Ce nu e bine să faci de Rusalii 2024. Tradiții și obiceiuri respectate cu strictețe pe 23 iunie

Rusaliile 2024. Tradiții și obiceiuri
Rusaliile 2024. Tradiții și obiceiuri

Iată ce trebuie să știi despre sărbătoarea de Rusalii și ce obiceiuri stricte trebuie să respecți în această zi.

Rusaliile în 2024 se sărbătoresc pe 23 și 24 iunie, duminică fiind prima zi, iar luni cea de-a doua zi de sărbătoare. Aceasta este foarte importantă pentru creștini și marchează Pogorarea Sfântului Duh pentru apostoli, la 50 de zile de la Învierea Domnului. Creștinii au și numeroase tradiții și obiceiuri pe care le respectă în această zi, iar ele variază în funcție de zonele din care provin.

Ce nu e bine să faci de Rusalii 2024. Gesturi care aduc ghinion

Citește și: Când se tunde părul ca să crească mai repede. Se spune că va crește rapid și puternic

Rusaliile 2024. Tradiții și obiceiuri
Rusaliile 2024. Tradiții și obiceiuri[Sursa foto: freepik]

Citește și: E păcat să lucrezi în zi de sărbătoare? Ce spun preoții

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

În această zi de sărbătoare există câteva lucruri pe care nu ar trebui să le faci.

Astfel, potrivit tradițiilor străvechi, nu este bine să te cerți pentru că vei avea probleme de sănătate și se spune că riști să aduceți discordie în familia ta pentru tot restul anului. Nu este bine nici să te scalzi, deoarece se spune că există un pericol mare de înec. Tot de Rusalii trebuie să ne ferim și de treburile gospodărești, mai ales de spălatul rufelor sau de datul cu mătura, deoarece se spune că ielele pot pune stăpânire pe haine și le pot face imposibil de uscat sau vor fi transformate în zdrențe peste noapte.
Încearcă să eviți în această zi și tunsul, deoarece se spune că vei atrage asupra ta ghinion și boală dacă vei recurge la această activitate. Dacă îți dorești să petreci câteva momente de relaxare, ar fi bine să eviți locurile izolate, pădurile, câmpurile sau locurile întunecate, deoarece ai toate șansele să te întâlnești cu ielele. Tot în această zi este interzis să intri în vie, deoarece se spune că acolo s-ar ascunde spiritele rele.

Alte tradiții și obiceiuri de Rusalii

Rusaliile 2024. Tradiții și obiceiuri
Rusaliile 2024. Tradiții și obiceiuri[Sursa foto: freepik]

Există și o serie de tradiții și obiceiuri care se respectă de Rusalii, care diferă de la o regiune la alta. În unele zone, oameni își împodobesc casele cu ramuri de tei, nuc, plop sau stejar, pentru alungarea spiritelor rele și bolilor. Ramurile de tei au o simbolistică aparte și spune că feresc gospodăriile de grindină și de duhurile rele care se abat asupra lor.

Tot de Rusalii, în unele regiuni se dansează Jocul Călușarilor, care se spune că este un adevărată leac pentru cei care sunt atinși de duhurile necurate. În unele zone din țară, femeile fac descântece pentru a alunga ielele, iar în această zi ușile se ung cu usturoi pentru ca întreaga locuință să fie păzită de spirite pe întreg parcursul anului. Există anumite regiuni în care în această zi femeile sunt stropite cu apă, pentru a fi frumoase și sănătoase pe tot parcursul anului.
Încă din cele mai vechi timpuri se spune că dacă de Rusalii este timp frumos, atunci toată vara va fi frumoasă și rodnică.

Citește și: Patrick a decis: "Teodora e genul meu de femeie!" Alexandra fierbe de gelozie. Tânăra nu acceptă această decizie. Aflați ce se va întâmpla, joi, 25 iulie, de la ora 10:00 și 16:30, la Kanal D- kanald.ro

Citește și: 'O minciună, o înscenare!' Fiica suspectului crimei din Brăila face acuzații grave- stirilekanald.ro

Ce semnificație are sărbătoarea de Rusalii

Rusaliile 2024. Tradiții și obiceiuri
Rusaliile 2024. Tradiții și obiceiuri[Sursa foto: freepik]

Sărbătoarea de Rusalii, cunoscută și sub numele de Pogorârea Sfântului Duh, este sărbătorită în cea de-a 50-a zi după Paști, iar această sărbătoare pica de fiecare dată într-o zi de duminică. Din punct de vedere religios, 23 iunie este ziua în care Duhul Sfânt s-a arătat apostolilor, fiind cunoscută și ca ziua întemeierii bisericii, când s-au convertit la creștinism 3000 de oameni. Ortodocșii sărbătoresc în această zi prin mersul la biserică, rugăciune și oferă de pomană mâncare și alte lucruri persoanelor nevoiașe. Sărbătoarea Rusaliilor este una dintre cele mai vechi sărbători creștine, împreună cu cea a Paștilor, fiind transmise încă de pe vremea Sfinților Apostoli. În această zi de sărbătoare, încă din cele mai vechi timpuri, s-a format prima comunitate de credincioși, iar Sfinții Apostoli au devenit martori și vestitori ai Învierii și învățăturii lui Iisus Hristos.Citește și:

7 pași pentru a obține un bronz frumos și sănătos

De ce nu se spală vinerea, conform unei vechi superstiții. Ce spune, de fapt, preotul

Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO

Imagini tulburătoare cu trupul neînsuflețit al lui Andrei Versace: zăcea într-o baltă de sânge de zile bune

Sebastian Dobrincu s-a împăcat cu Mimi, fosta lui iubită: ”Mi-am cerut și eu scuze pentru tot ce i-am greșit”

Ce poți să faci dacă te strâng pantofii. Metode banale ca să lărgești pantofii fără a-i distruge

Alara Turan, care joacă rolul Deniz în serialul “Tablou de familie”, schimbare spectaculoasă de look, după încheierea filmărilor! Iată cum arată în prezent superba actriță 

VIDEO Rezultate admitere liceu 2024: La ce liceu am intrat? Verifică online rezultatele repartizării computerizate


Cookies