Ce se întâmplă dacă femeile nu se spovedesc și nu se împărtăsesc înainte de Paște. Sunt considerate esențiale pentru pregătirea sufletească?

Ce se întâmplă dacă femeile nu se spovedesc și nu se împărtăsesc înainte de Paște. Sunt considerate esențiale pentru pregătirea sufletească?
Ce se întâmplă dacă femeile nu se spovedesc și nu se împărtăsesc înainte de Paște. Care este mesajul preoților

Sărbătorile pascale sunt unele dintre cele mai așteptate sărbători, pentru creștini. Însă știați ce se poate întâmpla dacă nu vă spovediți și împărtășiți?

Aflați din rândurile următoare când este momentul potrivit pentru spovedanie, dar și ce spun preoții cu privire la spovedanie și împărtășanie. În plus, descoperiți și ce se poate întâmpla dacă nu te spovedești și împărtășești, înainte de Paște, dar și ce semnifică mai exact, împărtășania.

Când este bine să te spovedești

Ca de fiecare dată, în fiecare an trebuie să ne spovedim și să ne împărtășim în perioada sărbătorilor pascale.

Astfel, este cunoscut faptul că atât spovedania, cât și împărtășania sunt esențiale, iar în ciuda faptului că ar trebui să o facem mai des, măcar în Postul Paștelui se recomandă să respectăm acest lucru.

Ce se întâmplă dacă femeile nu se spovedesc și nu se împărtăsesc înainte de Paște. Care este mesajul preoților[Sursa foto: Shutterstock]

Citește și: Tradiții de Paște 2023. Ce este interzis să facă femeile în prima zi de Paște, vor avea ghinion tot anul

Care este mesajul preoților cu privire la spovedanie și împărtășanie

Așadar, preoții sunt cei care declară faptul că este foarte bine, ba chiar se recomandă să ne împărtășim la fiecare Liturghie, în Joia Mare, de Paște și la Cincizecime. Cu toate acestea, datorită faptului că Postul Paștelui este și cel mai lung post din calendarul ortodox, se recomandă ca, credincioșii să se spovedească și împărtășească.

În plus, se pare că atunci când vine vorba despre persoanele care au ținut post în toate cele 40 de zile pot primi și Sfânta Împărtășanie, iar postul negru nu este obligatoriu.

Ce se întâmplă dacă femeile nu se spovedesc și nu se împărtăsesc înainte de Paște. Care este mesajul preoților[Sursa foto: Shutterstock]

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Ce se întâmplă dacă nu te spovedești și nu te împărtășești înainte de Paște

Se spune că, dacă nu reușești să te spovedești și să te împărtășești înainte de Paște poți pierde șansa de a primi harul Duhului Sfânt, motiv pentru care se pune foarte mare accent pe faptul că este important să mergeți la spovedanie și Sfânta Împărtășanie, înainte de Paște.

Astfel, în cazul în care nu mergeți la spovedanie și împărtășanie, înainte de Învierea Domnului, este posibil să nu primiți mântuirea și iertarea păcatelor.

Cu toate acestea, de menționat este și faptul că spovedania nu este obligatorie, însă ajută oamenii să se curețe de păcate.

Preoții sunt cei care recomandă să se împărtășească în noaptea de Paște, pentru că atunci este momentul în care Sfântul Apostol spune „Hristos este Paștele nostru”.

Astfel, pentru că toți creștinii sunt dornici de împărtășanie, aceștia trebuie neapărat să fie spovediți.

„Din păcate, în zilele noastre, parcă nu mai este accentuată această necesitate (n.r. împărtășirea la Sfânta Înviere), iar cei mai mulți dintre credincioși parcă nu mai conștientizează cât de important este să te împărtășești de Înviere.

Ar fi minunat ca în cât mai multe biserici să se împărtășească, alături de părinții slujitori, cât mai mulți dintre credincioșii care participă la Sfânta Liturghie din Noaptea Învierii”,   a menționat părintele

Andrei Atudori.

Ce se întâmplă dacă femeile nu se spovedesc și nu se împărtăsesc înainte de Paște. Care este mesajul preoților[Sursa foto: Shutterstock]

Citește și: Greșeala pe care o face Jador în relațiile sale: „Sunt căsătorit cu..” Artistul a recunoscut cine este marea sa iubire la care nu va putea renunța niciodată- kanald.ro

Citește și: 'O minciună, o înscenare!' Fiica suspectului crimei din Brăila face acuzații grave- stirilekanald.ro

Ce semnifică împărtășania

Sfânta Împărtășanie (Euharistie) nu reprezintă nimic mai important decât mulțumirea și recunoștința față de Domnul nostru Iisus Hristos, împărtășanie în urma căreia, credinciosul trebuie să mărturisească toate păcatele pe care le deține.

„Sfânta Împărtăşanie ajută la îndumnezeirea noastră, dacă este primită cu credinţă, cu pocăinţă şi dacă facem şi noi efort spre faptele bune, că prin puterea Trupului Înviat al lui Hristos să putem înainta spre o viaţă asemenea lui Hristos Cel Jertfit şi Înviat.

Împărtăşania mai deasă, cu toată pregătirea, face ca în trupul şi sângele nostru să se întipărească tot mai mult Trupul şi Sângele Cel Curat şi Înviat al lui Hristos, făcându-ne tot mai asemenea sfinţilor în curăţie, în dragoste, în duh de jertfă şi în puterea de a învia spre viaţa de veci, întru fericire. Astfel, devenim tot mai mult fii ai Tatălui după har şi fraţi între noi, în Hristos”,   susțin preoții.

Ce se întâmplă dacă femeile nu se spovedesc și nu se împărtăsesc înainte de Paște. Care este mesajul preoților[Sursa foto: Freepik]

Citește și: Ce se mănâncă de Paște 2023. Care sunt preparatele pregătite de gospodine



Citește și:

Ce este și ce beneficii are sarea celtică

Săptămâna Patimilor 2023. De ce trebuie să meargă femeile la Denii?

Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO

Imagini tulburătoare cu trupul neînsuflețit al lui Andrei Versace: zăcea într-o baltă de sânge de zile bune

Mesajul transmis de Laura Cosoi celor care o criticată că are prea mulți copii: ”Gata, s-a terminat!”

Sfatul zilei din 31 iulie 2024. O zodie se îndrăgostește de o persoană neașteptată!

Ezgi Mola, actrița care joacă rolul Safiye în serialul “Vinovați de iubire”, nuntă de poveste cu alesul inimii sale! Iată cum au strălucit cei doi miri în cea mai fericită din viața lor

Filmul complet al măcelului din Padina! 'Băi, omule, îl omori!''- Ultimele clipe din viața lui Sorin Anghel


Cookies