Ce se întâmplă în creierul tău dacă te uiți în ochii cuiva timp de 10 minute. E ÎNFRICOȘĂTOR!


Ce se întâmplă în creierul tău dacă te uiți în ochii cuiva timp de 10 minute. E ÎNFRICOȘĂTOR!

Ce se întâmplă în creierul uman dacă te uiţi timp de 10 minute în ochii cuiva? Răspunsul este absolut înfricoşător! Cei mai mulți oameni experimentează halucinații dacă folosesc droguri, dar un psiholog italian a descoperit cum să facă asta prin simplul act al privitului în ochi. Actul poate părea unul banal, însă voluntarii care au fost de acord să încerce au spus că au avut experiențe extra-corporale, care au implicat halucinații puternice. Ei au început să vadă fața persoanei din față ca pe cea a unui monstru, rude sau chiar fața proprie.

Experimentul a fost realizat de Giovanni Caputo de la University of Urbino. La acesta au luat parte 20 de tineri, dintre care 15 femei. Voluntarii au fost plasați într-o cameră luminată vag, în perechi, cu o distanță de un metru între ei. Vreme de 10 minute, au fost puși să se uite în ochii partenerului.

Lumina din cameră era un mix perfect pentru experiment – suficient de puternică pentru a se distinge trăsăturile celeilalte persoane și suficient de slabă pentru a nu se mai distinge atât de clar culorile.

Citeste si: Jador de la Puterea Dragostei, pe patul de spital! Cine e fata care a stat lângă el tot timpul FOTO

Citeste si: Povestea impresionantă a fetiței gravide din imagine. Floricuța a intrat când avea 3 ani într-un centru de plasament

Citeste si: Horoscop miercuri, 24 iulie. Dezastru pe toate planurile pentru o zodie! Nu se mai termină!

Citeste si: Sfârșitul lumii va veni în 2019. Cea mai sumbră predicție a lui Nostradamus care sperie întreaga lume

 

Un alt grup – cel de control – a fost pus să se uite 10 minute la un perete gol, în aceleași condiții de luminozitate. Acestora nu li s-a spus foarte mult despre studiu, cu excepția faptului că cercetarea vizează o experiență meditativă cu ochii deschiși.

După terminarea celor 10 minute, participanții au fost rugați să completeze chestionare legate de ce au experimentat în timpul celor 10 minute și după finalizarea lor. Unul din chestionare viza simptomele disociative pe care le-au experimentat participanții. Aceste simptome pot include pierderea memoriei, distorsionarea culorilor sau sentimentul că lumea nu este reală.

Voluntarii care au privit vreme de 10 oameni o altă persoană în ochi au spus că au avut parte de o experiență puternică și nemaiîntâlnită. Spre deosebire de cei care s-au uitat la un perete gol, aceștia au experimentat intensități ale culorii mai reduse, sunete mai domoale sau mai tari în intensitate decât în realitate și senzația de pierdere în spațiu. Mai mult, 90% din participanți au spus că au văzut fața celuilalt deformată, 75% au spus că au văzut un soi de monstru, 50% au spus că au văzut trăsăturile lor în fața celuilalt, iar 15% au spus că au văzut fața unei rude.


Abonează-te pe

Citește și:

Horoscopul ARAB. Ce nu știai despre tine, e dezvăluit AICI!

Se anunță un divorț-bombă!? Ce s-a întâmplat între Andreea Bănică și soțul ei

Horoscop miercuri, 24 iulie. Dezastru pe toate planurile pentru o zodie! Nu se mai termină!

Rugăciunea pe care Arsenie Boca o rostea mereu. Face miracole!

Adrian de la Puterea Dragostei, mărturii incredibile: ”Am lăsat-o gravidă”

Clipul zilei pe KFETELE.RO

DISTRIBUIE
acest articol

Horoscop

Horoscop zilnic luni, 18 ianuarie 2021! O zodie poate face alegeri greșite în privința banilor!

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Lifestyle
Parteneri