Ce se intampla in corpul tau cand mananci ardei iuti. Efectul este miraculos!


Conform unui studiu recent, capsaicina, substanţa ce se găseşte în ardeiul iute şi care îi asigură gustul, ar putea fi folosită în prevenirea cancerului intestinal.

 

Compusul care dă iuţeala ardeilor ar putea reduce riscul de a dezvolta cancer intestinal, susţine un studiu recent, citat de Daily Mail.
Capsaicina este componentul activ din ardeiul iute, fiind substanta care il face picant. S-a demonstrat stiintific ca aceasta substanta este deosebit de eficienta in curele de slabire, prin arderea accelerata de calorii si reducerea poftei de mancare.
Cercetătorii au administrat capsaicină şoarecilor, aceştia fiind predispuşi genetic să dezvolte tumori în tractul gastrointestinaş. Substanţa administrată a declanşat un receptor de durere în interiorul celulelor din intestine, declanşând astfel o reacţie ce rduce riscul de a face tumori colorectale.
Tot în cadrul acestui experiment, oamenii de ştiinţă au descoperit că administrarea acestei substanţe a mărit durata de viaţă a şoarecilor cu peste 30%. Mai mult, potrivit Daily Mail, capsaicina are un efect şi mai mare atunci când este combinată cu Celecoxib, un medicament antiinflamator, ce se foloseşte în tratarea anumitor forme de artrită.
În Marea Britanie, de exemplu, cancerul intestinal este al treilea cel mai frecvent tip de cancer, iar doctorii se confruntă cu 41.000 de noi cazuri în fiecare an. Studiul recomandă includerea capsaicinei în dieta celor care au un risc crescut de a dezvolta acest tip de boală, pentru a inhiba creşterea tumorilor.
Substanţa care dă iuţeala ardeilor, capsaicina, se găseşte în cantităţi foarte mici la ardeiul aromat, dar în cantităţi de zeci de ori mai mari (ajungând la 0,1%) la ardeiul iute.
Diverse creme cu capsaicină se folosesc pentru a diminua semnificativ durerile cauzate de neuropatia herpetică sau neuropatii periferice, dar şi în artrită. Procedeul de folosire este simplu : se aplică unguentul şi apoi se înfăşoară locul cu o faşă. După apariţia senzaţiei de căldură dispare şi durerea.
Capsaicina ar putea fi folosită şi în prevenţia şi tratamentul cancerului gastric, precum şi a cancerului de prostata, dar şi ca supliment pentru slăbit, după cum arată studii recent publicate.
Sursa: e-dimineata.ro

Compusul care dă iuţeala ardeilor ar putea reduce riscul de a dezvolta cancer intestinal, susţine un studiu recent, citat de Daily Mail.

Capsaicina este componentul activ din ardeiul iute, fiind substanta care il face picant. S-a demonstrat stiintific ca aceasta substanta este deosebit de eficienta in curele de slabire, prin arderea accelerata de calorii si reducerea poftei de mancare.

Cercetătorii au administrat capsaicină şoarecilor, aceştia fiind predispuşi genetic să dezvolte tumori în tractul gastrointestinaş. Substanţa administrată a declanşat un receptor de durere în interiorul celulelor din intestine, declanşând astfel o reacţie ce rduce riscul de a face tumori colorectale.Tot în cadrul acestui experiment, oamenii de ştiinţă au descoperit că administrarea acestei substanţe a mărit durata de viaţă a şoarecilor cu peste 30%. Mai mult, potrivit Daily Mail, capsaicina are un efect şi mai mare atunci când este combinată cu Celecoxib, un medicament antiinflamator, ce se foloseşte în tratarea anumitor forme de artrită.

În Marea Britanie, de exemplu, cancerul intestinal este al treilea cel mai frecvent tip de cancer, iar doctorii se confruntă cu 41.000 de noi cazuri în fiecare an. Studiul recomandă includerea capsaicinei în dieta celor care au un risc crescut de a dezvolta acest tip de boală, pentru a inhiba creşterea tumorilor.

Substanţa care dă iuţeala ardeilor, capsaicina, se găseşte în cantităţi foarte mici la ardeiul aromat, dar în cantităţi de zeci de ori mai mari (ajungând la 0,1%) la ardeiul iute.

Diverse creme cu capsaicină se folosesc pentru a diminua semnificativ durerile cauzate de neuropatia herpetică sau neuropatii periferice, dar şi în artrită. Procedeul de folosire este simplu : se aplică unguentul şi apoi se înfăşoară locul cu o faşă. După apariţia senzaţiei de căldură dispare şi durerea.Capsaicina ar putea fi folosită şi în prevenţia şi tratamentul cancerului gastric, precum şi a cancerului de prostata, dar şi ca supliment pentru slăbit, după cum arată studii recent publicate.

Sursa: e-dimineata.ro

 


Abonează-te pe

Citește și:

Cristina Şişcanu, în scandal cu Andreea Tonciu și Roxana Nemeș! "Ești o vulpiță foarte mică, șireată!"

Bombă în showbiz! Cu cine se iubește, de fapt, Lidia Buble

Sfatul zilei de astăzi, luni 30 noiembrie 2020. Leii, predispuși la accidente

Maurice Munteanu a desființat-o total pe Xonia! "Este o nenorociere și de-o pocenie rară!"

Horoscop zilnic luni, 30 noiembrie 2020! Nativii zodiei Fecioară primesc o propunere promițătoare!

Clipul zilei pe KFETELE.RO

DISTRIBUIE
acest articol

Horoscop

Horoscop zilnic marți, 1 decembrie 2020. Nativii zodiei Scorpion trebuie să riște mai mult!

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Lifestyle
Parteneri