Ce se intampla daca mananci un galbenus de ou pe zi? Iata raspunsul!

Ce se intampla daca mananci un galbenus de ou pe zi? Iata raspunsul!
Ce se intampla daca mananci un galbenus de ou pe zi? Iata raspunsul!

Oul este alcatuit din doua parti: galbenus si albus si contine colesterolul bun, care este util organismului.

 

Galbenusul din ou contine 100% vitaminele A,D,E,K si carotenoide luteina si zeaxantina. Mai contine si 90% calciu, fier, fosfor, zinc, vitamina B6 si vitamina B12. Comparativ cu galbenusul, albusul nu are aceeasi paleta bogata de vitamine. Contine mai multe proteine, dar doar din cauza ca galbenusul este mai mic. Cu atât mai mult stim ca proteinele trebuie consumate in jur de 15 30% din caloarea calorica zilnica, scrie doctorulzilei.ro.
Motivul pentru care oul contine o cantitate mare de colesterol nu este ca sa ne puna in pericol sanatatea, ci pentru viitorul pui care va ecloza din ou si care are nevoie de colesterol exact ca o fiinta vie. Colesterol reprezinta precursorul hormonilor sexuali si este folosit de toate celulele din organism. S-a demonstrat de foarte multe ori ca HDL indica colesterolul bun, in timp ce zaharul, glucoza, fructosa, omega 3-omega 6 ridica colesterolul rau, adica LDL si trigliceridele din sânge.
Este un lucru foarte trist ca majoritatea nutritionistilor recomanda omleta din albusuri. Nu e de mirare ca majoritatea copiilor au deficiente de grasime si un colesterol rau crescut.
Cele mai multe organisme vii dezvolta un sistem de auto aparare pentru a face fata predatorilor. Animalele au dinti si picioare ca sa muste si sa fuga, iar plantele dezvolta toxine si antinutrienti ca sa se apere de potentialii invadatori.
Galbenusul de ou, viitorul pui de gaina, nu are cum sa se apere decât daca albusul isi schimba cumva functia si 13 din 14 proteine gasite in albus au proproietati antibacteriale. De obicei, distrug bacteriile si microbii ansa ne pot afecta si noua sanatatea. De obicei, când este consumat in cantitati mari sau când intestinele noastre sunt deja compromise.
Proteina lysozyme, care este inofensiva, se poate combina cu proteine precum ovomucoid sau ovoinhibitor si poate inhiba trypsina, o proteina responsabila pentru sistemul digestiv.
Chiar si mai grav unii compusi pot trece de peretii intestinali si sa agraveze bolile autoimune.
In concluzie foarte multi oameni sufera de deficiente ale vitaminelor importante A,D,E si K2 si ar trebui sa stie ce important este galbenusul de ou in acest sens.
Sursa: wowbiz.ro

Galbenusul din ou contine 100% vitaminele A,D,E,K si carotenoide luteina si zeaxantina.

Mai contine si 90% calciu, fier, fosfor, zinc, vitamina B6 si vitamina B12. Comparativ cu galbenusul, albusul nu are aceeasi paleta bogata de vitamine. Contine mai multe proteine, dar doar din cauza ca galbenusul este mai mic. Cu atât mai mult stim ca proteinele trebuie consumate in jur de 15 30% din caloarea calorica zilnica, scrie doctorulzilei.ro.

Motivul pentru care oul contine o cantitate mare de colesterol nu este ca sa ne puna in pericol sanatatea, ci pentru viitorul pui care va ecloza din ou si care are nevoie de colesterol exact ca o fiinta vie.
Colesterol reprezinta precursorul hormonilor sexuali si este folosit de toate celulele din organism. S-a demonstrat de foarte multe ori ca HDL indica colesterolul bun, in timp ce zaharul, glucoza, fructosa, omega 3-omega 6 ridica colesterolul rau, adica LDL si trigliceridele din sânge.

Este un lucru foarte trist ca majoritatea nutritionistilor recomanda omleta din albusuri. Nu e de mirare ca majoritatea copiilor au deficiente de grasime si un colesterol rau crescut.

Cele mai multe organisme vii dezvolta un sistem de auto aparare pentru a face fata predatorilor. Animalele au dinti si picioare ca sa muste si sa fuga, iar plantele dezvolta toxine si antinutrienti ca sa se apere de potentialii invadatori. Galbenusul de ou, viitorul pui de gaina, nu are cum sa se apere decât daca albusul isi schimba cumva functia si 13 din 14 proteine gasite in albus au proproietati antibacteriale. De obicei, distrug bacteriile si microbii ansa ne pot afecta si noua sanatatea. De obicei, când este consumat in cantitati mari sau când intestinele noastre sunt deja compromise.

Proteina lysozyme, care este inofensiva, se poate combina cu proteine precum ovomucoid sau ovoinhibitor si poate inhiba trypsina, o proteina responsabila pentru sistemul digestiv. Chiar si mai grav unii compusi pot trece de peretii intestinali si sa agraveze bolile autoimune.

In concluzie foarte multi oameni sufera de deficiente ale vitaminelor importante A,D,E si K2 si ar trebui sa stie ce important este galbenusul de ou in acest sens.

Sursa: wowbiz.ro

 

Citește și: Rezumat episodul 52 „Fata de la fereastră”, difuzat în 17 decembrie la Kanal D: Un nou conflict apare între Cana și Alp după ce acesta află că soția lui a păstrat copilul lui Sedat, iar Nalan se hotărăște să divorțeze- kanald.ro

Citește și: Un microbuz cu români, implicat într-un accident mortal pe autostrada A4 din Germania- stirilekanald.ro



Citește și:

Tapioca: ce este și cum poate fi utilizată în bucătărie

Horoscop 18 decembrie 2025. O zodie primește sprijin din partea unei persoane apropiate

Fosta iubită a lui Liviu Dragnea, din nou în vizorul presei! Ce a făcut Irina Tănase...

Veștile de care românii se temeau! Legea tocmai a fost publicată în Monitorul Oficial. Taxele și impozitele vor exploda începând cu ianuarie 2026

Două cazuri diferite, dar cu un final tragic: "Ne-a străfulgerat pe toţi". Marco a fost găsit mort după un majorat, iar Andreea Cuciuc a murit după Balul Bobocilor. ASEMĂNĂRILE dintre cele două situații sunt îngrijorătoare și dureroase

Alina Sorescu, copleșită de emoții, în cadrul emisiunii „În Oglindă”. Cine a salvat-o după divorț: „Acum mă simt în acel punct”

Andreea Mantea, anunț surprinzător în legătură cu Marea Finală. Ce se întâmplă cu premiul: ,,Pentru prima dată în istoria “Casa iubirii”

De ce a murit, de fapt, Marco? Primele date despre moartea suspectă a tânărului de 18, găsit fără suflare de mama sa după ce a fost la o petrecere


Video
Clipul zilei pe kfetele.ro
Cookies