Ce reprezintă o urgență medicală? Dr. Radu Zamfir spune adevărul: ”Sunt afecțiuni care..."


Chirurgul Radu Zamfir vorbește despre frica oamenilor de a se prezenta la medic, din pricina virusului SARS-CoV-2.


In articol:

Din pricina pandemiei de coronavirus tot mai multe persoane amână vizita la medicul specialist. Dr. Radu Zamfir vorbește despre urgențele medicale și când ar trebui să luăm, cu adevărat, măsuri.

Dr. Radu Zamfir, despre urgențele medicale

De cele mai multe ori, atunci când avem o problemă medicală, uităm sau amânăm prezența la doctor în detrimentul altor factori.

Dr. Radu Zamfir vorbește despre urgențele medicale pe care nu ar trebui să le evităm sub nicio formă. Doctorul spune că există termenul de "abdomen acut", o problemă ce ar trebui urgent luată în seamă. Această afecțiune prezintă dureri groaznice la nivelul stomacului, dureri care nu te lasă să te ridici din pat.

”Sunt afecțiuni care, într-adevăr, pot suporta o oarecare temporizare. De exemplu o hernie necomplicată, care se reduce și nu doare. În afară de hernie, aș putea să mă gândesc la o patologie foarte bine reprezentată în populație. Vorbim despre o colecistită cronică, litiazică, mai ales că vin excesele alimentare și aceste excese generează apariția colicilor biliare. Trebuie să nu uităm că aceste episoare dureroase pot general complicații redutabile cum ar fi pancreatita acută. Practic, prin migrarea unui calcul din vezica biliară, evacuarea sucului pancreatic poate fi stânjenită și poate genera o pancreatită a cărei mortalitate într-o anumită etapă a bolii poate fi chiar de 50%”, spune Dr. Radu Zamfir.

Citeste si: Germania prelungește măsurile de combatere a pandemiei până în luna ianuarie! Ce se întâmplă de Crăciun

Un alt semn al unei boli extrem de grave este prezența sângelui în scaun.

”Fiecare boală are niște semne inițiale. Primul lucru pe care trebuie să îl facă este să se prezinte la medic. În momentul în care îl examinează se gândește în prima etapă, ca posibilitate de sângerare, de la nivelul unor hemoroizi, dar nu trebuie să iasă din calcul nici posibilitatea unei tumori mai sus, pe colon. 

Colonoscopia infirmă o patologie tumorală situată la nivelul colonului, care explică acea sângerare din scaun ca prin semn de boală”, a mai spus medicul.

urgente medicale
dacă avem urgențe medicale este necesar să ne prezentăm la spital[Sursa foto: PixaBay]

De asemenea, Dr. Radu Zamfir vorbește și despre patologiile oncologie care ar trebui verificate imediat.

”Patologia oncologică este, de obicei, o patologie care nu omoară omul în timp foarte scurt. Să luăm, de exemplu, o tumoră la sân. Secvența terapeutică în această patologie este în funcție de extinderea tumorii inițiale, iar în anumite circumstanțe primul pas este chirurgia urmând a fi însoțită de chimioterapie, plus/minus radioterapie. În alte situații, când tumora este mai mare, primul pas este chimioterapia, urmând apoi să se efectueze operația. 

Citeste si: Ce beneficii poti avea daca alegi proceduri si tratamente corporale de top?

Pericolul ar fi ca acea boală să evolueze natural, mai ales dacă este într-o formă complicată, poate fi chiar amenințătoare de viață. De aceea pacientul trebuie să treacă peste reținerile legate de existența pandemiei și să meargă la doctor dacă are un motiv întemeiat pentru a face lucrul acesta”, a precizat doctorul

 


Abonează-te pe

Citește și:

COVID-19 România! 1.259 pacienți internați la ATI

Imagini șocante! O vedetă din România cântărește cât un COPIL!

Bulgaria își închide granițele! Care sunt regulile impuse

Klaus Iohannis, despre restricțiile impuse: “Am vrut să ştiu cum reacţionează oamenii..."

Anamaria Prodan, infectată cu noul coronavirus: ”Sunt bine, totul este sub control...

Clipul zilei pe KFETELE.RO

DISTRIBUIE
acest articol

Lifestyle

Vrei sa-ti deschizi un blog pe WordPress? Afla cum sa-l optimizezi SEO! 

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Informatiile zilei
Parteneri