Ce se poartă în materie de inele de logodnă – în pas cu moda bijuteriilor


Ce se poartă în materie de inele de logodnă – în pas cu moda bijuteriilor

Cuplurile moderne aleg de regulă să nu păstreze aceeaşi poveste clasică, ci să rescrie fantezia iubirii şi momentul unic al propunerii în căsătorie ţinând cont de tendinţe şi repere din modă. Alegerea inelului de logodnă este astfel marea provocare. Să înţelegem însă mai întâi de ce această bijuterie este de dorit, un simbol puternic pentru momentul în sine.

Dintodeauna, soarta şi viaţa unei femei au fost sub semnul şi puterea de decizie a unui bărbat. Se năştea primind numele tatălui, se căsătorea primind numele soţului. Însă ce-i drept, nu era de ajuns pentru a face o departajare în societate, între o femeie căsătorită şi una singură. Se crede că inelele au apărut astfel tocmai din nevoia bărbatului de a se asigura că toată lumea ştie şi recunoaşte o femeie luată.

În timp, ideea a prins contur şi s-a stilizat, cunoscând desigur, pretenţii.

Unii spun că tocmai femeile au început să aprecieze un astfel de detaliu, de accesoriu şi de vreme ce urma să îl poarte trebuia să aibă menirea de a-i înfrumuseţa mâinile. Au început să apară preferinţele pentru inele deosebite, de calitate, realizate din metale preţioase, importanţa acestora fiind schimbată întocmai de elementul sentimental.

La ora actuală un inel de logodnă este o mărturisire de iubire, o dovadă, o demonstraţie şi mai cu seamă, primul semn public, clar, despre intenţia serioasă de a forma o familie.

A rămas valabilă importanţa acordată acestei bijuterii, precum şi atenţia deosebită privind alegerea.

Inelul de logodnă, de la clasic la modern

În varianta clasică un inel de logodnă era preferat ca fiind realizat din metale preţioase precum aurul, însă indubitabil cel galben era o opţiune. De-a lungul timpului, influenţele moderne au dictat şi alte variante, cum este la ora actuală aurul roz sau cel alb.

Deşi se consideră că aurul pur este cel gaben şi pentru a obţine altfel de culori se amestecă aliaje diverse, de dragul unui design aparte pare să merite.

Un magazin de specialitate precum  www.diamag.ro pune la dispoziţie opţiuni diverse, pentru preferinţe pe măsură. Aici se spulberă şi tiparele clasice, întrucât fie vorba chiar şi de aurul galben, acesta poate cunoaşte un design contemporan şi devine astfel parte din colecţiile moderne.

Un alt stereotip vine legat de piatra centrală. S-a simţit nevoia de a face o distincţie între inelul de logodnă şi cel de nuntă, respectiv verigheta. O piatră centrală este de preferat, deşi nu este o regulă de bază.

Ce se poartă în materie de inele de logodnă

Moda anilor actuali aduce în prim plan inelul de logodnă atipic. Astfel, sunt preferate cele cu accente de culoare. În plus, un trend este şi gravură. Nu neapărat ascunsă, pe partea interioară a inelului, ci chiar la exterior, ca design. Cu atât  mai interesant este când o gravură este în relief pusă în evidenţă.

Diamantele sunt de asemenea, în continuare, preferate. Însă, mai mult decât atât, se va dori ca strălucirea pietrei să se completeze cu luciul aurului alb. O astfel de combinaţie nu contravine regulii de inel de logodnă. Pentru cei care îşi permit să pluseze, pot alege chiar platina. Acel luciu specific va oferi o strălucire inedită întregii bijuterii.

Eleganţa şi simplitatea pot fi de asemenea linii de referinţă. În acest sens, marii designeri propun inele de logodnă sub formă de benzi delicate sau cele împletite, bătute cu pietre.

Trecând în registru şi verighetele, cuplurile au punctul de plecare inelul de logodnă şi continuă această temă stilistică cu verighetele. Astfel, alegerea unei astfel de bijuterii este cu atât mai complexă şi importantă. De asemenea, cu maximă responsabilitate se ţine cont de faptul că alegerea unui inel se completează cu alegerea unei surse pe măsură. O modă este legată de ideea de a personaliza, de a alege un inel creat după caracteristici specifice, exprimate de fiecare solicitant în parte.

Diamag oferă spre exemplu gravură inclusă, inelul poate fi ales după preferinţe pas cu pas, configurat după combinaţii de detalii preferate, din gama pusă la dispoziţie. Pentru că fiecare poveste de dragoste este aparte, unică şi specială, merită ca şi inelul de logodnă să fie unul pe măsură. În cadrul paginii oficiale se vor găsi opţiunile şi micul ghid de selecţie. 

 

 


Abonează-te pe

Citește și:

3 calitati de aur care trebuie sa se regaseasca in profilul unui model in videochat

Alina Sorescu are un nou iubit!!? Ce cadou romantic a primit în plin divorț

Ciocănele de pui împachetate în bacon, perfecte pentru o cină în familie

Cum se prepară CHECUL ECONOMIC cu MERE. Un desert minunat care este gata in doar câteva minute

A MURIT la 44 de ani! Anunţul sfâşietor a fost făcut în urmă cu puţin timp: ”Suntem devastaţi!”

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Cooking
6 Rețete de limonadă cu lămâie. Răcoritoare și fresh, sunt perfecte în zilele toride
Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Lifestyle
Parteneri