Ce trebuie să pui în apa în care fierbi fasolea. Te va scăpa de o problemă mare


Cu toții știm că bicarbonatul de sodiu este unul dintre ingredientele care ajută când vine vorba despre multe nevoi. Atât la curățenie, cât și la gătit. Acesta este bun în orice context, iar de această dată vă va ajuta să scăpați de o problemă mare, atunci când fierbeți fasolea.


In articol:

Bicarbonatul de sodiu este foarte bun în casa omului, deoarece te ajuta la foarte multe treburi de prin casă, de la curățare, până la gătit.

Iată ce se va întâmpla dacă pui ingredientul acesta în apa în care fierbi fasolea. Te va scăpa de o mare problemă!

Citeste si: Beneficiul bicarbonatului de sodiu peste cartofi. Care este trucul util

Ce se întâmplă dacă pui bicarbonat de sodiu în apa în care fierbi fasolea

Fasolea este un preparat tradițional și multe gospodine îl gătesc, deoarece gustul este absolut delicios.

În funcție de zona țării, putem prepara fasolea în diferite feluri, iar ingredientele sunt cele care dau o aromă cu totul inedita preparatului.

Cu toate că fasolea este un preparat destul de des întâlnit, sunt foarte mulți bucătari care nu reușesc să dea o textură potrivită acestui preparat, dar există un ingredient, care te va scăpa de această problemă cu siguranță.

Citeste si: Ingredientul secret pentru un sos de roșii perfect. Gospodinele pricepute îl folosesc tot timpul

Ce se întâmplă dacă pui bicarbonat de sodiu în apa în care fierbi fasolea

Ce se întâmplă dacă pui bicarbonat de sodiu în apa în care fierbi fasolea

[Sursa foto: shutterstock]

De ce e bine să pui bicarbonat de sodiu în apa în care fierbi fasolea

Dacă folosești bicarbonat de sodiu, acesta va ajuta fasolea să fiarbă mult mai bine, iar procedeul nu este deloc unul complicat. La început se fierbe fasolea, într-un mod normal, iar în cea de-a doua etapă, se adaugă o linguriță de bicarbonat de sodiu și se lasă să dea de câteva ori în clocot.

Nu doar fasolea se fierbe bine cu bicarbonat de sodiu, ci și mazărea se poate încadra în această categorie. Cercetătorii american au realizat un studiu și au demonstrat că mazărea fierbe de două ori mai repede cu bicarbonat de sodiu, decât fără acesta.

Aceștia au pus la fiert aceeași cantitate de mazăre în două recipiente diferite, însă într-unul au pus bicarbonat de sodiu, iar în altul nu. Au folosit 22 g de bicarbonat la 180 ml de apă și 100 grame de mazăre. Astfel, s-a constatat că mazărea cu bicarbonat de sodiu a fiert în doar 8 minute, iar cealaltă în 17 minute.

Ce se întâmplă dacă pui bicarbonat de sodiu în apa în care fierbi fasolea

Ce se întâmplă dacă pui bicarbonat de sodiu în apa în care fierbi fasolea

[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: De ce este bine să speli pereții cu bicarbonat de sodiu. Trucul este de-a dreptul uimitor


Abonează-te pe

Citește și:

Trucul cu făina pusă în chiuvetă. Cum te ajută să economisești bani

Delia, noi declarații controversate. Artista nu crede în împărțirea genurilor masculin și feminin

BOMBĂ! Theo Rose și Anghel Damian se despart: 'Sunt probleme multe în relație...'

La ce este bun bicarbonatul de sodiu

De ce este bine să speli pereții cu bicarbonat de sodiu. Trucul este de-a dreptul uimitor

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Cooking
Ce poți face dacă varza murată a făcut floare. Gospodinele folosesc acest truc util
Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Lifestyle
Parteneri