Ce se întâmplă dacă femeile nu se spovedesc și nu se împărtăsesc înainte de Paște. Sunt considerate esențiale pentru pregătirea sufletească?


Sărbătorile pascale sunt unele dintre cele mai așteptate sărbători, pentru creștini. Însă știați ce se poate întâmpla dacă nu vă spovediți și împărtășiți?


In articol:

Aflați din rândurile următoare când este momentul potrivit pentru spovedanie, dar și ce spun preoții cu privire la spovedanie și împărtășanie.

În plus, descoperiți și ce se poate întâmpla dacă nu te spovedești și împărtășești, înainte de Paște, dar și ce semnifică mai exact, împărtășania.

Când este bine să te spovedești

Ca de fiecare dată, în fiecare an trebuie să ne spovedim și să ne împărtășim în perioada sărbătorilor pascale. Astfel, este cunoscut faptul că atât spovedania, cât și împărtășania sunt esențiale, iar în ciuda faptului că ar trebui să o facem mai des, măcar în Postul Paștelui se recomandă să respectăm acest lucru.

Ce se întâmplă dacă femeile nu se spovedesc și nu se împărtăsesc înainte de Paște. Care este mesajul preoților

[Sursa foto: Shutterstock]

Citește și: Tradiții de Paște 2023. Ce este interzis să facă femeile în prima zi de Paște, vor avea ghinion tot anul

Care este mesajul preoților cu privire la spovedanie și împărtășanie

Așadar, preoții sunt cei care declară faptul că este foarte bine, ba chiar se recomandă să ne împărtășim la fiecare Liturghie, în Joia Mare, de Paște și la Cincizecime.

Cu toate acestea, datorită faptului că Postul Paștelui este și cel mai lung post din calendarul ortodox, se recomandă ca, credincioșii să se spovedească și împărtășească.

În plus, se pare că atunci când vine vorba despre persoanele care au ținut post în toate cele 40 de zile pot primi și Sfânta Împărtășanie, iar postul negru nu este obligatoriu.

Ce se întâmplă dacă femeile nu se spovedesc și nu se împărtăsesc înainte de Paște. Care este mesajul preoților

[Sursa foto: Shutterstock]

Citeste si: Negii sau verucile: tipuri si tratament

Citeste si: Cat a costat prima rochie de mireasa a Ginei Pistol!- radioimpuls.ro

Ce se întâmplă dacă nu te spovedești și nu te împărtășești înainte de Paște

Se spune că, dacă nu reușești să te spovedești și să te împărtășești înainte de Paște poți pierde șansa de a primi harul Duhului Sfânt, motiv pentru care se pune foarte mare accent pe faptul că este important să mergeți la spovedanie și Sfânta Împărtășanie, înainte de Paște.

Astfel, în cazul în care nu mergeți la spovedanie și împărtășanie, înainte de Învierea Domnului, este posibil să nu primiți mântuirea și iertarea păcatelor.

Cu toate acestea, de menționat este și faptul că spovedania nu este obligatorie, însă ajută oamenii să se curețe de păcate.

Preoții sunt cei care recomandă să se împărtășească în noaptea de Paște, pentru că atunci este momentul în care Sfântul Apostol spune „Hristos este Paștele nostru”. Astfel, pentru că toți creștinii sunt dornici de împărtășanie, aceștia trebuie neapărat să fie spovediți.

„Din păcate, în zilele noastre, parcă nu mai este accentuată această necesitate (n.r. împărtășirea la Sfânta Înviere), iar cei mai mulți dintre credincioși parcă nu mai conștientizează cât de important este să te împărtășești de Înviere.

Ar fi minunat ca în cât mai multe biserici să se împărtășească, alături de părinții slujitori, cât mai mulți dintre credincioșii care participă la Sfânta Liturghie din Noaptea Învierii”,   a menționat părintele Andrei Atudori.

Ce se întâmplă dacă femeile nu se spovedesc și nu se împărtăsesc înainte de Paște. Care este mesajul preoților

[Sursa foto: Shutterstock]

Citeste si: „La cum arată soțul tău, sigur s-ar uita după altele”. Logodnica lui Culiță Sterp, criticată în mediul online pentru numărul de kilograme- kanald.ro

Citeste si: Calendar ortodox 29 mai 2023. Sărbătoare importantă pentru credincioși- stirilekanald.ro

Ce semnifică împărtășania

Sfânta Împărtășanie (Euharistie) nu reprezintă nimic mai important decât mulțumirea și recunoștința față de Domnul nostru Iisus Hristos, împărtășanie în urma căreia, credinciosul trebuie să mărturisească toate păcatele pe care le deține.

„Sfânta Împărtăşanie ajută la îndumnezeirea noastră, dacă este primită cu credinţă, cu pocăinţă şi dacă facem şi noi efort spre faptele bune, că prin puterea Trupului Înviat al lui Hristos să putem înainta spre o viaţă asemenea lui Hristos Cel Jertfit şi Înviat.

Împărtăşania mai deasă, cu toată pregătirea, face ca în trupul şi sângele nostru să se întipărească tot mai mult Trupul şi Sângele Cel Curat şi Înviat al lui Hristos, făcându-ne tot mai asemenea sfinţilor în curăţie, în dragoste, în duh de jertfă şi în puterea de a învia spre viaţa de veci, întru fericire. Astfel, devenim tot mai mult fii ai Tatălui după har şi fraţi între noi, în Hristos”,   susțin preoții.

Ce se întâmplă dacă femeile nu se spovedesc și nu se împărtăsesc înainte de Paște. Care este mesajul preoților

[Sursa foto: Freepik]

Citește și: Ce se mănâncă de Paște 2023. Care sunt preparatele pregătite de gospodine


Abonează-te pe

Citește și:

Tradiții de Paște 2023. Ce este interzis să facă femeile în prima zi de Paște, vor avea ghinion tot anul

Săptămâna Patimilor 2023. De ce trebuie să meargă femeile la Denii?

OBIECTUL banal din casă de care trebuie să scapi imediat! Atrage ghinionul în viața ta - ego.ro

Cât costă casa din Elveția unde Tina Turner a murit?! A lăsat o avere colosală - wowbiz.ro

Horoscop mâine, 30 mai 2023: Taurii se confruntă cu dezamăgiri în dragoste. Capricornii trebuie să aibă grijă cu banii - radioimpuls.ro

Primele imagini cu Bella Santiago în rochie de miresă: „O să cânt live la biserică” - kanald2.ro

Horoscop chinezesc săptămâna 29 mai – 4 iunie 2023: Concentrează-te pe ceea ce îți dorești! Zodiile care au doar de câștigat - kanald.ro

Calendar ortodox 27 mai 2023. Ce sfânt este cinstit sâmbătă? - stirilekanald.ro

Clipul zilei pe KFETELE.RO:
DISTRIBUIE
acest articol

Vedete
Cum s-a prezentat Delia la nunta Ginei Pistol! Artista a avut o ținută spectaculoasă
Citește mai departe
Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Lifestyle
Parteneri