Ce se întâmplă în organism dacă se consumă zilnic carne de pui

Ce se întâmplă în organism dacă se consumă zilnic carne de pui
Ce se întâmplă în organism dacă se consumă zilnic carne de pui

Puiul este considerat unul dintre cele mai versatile tipuri de carne. Însă, consumul în mod excesiv poate dăuna pentru greutate, pentru inimă și poate avea un risc crescut de intoxicații alimentare.

Prea multe proteine consumate

În jur de 10 până la 35 la sută din aportul caloric de zi cu zi ar trebui să conțină proteine. Însă, consumul prea mare de proteine poate face ca organismul să stocheze acest lucru ca grăsime. Dacă se consumă o bucată mare de pui în fiecare zi, persoanele pot contribui la o porțiune masivă din aportul de proteine, așa că este recomandat să se urmărească atent, potrivit dcmedical.ro.

Consumul excesiv de carne de pui poate duce la niveluri crescute de colesterol. Așadar, nu va fi o surpriză faptul că acest lucru are legătură cu bolile cardiovasculare. În acest fel, consumul de pui și alte produse bogate în proteine a crescut în mod indirect riscul la diverse probleme cardiovasculare, probleme de sănătate care ar putea duce la moarte.

Citeste si: Rețetă de sparanghel cu carne de vită

Ce se întâmplă în organism dacă se consumă zilnic carne de pui[Sursa foto: freepik]

Citeste si: 5 alimente care cresc nivelul estrogenului. Le poți include în alimentația ta de azi

Risc ridicat de toxiinfecție alimentară

Manipularea puiului a fost întotdeauna o problemă. Dacă nu se prepară carnea în mod corespunzător, sau dacă legumele intră în contact cu puiul crud, există o posibilitate de expunere la salmonella sau la bacteria numită campylobacter.

Bacteriile respective sunt renumite pentru efectele neplăcute asupra corpului uman, putând produce boli severe. Astfel, este extrem de important pentru grupurile vulnerabile de persoane, precum persoanele în vârstă, copiii și femeile însărcinate, să evite acest tip de contaminare.

Risc de rezistență la antibiotice

Este o practică în rândul fermierilor de păsări să administreze antibiotice animalelor lor. Mâncând puiul respectiv, persoanele pot deveni rezistente la antibiotice.

Astfel, acest lucru prezintă un risc real atunci când oamenii pot avea o infecție în organism și trebuie să ia antibiotice. Există posibilitatea ca medicamentul să nu funcționeze în mod corespunzător.

Citeste si: Ce pericol există în carnea de pui. ”Toxinele se găsesc și în pui și în pește, pe unele nici măcar nu le cunoaștem.”

Ce se întâmplă în organism dacă se consumă zilnic carne de pui[Sursa foto: freepik]

Citeste si: Rețetă ușoară de fajitas de pui. Este gata de servit în 40 de minute!

Scurtarea duratei de viață dacă puiul este prăjit

Un studiu amplu, pe termen lung, cu 107.000 de femei a ajuns la concluzia că 44% dintre cei care au consumat mâncare prăjită în fiecare zi au fost obezi. După ce cercetătorii au controlat factorii de risc precum obezitatea și lipsa activităților fizice, lucrurile nu s-au îmbunătățit. Consumul de alimente prăjite, precum carnea de pui prăjită, a fost asociat cu bolile legate de inimă.

Studiul publicat în BMJ în 2019, a menționat că femeile care au mâncat una sau mai multe porții de pui prăjit zilnic au un risc cu 13% mai mare de deces din orice cauză, comparativ cu femeile care nu au consumat alimente prăjite și un risc cu 12% mai mare de deces legat de inimă.

Cât de bun e consumul de carne în fiecare zi pentru proteine

Carnea slabă este considerată o sursă bună de proteine. Aceasta are aproximativ 25-30% proteine din greutatea totală, după gătit. O porție de 100 de grame de piept de pui gătit conține aproape 31 de grame de proteine. Aceeași porție de carne de vită slabă conține aproximativ 27 de grame.

Citește și: Horoscopul pentru ziua de marți, 30 decembrie 2025: Semnul zodiacal care are nevoie de ajutor să termine un proiect, dar refuză să îl ceară- kanald.ro

Citește și: Crimă șocantă de Crăciun! Un bărbat de 36 de ani, ucis într-un scandal cu peste 20 de persoane. Victima a fost lovită în zona capului de 4 persoane, inclusiv un minor de 14 ani, pe care nu îi cunoștea- stirilekanald.ro

Te ajută să slăbești

Într-un studiu publicat în jurnalul Apetit, cercetătorii au dezvăluit că puiul era la fel de bun precum carnea de vită și de porc la declanșarea eliberării de hormoni intestinali și insulină, care influențează sațietatea. Mâncând zilnic carne de pui, în locul alimentelor bogate în calorii, cum ar fi carnea mai grasă și alimentele procesate și evitând consumul multor carbohidrați cu conținut scăzut de fibre, se pot pierde kilograme.

Citeste si: Ce condimente se dau la carnea de pui şi la carnea de porc. Trucurile pe care orice gospodină trebuie să le ştie

Ce se întâmplă în organism dacă se consumă zilnic carne de pui[Sursa foto: freepik]

Citeste si: Care este hormonul care ne împiedică să slăbim. „Niciodată hormonii în exces nu sunt buni. Tot timpul trebuie să existe un echilibru.”

Se construiesc mușchi

Proteinele sunt elemente de bază ale mușchilor, cina zilnică de pui oferind materiile prime de care o persoană are nevoie pentru a deveni mai puternică și mai masivă. Puiul este o proteină completă, bogată în leucină, un aminoacid care joacă un rol important în sinteza proteinelor musculare prin stimularea căilor de construire a proteinelor, potrivit unui studiu realizat în Jurnalul de nutriție. Totodată, un studiu din 2018 în British Journal of Sports Medicine care a analizat alte 49 de studii au constatat că, cantitatea potrivită de proteine zilnice pentru a câștiga mușchi este de 1,6 grame pe kilogram de masă corporală. Așadar, pentru o persoană de 160 de kilograme, ar fi 115 grame de proteine pe zi.



Citește și:

Tapioca: ce este și cum poate fi utilizată în bucătărie

5 alimente care cresc nivelul estrogenului. Le poți include în alimentația ta de azi

Ce trebuie să faci neapărat în 2025, în funcție de zodie! Mai ai doar câteva zile la dispoziție

Boala cu care a fost diagnosticat Ion Drăgan. Artistul ar fi trecut prin mai multe operații dificile

Ultimul mesaj postat de Ion Drăgan înainte să moară. Ce a vrut să transmită, de fapt, artistul în ultima sa postare. CONFESIUNEA lasă fanii fără suflare

Ce pericol există în carnea de pui. ”Toxinele se găsesc și în pui și în pește, pe unele nici măcar nu le cunoaștem.”

La ce concluzie au ajuns Robert și Lia după camera roșie. Cum va reacționa Filip: ,,Ești îndrăgostită”

A murit cunoscutul om de afaceri gălățean, Corneliu Istrate


Video
Clipul zilei pe kfetele.ro
Cookies