Ce să vizităm weekend-ul acesta în București?


Ce să vizităm weekend-ul acesta în București?

București este un loc aparte dincolo de locurile renumite de aici și de agitația urbană specifică unei capitale.

Este un loc plin de surprize ce ascunde zone unice din țară pe care trebuie neapărat să le descoperi.

Strada Xenofon

Una dintre curiozitățile arhitecturale bogate în istorie din capitală este strada Xenofon, singura stradă în trepte din oraș.

Străduța a fost construită în secolul XX și are în jur de 70-100 de trepte și denumită după numele filozofului grec Xenofon.

Aceasta face legătura dintre Strada Dr. Constantin Istrati (Piața Libertății) și rondul Aleei Suter la capătul căreia se afla, pe vremuri, Palatul Suter, cel mai înalt punct al capitalei, acum transformat în hotel.

Acum ceva timp, treptele au fost pictate, un motiv în plus pentru un selfie de senzație pentru profilul de Instagram. Îmbrăcată în haine noi, zona are o personalitate și un farmec aparte, poate și datorită faptului că este cea mai îngustă stradă din București.

Observatorul Astronomic „Amiral Vasile Urseanu”

Dacă te-ai surprins deseori pierdut printre stele atunci când priveai cerul, gândindu-te cum ar fi să ai ocazia să le admiri mai de aproape, acum ai ocazia. 

Observatorul Astronomic „Amiral Vasile Urseanu” este locul perfect pentru o călătorie inedită printre stele. Deschis pentru publicul larg, observatorul este ca o poartă spre cer, având dotările și facilitățile necesare pentru a observa cu luneta constelații, planete sau sateliți.

De asemenea, puteți participa la prezentări de planetariu sau de astrologie, o adevărată aventură, mai ales pentru copii.

Pasajul Macca-Villacrosse

O zonă pe cât de fermecătoare, pe atât de atipică secolului în care ne aflăm este Pasajul Macca-Villacrosse, una dintre cele mai vechi și mai importante căi de acces din capitală.

Deși este construit din 1891, pasajul nu a fost promovat turistic deși este o comoară istorică, atât prin arhitectura, cât și prin multitudinea de cafenele, restaurante cu specific internațional.

Aici poți savura o cafea turcească, poți fuma o narghilea egipteană sau te poți desfăta cu preparate tradiționale chinezești.

O zi întreagă nu cred că ar fi de ajuns pentru a admira în detaliu pasajul în formă de potcoavă alungită, acoperit cu sticlă.

Pasajul este o zonă pietonală ce găzduiește nenumărate firme, o bijuterie de lux, localuri printre care: un bar-restaurant cu teme egiptene, un restaurant chinezesc, un bistro și un magazin numismatic. În trecut, aici a fost un templu masonic și primul sediu al Bursei de Valori.

Pasajul Macca-Villacrosse este un loc unicat în România care merită descoperit, aici fiind scrisă o mică parte din istoria capitalei.

 

Schitul Dârvari

Situat chiar în mijlocul Bucureștiului, Schitul Dârvari este o oază de liniște, un paradox având în vedere unde se află din 1834.

Din momentul în care pășești pe poartă, simți liniștea și detașarea de tumultul cotidian la care râvnești atât de mult atunci când mergi în vacanță. Biserica și chiliile au fost refăcute și pictate în întregime iar mânăstirea a fost renovată de mai multe ori, întregul schit fiind declarată monument istoric.

Este un obiectiv turistic pe care trebuie neapărat să îl vizitezi pentru a te încărca cu energie, pentru a te lăsa furat de peisajul divin al zonei ascunse de privirile trecătorilor grăbiți.

Pentru un sejur perfect, cazarea în regim hotelier este o alternativă de nerefuzat.

MRG Apartments își dorește să fie aliatul tău în această călătorie, având o gamă variată de garsoniere și apartamente în regim hotelier foarte cochete, pentru ca tu să ai de unde alege. Fie că optezi pentru un apartament sau o garsonieră, confortul și intimitatea ta sunt pe primul loc, indiferent de zona în care dorești să te cazezi.

 


Abonează-te pe

Citește și:

CITESTE: Horoscop weekend 29 - 30 ianuarie 2022. O zodie se refugiează în brațele familiei.

Dramă ascunsă în showbiz! Actrița i-a furat soțul și a încercat să se sinucidă!

CITEȘTE: Structura unui interviu de angajare

CITEȘTE: Ce înseamnă arsura solară

CITEȘTE: Ce este FRAPPE-ul

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Cooking

CITEȘTE: Cum se face BLATUL de TORT cu VANILIE

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Lifestyle
Parteneri