care au pensia sub 1.700 de lei. Informație de ultim moment

Persoanele aflate în categorii vulnerabile, care beneficiază de pensii sub 1.700 de lei, vor primi de la stat șase vouchere în valoare de 250 de lei. Cu toate acestea, există anumite persoane care, în ciuda îndeplinirii condițiilor, nu vor primi acești bani. Cine sunt aceste persoane!

În acest an, statul a introdus un program prin care românii din categoriile vulnerabile vor beneficia de șase vouchere în valoare de 250 de lei fiecare, destinate achiziționării de alimente și mese calde.

Aceste vouchere pentru alimente sunt distribuite în șase tranșe, la intervale de două luni.

Citește și: Anunț important pentru femeile cu pensii până în 1700 de lei! Vestea cea mare a venit direct de la Guvern

Se dau 250 de lei de la stat

Programul „Sprijin pentru România" include un proiect menit să combată scăderea standardului de viață și să ofere sprijin grupurilor sociale vulnerabile.

Acest proiect prevede acordarea de vouchere pentru alimente și mese calde, în cadrul eforturilor de susținere a populației și de îmbunătățire a situației acestor categorii sociale.

Distribuirea ultimei tranșe de bani a avut loc în luna aprilie, înainte de sărbătorile Pascale Ortodoxe. Începând cu data de 1 iunie, au început distribuirea banilor pentru luna iunie. Se estimează că toți românii eligibili vor primi voucherele până la data de 15 iunie.

„De aceste vouchere de alimente beneficiază aproape 2,4 milioane de români. Ne respectăm astfel promisiunea faţă de oameni, aceea de a avea grijă de nevoile lor imediate. Pe lângă voucherele sociale pentru alimente, vom continua distribuirea pachetelor cu produse alimentare şi în acest an”, a spus Marcel Boloș.

Românii care nu vor mai primi tichetele de masă

Cu toate acestea, există persoane vulnerabile care nu vor beneficia de vouchere, chiar dacă îndeplinesc criteriile necesare.

Citește și: „O veste atât de frumoasă” Deei Maxer nu i-a venit să creadă când a văzut rezultatul- wowbiz.ro

Citește și: Imagini-cheie care ar putea schimba traiectoria anchetei aflată în desfășurare privind moartea artistei Dj Lalla- radioimpuls.ro

Astfel, voucherele nu vor fi acordate românilor care lucrează în străinătate, celor care au fost condamnați prin hotărâre judecătorească, celor care sunt implicați într-un stagiu militar și celor care beneficiază deja de alte servicii sociale rezidențiale, fie ele publice sau private.

„Sunt exceptate de la acordarea sprijinului material persoanele care la data acordării sprijinului nu au domiciliul în România sau care nu fac dovada că locuiesc în România, potrivit legii, precum și persoanele care execută pedepse privative de libertate ori beneficiază de servicii sociale în regim rezidențial, publice sau private”, prevede OUG 63/2022.

Ce se va întâmpla cu femeile care au pensii sub 1.700 de lei.

Ce se va întâmpla cu femeile care au pensii sub 1.700 de lei.

[Sursa foto: shutterstock]

Persoanele care beneficiază de voucherele pentru alimente și mese calde

– Copiii și adulții încadrați în grad de handicap grav, accentuat sau mediu, ale căror venituri nete lunare proprii sunt mai mici sau egale cu 1700 de lei în 2023, se vor încadra pentru tichetele sociale.

– Ajutorul din partea statului poate fi oferit și familiilor cu cel puțin doi copii în întreținere, cu venituri nete lunare pe membru de familie sunt mai mici sau egale cu 675 de lei pentru tranșele din anul 2023.

Citește și: "Sunt îndrăgostit!" Ionuț își declară dragostea în fața Biancăi. Aflați ce se va întâmpla, joi, 5 octombrie, în Casa iubirii, de la ora 10:00 și 16:30, la Kanal D - kanald.ro

Citește și: Ei sunt cetățenii care primesc 200 de euro de la stat de ziua de naștere! Ce condiții trebuie să îndeplinești pentru a beneficia de banii în plus, dacă locuiești în Germania- stirilekanald.ro

– Familiile monoparentale, cu venituri nete lunare pe membru de familie sunt mai mici sau egale cu 675 de lei pentru tranșele din anul 2023.

– Familiile și persoanele singure care au stabilit dreptul la ajutorul social, în condițiile Legii nr. 416/2001 privind venitul minim garantat, cu modificările și completările ulterioare, vor primi și ele tichete sociale în 2023.

– Pensionarii sistemului public de pensii, pensionarii aflați în evidența caselor de pensii sectoriale și beneficiarii de drepturi acordate în baza legilor cu caracter special ale căror venituri nete lunare sunt mai mici sau egale cu 1700 de lei pentru tranșele din anul 2023.

Ce se va întâmpla cu femeile care au pensii sub 1.700 de lei.

Ce se va întâmpla cu femeile care au pensii sub 1.700 de lei.

[Sursa foto: freepik]

Citește și: Ce se va întâmpla cu pensiile femeilor în luna iunie. Acesta este anunțul mult așteptatCitește și:

„Am băgat și divorțul!” Oana Lis a spus un adevăr, după 25 de ani de relație. Care este lucrul pe care nu îl știa nimeni

Femeile cu pensii sub 2.000 de lei au parte de vești neplăcute. Ce se va implementa obligatoriu în România

ego.ro Toți o cunosc pe Andra, dar puțini o știu pe sora ei! IMAGINI rare cu Aura, cu ce se ocupă de fapt

wowbiz.ro "Vă anunț oficial că s-a încheiat" Simona Gherghe a sperat până în ultima clipă

radioimpuls.ro Mădălina Pamfile are probleme mari cu legea. Motivul pentru care fosta asistentă tv a ajuns în fața instanței

kanald2.ro Câți ani are, de fapt, iubita lui Marius Elisei! Inițial a spus că e cu 10 ani mai mare: „Am făcut o greșeală”

kanald.ro Laurențiu și Lorena, primul pas spre împăcare! Iată cum a decurs întâlnirea celor doi în camera roșie! Concurentul nu s-a putut abține și a sărutat-o pe frumoasa brunetă! Cum a reacționat Catinca

stirilekanald.ro Se schimbă buletinele! Cum arată și ce informații noi vor apărea pe noua carte de identitate?


Parteneri
Cookies