Ce se întâmplă după 17 iulie. Raed Arafat și Nelu Tătaru au făcut anunțul: „Noi suntem pregătiți”


Raed Arafat și Nelu Tătaru au făcut anunțul despre prelungirea stării de alertă din România. Ce au dezvăluit cei doi, după creșterea numărului de infectați.


In articol:

Nelu Tătaru și Raed Arafat au explicat marți, după ședința de guvern, de ce este necesară prelungirea stării de alertă și au detaliat măsurile care au fost deja anunțate de premierul Ludovic Orban.

„Soluții sunt, dar nu le putem comunica. Încă așteptăm analizele. Încă nu pot să va spun nimic acum”, a declarat secretarul de stat Raed Arafat pentru Mediafax.

Întrebat dacă România va urma o cerință OMS, care a recomandat închiderea anumitor zone, Arafat a răspuns:

„Soluția există, nu știu dacă trebuie să fie aplicată undeva încă. Dar așteptăm să vedem analizele de la grupul tehnico-științific, care va fi în săptămâna asta”.

Ce zice Nelu Tătaru despre prelungirea stării de alertă

Citeste si: Dr. Geza Molnar, despre cazurile de Covid-19: „Dacă introducem carantinări şi izolări...”

Ministrul Sănătății a comunicat seară trecută că o prelungire a stării de alertă este iminentă. „Se impune prelungirea stării de alertă. Noi avem şi o evaluare făcută cu care vom merge ca şi propunere în CNSU, la premierul Ludovic Orban şi la preşedinte.

Citeste si: Zi decisivă pentru România! Este aşteptată decizia de prelungire a stării de alertă

În acest moment nu avem evoluţia pentru o stare de urgenţă. Noi suntem pregătiţi pentru o perioadă de două săptămâni, să avem o evoluţie fluctuantă cu creşterea numărului de cazuri, poate un 500, poate 600, poate 700, cu alternanţe în funcţie de numărul de recoltări, de anchetele în desfăşurare. Prelungirea unei stări de alertă după 15 iulie este aproape iminentă”, a declarat Nelu Tătaru.

Carantină numai la nivel local

Având în vedere numărul mare de noi infectări și focarele care au izbucnit în anumite localități, Ministrul Sănătății a declarat că este luată în calcul și carantinarea anumitor localități sau regiuni, în funcție de situația în care se prezintă.

„La nivel local este posibilă, în măsura în care o să ne permită legislaţia, carantinarea unor anumite localităţi, carantinarea unor anumite regiuni, dar în general este mecanismul izolării de care avem nevoie”, a mai spus Nelu Tătaru.

foto: Hepta.ro


Citește și:

Nelu Tătaru, despre legea carantinei! Câte zile trebuie să stea pacienții asimptomatici în spital

Nelu Tătaru, despre revenirea la starea de urgență: „Instituim acea stare de urgență...”

Raed Arafat, lista activităților interzise, după ce a crescut numărul cazurilor de infectați: „Sunt considerate cele mai periculoase”

Horoscop zilnic marți, 20 octombrie 2020! Află ce zodie ar trebui să încheie o relaţie care nu-i mai aduce fericire!

Mădălina și George de la Puterea Dragostei, la un pas să formeze un cuplu! Au, totuşi, câteva reţineri: "Dacă îmi ascult doar sufletul..."

Clipul zilei pe KFETELE.RO

DISTRIBUIE
acest articol

Pentru tine

Maria Ghiorghiu, profeţie cutremurătoare: "Să ne confruntăm cu o foamete la nivel mondial"

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Informatiile zilei
Parteneri