Ce se intampla in organism daca iei antibiotice si consumi alcool


Mixul de alcool si antibiotice are un efect asupra organismului care nu trebuie ignorat.

Astfel, spun specialistii, consumul de alcool in timpul tratamentului cu antibiotice trebuie evitat deoarece atat alcoolul, cat si medicamentele sunt metabolizate la nivel hepatic, ducand la suprasolicitarea ficatului.

In plus, cei mai multi oameni ignora un aspect: sunt si antibiotice care, in combinatie cu alcoolul, isi pierd eficacitatea sau formeaza in organism chiar compusi toxici, caz in care consumul de alcool este interzis.

De asemenea, o alta asociere de evitat este cea a lactatelor cu antibioticele, chiar daca este o practica des utilizata din convingerea ca lactatele (in special produsele lactate obtinute prin fermentatie, asa cum sunt iaurtul, chefirul, sana) ajuta la mentinerea florei intestinale. in cazul anumitor clase de antibiotice aceasta asociere nu este recomandata, deoarece se formeaza compusi care le reduc efectul efectul terapeutic.

Concluzia e ca asocierea antibioticelor cu alte medicamente poate modificaaeficienta acestora. Consumatoarele de contraceptive ar trebui sa stie ca unele antibiotice pot produce o scadere a efectului de contraceptie, prin urmare se recomanda utilizarea unor metode contraceptive suplimentare pe durata tratamentului.


Clipul zilei pe KANALD.RO:
DISTRIBUIE
acest articol


Informatiile zilei

Poluare excesivă în București. Ard bazinele de acumulare din fosta fermă de porci

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...


Parteneri

Pentru tine

Din Lifestyle

Parteneri