Ce reguli trebuie să respecte românii, dacă vor să plece în vacanțe după 15 mai. Tot ce trebuie să știi, chiar aici


Medicii îi avertizează pe românii care vor să plece în vacanțe, începând cu data de 15 mai, că va fi necesară respectarea unui set de reguli, pentru menținerea sănătății.


In articol:

Medicul Valeriu Gheorghiță, de la Spitalul Universitar de Urgență Militar Central „Carol Davila” București, a explicat, pentru românii care doresc să plece în concediu, că alegerea destinației și planificarea călătoriei sunt două elemente extrem de importante, pentru a preveni îmbolnăvirea.

Citeste si: Avertisment de ultim moment! Cum te poți îmbolnăvi de coronavirus fără să intri în contact cu o persoană infectată sau o suprafață contaminată

Astfel, medicul consideră că în perioada imediat următoare, excursiile cu cortul sau rulota vor fi la mare căutare. De asemenea, specialistul a mărturisit că îi sfătuiește pe oamenisă plece în țară, în zone cât mai puțin aglomerate.

„Trebuie să plecăm de la un context epidemiologic general, adică o situaţie favorabilă în care să avem cât de cât siguranţa că nivelul de transmitere comunitară este extrem de redus pentru a preîntâmpina eventualul risc de expunere la acest virus.

În condiţiile în care avem un context general favorabil putem eventual să luăm în calcul şi o destinaţie de vacanţă, ideal în ţară. (…) În principiu, cred că oamenii, din instinct, se vor reprofila şi vor căuta acele zone, acele locaţii în care se simt mai în siguranţă.

(…) Trebuie să respectăm aceste principii generale, practic distanţarea socială, evitarea zonelor aglomerate. Atunci când mergem în locurile de servire a mesei să avem o distanţă corectă, optimă între noi şi celelalte persoane, să nu ne cazăm în locuri unde există un risc de intersectare cu multe persoane.

Vor fi încurajate foarte mult excursiile cu cortul, în rulote. Noi nu am avut această cultură până la acest moment, însă probabil că va deveni un nou trend cel puţin în următorii doi-trei ani,” a declarat medicul, potrivit Agerpres.

Toate regulile pe care trebuie să le știi, dacă vrei să pleci în vacanță

Mai mult decât atât, medicul Valeriu Gheorghiță a precizat că e foarte important ca persoanele care prezintă simptomele bolii (simptomatologie respiratorie, febra, letargie etc.) să nu plece în concediu. De asemenea, în cazul în care vă doriți să plecați în afara țării, e foarte important să aveți grijă la destinație și să vă planificați călătoria în detaliu.

Citeste si: Trump se gândeşte să ceară reparaţii Chinei în contul pagubelor cauzate de covid-19 şi anunţă o ”anchetă serioasă”

„Este bine să nu plecăm în concediu dacă avem semne de boală, orice simptomatologie respiratorie şi febră. Este mai bine să stăm izolaţi acasă şi în niciun caz să ieşim în comunitate.

Dacă ne gândim la plecarea în afara ţării aici trebuie să avem grijă la destinaţie, adică ţara în care urmează să mergem. Nu toate ţările se confruntă cu acelaşi nivel al epidemiei, sunt ţări în care nivelul infecţiilor a crescut la o rată foarte mare. Nu există nicăieri certitudinea că riscul de expunere este mai mare sau mai mic. Din punct de vedere medical, este bine să mergi acolo unde ai un nivel de siguranţă mai bun,” a continuat medicul.

reguli, românii, vacanțe, 15 mai, medicul
reguli, românii, vacanțe, 15 mai, medicul

În mod evident, locurile aglomerate rămân, în continuare pe lista neagră și este bine să le evităm, iar medicul recomandă ca românii să evite locurile de cazare tip all-inclusive, pentru că astfel de hoteluri găzduiesc un număr mare de persoane.

„Este preferabil să accesăm acele locuri de cazare în care nu este un număr foarte mare (n.r. – de persoane). În niciun caz acele hoteluri care pun la dispoziţie programe de tip all inclusive, pentru că riscul de aglomerare va fi unul foarte mare.

Cred că trebuie să mergem pe profil de tip casă, unde eventual să mergi cu familia, de închiriat un apartament şi mai puţin probabil zone hoteliere cu un număr foarte mare de turişti. Riscul nu poate fi redus la zero niciodată,” a declarat specialistul.

reguli, românii, vacanțe, 15 mai, medicul
reguli, românii, vacanțe, 15 mai, medicul

Totodată, Valeriu Gheorghiță a declarat că în timpul vacanței, respectarea regulilor rămâne imperios necesară, pentru a preveni îmbolnăvirea în masă. Este vorba despre normele simple, regulile dedistanțare socială, precum și menținerea unei igiene corespunzătoare.

„Vizavi de ce trebuie să facă turiştii în această perioadă – trebuie să se respecte aceleaşi măsuri care au fost transmise şi recomandate până la acest moment, începând de la cele de igienă personală, de purtarea măştii atunci când mergem în spaţii închise sau cu mijlocul de transport în comun.

Cred că este recomandat din ce în ce mai mult să ne deplasăm cu maşina personală mai mult decât cu mijloacele de transport în comun, cu tren sau avion în această perioadă,” a încheiat medicul.

Citeste si: S-a decis! Restaurantele și locurile de joacă rămân închise! News Alert


Abonează-te pe

Citește și:

Avertisment de ultim moment! Cum te poți îmbolnăvi de coronavirus fără să intri în contact cu o persoană infectată sau o suprafață contaminată

DENUNȚ exploziv! Cine i-ar fi vândut droguri lui Fulgy

Anunțul trist făcut de Nelu Tătaru: am putea rămâne în izolare și după 15 mai

S-a decis! Restaurantele și locurile de joacă rămân închise! News Alert

Profesorul Alexandru Rafila, despre redeschiderea școlilor: „Programul unităţilor de învăţământ trebuie regândit”

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Pentru tine

DESCOPERĂ: Totul despre cine a fost Regina Maria a României. Naștere, nume real, căsătorii, moarte

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Pentru tine
Parteneri