Ce piese statement sunt esenţiale pentru un design de interior modern


Ce piese statement sunt esenţiale pentru un design de interior modern

Stilul modern pentru amenajarea interioară a locuinței a devenit din ce în ce mai cunoscut de către persoanele din urban, dar și din rural.

Acesta este centrat pe simplitate, asimetrie și linii drepte, arhitectură cubică, spații aerisite și utilitate.

Dacă ai în plan renovarea casei, atunci iată care sunt cele mai îndrăgite piese statement de accesorii și mobilier pentru un design interior modern. Combină culorile, alege produsele de calitate și personalizează-ți locuința după bunul plac!

Lumini și corpuri de iluminat

Stilul modern este caracterizat prin pereți albi, piese de mobilier în culori neutre și un spațiu liber și luminat.

Astfel, una dintre piesele statement ale acestui design interior sunt întocmai corpurile de iluminat din diferite materiale precum: lemnul, metalul sau sticla.

Pentru camera de zi, camera pentru oaspeți și dormitor poți opta pentru lustre cu lungime reglabilă și cu forme geometrice. Pentru bucătărie sau baie, asigură-te că alegi corpuri de iluminat optime, pentru a avea întotdeauna suficientă lumină pentru a realiza toate sarcinile necesare: gătit, spălat sau machiat, de exemplu.

Instalează aplice între rafturile superioare și bufet sau deasupra oglinzii de la baie. Totodată, pentru birou ai putea alege o veioză reglabilă din material de metal care să lumineze întregul spațiu de lucru.

Canapeaua și fotoliile

Pentru stilul modern există două direcții pe care le poți aborda: fie optezi pentru un echilibru cromatic între pereții camerelor, accesorii și piesele de mobilier, fie creezi un contrast între mobilă și încăpere.

Indiferent de stilul abordat, o altă piesă statement de care te poți bucura la design-ul contemporan este canapeaua confortabilă și extensibilă în culori de contrast sau neutre.

Canapeaua este un obiect cu o utilitate foarte mare, putând fi folosită atunci când ai musafiri în vizită dar și pentru a fi transformată în pat de 1, 2 sau chiar 3 persoane. În același chip, canapeaua oferă camerei de zi un aspect plăcut și primitor.

Măsuța de cafea

Deoarece vei dori să inviți persoane din familia ta sau prieteni la tine acasă pentru o ceașcă de cafea dis-de-dimineață, vei avea nevoie de o măsuță de cafea simplă și practică. Alege o masă cu spațiu de depozitare și cu design minimalist în defavoarea meselor cu modele diverse. Aceasta poate fi folosită atât în living, dar și în dormitor, hol sau balcon.

Dulapul multifuncțional și comoda TV

Dulapurile sunt ideale pentru un aranjament modern deoarece îndeplinesc mai multe funcții. În primul rând, ele reprezintă spații de depozitare voluminoase în care-ți poți ascunde echipamentul și accesoriile de fitness, haine, obiecte sau cadouri atunci când ai musafiri în vizită.

Cu atât mai mult, pentru un ansamblu aerisit, minimalist și practic, poți monta între două dulapuri o comodă TV. Organizează cablurile în spatele mobilierului sau prinde-le în tuburi speciale pentru un efect estetic plăcut. Dacă colecționezi anumite elemente decorative, precum figurinele, atunci poți monta o etajeră deasupra televizorului.

Patul de mijloc

Patul de mijloc pentru dormitor sau pentru camera de oaspeți oferă întregii încăperi un aspect plăcut, iar musafirii tăi se vor bucura de zona de trecere de pe ambele părți ale acestuia. Investește într-un pat queen sau king size care să-ți permită să te bucuri de un somn odihnitor.

Stilul modern- Caracteristici

Dacă vrei să amenajezi locuința ta în stilul modern, atunci este important să cunoști caracteristicile esențiale ale acestuia:

-Folosirea materialelor textile, metal, lemn și sticlă, dar și cele prietenoase cu mediul înconjurător.
-Locuință spațioasă cu bucătărie open-space și camere mari.
-Culori neutre și accente cromatice vii.
-Mobilier și obiecte de decor puține, însă cu utilitate mare.
-Culorile predominante: negru, alb, bej.
-Prezența plantelor suculente și a celor verzi și înalte.

Pentru stilul modern, canapeaua și fotoliile, măsuța de cafea, patul de mijloc, ansamblul de mobilier din living și corpurile de iluminat fac parte din piesele statement esențiale. Cu toate acestea, casa poate fi personalizată exact așa cum îți dorești prin combinarea culorilor, textilelor și decorațiunilor favorite!


Abonează-te pe

Citește și:

NOU: Cine este NICOLETA DRAGNE, noua concurentă de la Bravo, ai stil! Celebrities!

Se anunță o despărțire ȘOC în showbiz! ”Ne certăm în fiecare zi!”

CITEȘTE: Cine este VIVIANA SPOSUB. Biografia concurentei de la Bravo, ai stil! Celebrities

24 OCTOMBRIE 2021: Horoscop zilnic duminică. O zodie se confruntă cu probleme la locul de muncă!

CITEȘTE: Cum să ai un glow up. Iată pașii pe care trebuie să îi urmezi

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Divertisment

Cine a fost eliminată la Bravo, ai stil! Celebrities - 23 octombrie 2021. Cum au arătat ţinutele din gală şi cine a luat nota minus… 1

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Lifestyle
Parteneri