Ce se va întâmpla cu femeile care au pensia sub 1.700 de lei. Informație de ultim moment

Ce se va întâmpla cu femeile care au pensia sub 1.700 de lei. Informație de ultim moment

Persoanele aflate în categorii vulnerabile, care beneficiază de pensii sub 1.700 de lei, vor primi de la stat șase vouchere în valoare de 250 de lei. Cu toate acestea, există anumite persoane care, în ciuda îndeplinirii condițiilor, nu vor primi acești bani. Cine sunt aceste persoane!

În acest an, statul a introdus un program prin care românii din categoriile vulnerabile vor beneficia de șase vouchere în valoare de 250 de lei fiecare, destinate achiziționării de alimente și mese calde.

Aceste vouchere pentru alimente sunt distribuite în șase tranșe, la intervale de două luni.

Citește și: Anunț important pentru femeile cu pensii până în 1700 de lei! Vestea cea mare a venit direct de la Guvern

Se dau 250 de lei de la stat

Programul „Sprijin pentru România" include un proiect menit să combată scăderea standardului de viață și să ofere sprijin grupurilor sociale vulnerabile.

Acest proiect prevede acordarea de vouchere pentru alimente și mese calde, în cadrul eforturilor de susținere a populației și de îmbunătățire a situației acestor categorii sociale.

Distribuirea ultimei tranșe de bani a avut loc în luna aprilie, înainte de sărbătorile Pascale Ortodoxe. Începând cu data de 1 iunie, au început distribuirea banilor pentru luna iunie. Se estimează că toți românii eligibili vor primi voucherele până la data de 15 iunie.

„De aceste vouchere de alimente beneficiază aproape 2,4 milioane de români. Ne respectăm astfel promisiunea faţă de oameni, aceea de a avea grijă de nevoile lor imediate. Pe lângă voucherele sociale pentru alimente, vom continua distribuirea pachetelor cu produse alimentare şi în acest an”, a spus Marcel Boloș.

Românii care nu vor mai primi tichetele de masă

Cu toate acestea, există persoane vulnerabile care nu vor beneficia de vouchere, chiar dacă îndeplinesc criteriile necesare.

Citește și: „Nu vreau să mor. Vă implor. Trebuie să încep radio-chimio” Oana Lis, strigăt de ajutor în mediul online. Soția fostului edil a rămas impresionată de cazul unei femei bolnave de cancer- wowbiz.ro

Citește și: Cine este fosta soție a lui Costin Gheorghe? Tânăra și-a refăcut și ea viața și este din nou mămica- radioimpuls.ro

Astfel, voucherele nu vor fi acordate românilor care lucrează în străinătate, celor care au fost condamnați prin hotărâre judecătorească, celor care sunt implicați într-un stagiu militar și celor care beneficiază deja de alte servicii sociale rezidențiale, fie ele publice sau private.

„Sunt exceptate de la acordarea sprijinului material persoanele care la data acordării sprijinului nu au domiciliul în România sau care nu fac dovada că locuiesc în România, potrivit legii, precum și persoanele care execută pedepse privative de libertate ori beneficiază de servicii sociale în regim rezidențial, publice sau private”, prevede OUG 63/2022.

Ce se va întâmpla cu femeile care au pensii sub 1.700 de lei.

Ce se va întâmpla cu femeile care au pensii sub 1.700 de lei.

[Sursa foto: shutterstock]

Persoanele care beneficiază de voucherele pentru alimente și mese calde

– Copiii și adulții încadrați în grad de handicap grav, accentuat sau mediu, ale căror venituri nete lunare proprii sunt mai mici sau egale cu 1700 de lei în 2023, se vor încadra pentru tichetele sociale.

– Ajutorul din partea statului poate fi oferit și familiilor cu cel puțin doi copii în întreținere, cu venituri nete lunare pe membru de familie sunt mai mici sau egale cu 675 de lei pentru tranșele din anul 2023.

Citește și: Fiica lui Mugur Mihăescu, Ivona, a fost cerută în căsătorie. Cine este viitorul ginerele al celebrului Garcea: „Ne-ați emoționat până la lacrimi”- kanald.ro

Citește și: EXCLUSIV: Noul vaccin împotriva COVID-19. Detalii și explicații de la specialiști: "Noul vaccin vine ca un update și în mod logic el trebuie folosit pentru ce avem acum"- stirilekanald.ro

– Familiile monoparentale, cu venituri nete lunare pe membru de familie sunt mai mici sau egale cu 675 de lei pentru tranșele din anul 2023.

– Familiile și persoanele singure care au stabilit dreptul la ajutorul social, în condițiile Legii nr. 416/2001 privind venitul minim garantat, cu modificările și completările ulterioare, vor primi și ele tichete sociale în 2023.

– Pensionarii sistemului public de pensii, pensionarii aflați în evidența caselor de pensii sectoriale și beneficiarii de drepturi acordate în baza legilor cu caracter special ale căror venituri nete lunare sunt mai mici sau egale cu 1700 de lei pentru tranșele din anul 2023.

Ce se va întâmpla cu femeile care au pensii sub 1.700 de lei.

Ce se va întâmpla cu femeile care au pensii sub 1.700 de lei.

[Sursa foto: freepik]

Citește și: Ce se va întâmpla cu pensiile femeilor în luna iunie. Acesta este anunțul mult așteptatCitește și:

„Am băgat și divorțul!” Oana Lis a spus un adevăr, după 25 de ani de relație. Care este lucrul pe care nu îl știa nimeni

Femeile cu pensii sub 2.000 de lei au parte de vești neplăcute. Ce se va implementa obligatoriu în România

ego.ro Țara în care este interzis să mănânci cu mâna stânga. Motivul este surprinzător

wowbiz.ro "Vă anunț oficial că s-a încheiat" Simona Gherghe a sperat până în ultima clipă

radioimpuls.ro "Cred că mi-aș pune ștreangul. Sunt așa de bulversat". Tatăl Laurei Roșca a primit rezultatele testelor toxicologice și a aflat adevărata cauză a morții. Momentul de neatenție care a dus la această tragedie

kanald2.ro Câți ani are, de fapt, iubita lui Marius Elisei! Inițial a spus că e cu 10 ani mai mare: „Am făcut o greșeală”

kanald.ro Seyit Ali Karadağ din serialul Melek, copleșit de amintiri emoționante! Celebrul actor Mehmet Çevik îi duce dorul tatălui său

stirilekanald.ro Horoscop 4 octombrie 2023: Trei zodii sunt răsplătite pentru munca depusă! Ce ne spun astrele?


Parteneri
Cookies