Ce legumă te scapă de mucegai. Trucul care îți va schimba viața

Ce legumă te scapă de mucegai
Ce legumă te scapă de mucegai

Odată cu venirea anotimpului rece, una dintre problemele casnice cu care românii se confruntă este mucegaiul. Dacă pereții tăi se află într-o asemenea stare, trebuie să fii atent la condensul și umezeala din locuință.

În majoritatea cazurilor, mirosul din încăperea afectată de igrasie este foarte respingător, dar din fericire pentru tine, există o legumă care te va scăpa de mucegai, iar tot ce trebuie să faci este să o ții în cameră!

Citește și: Care sunt beneficiile alimentelor de toamnă

Leguma care te scapă de mucegai

Mucegaiul este o problemă cu care mulți români se confruntă, mai ales în sezonul rece.

Această condiție poate afecta pereții, eliberând sporti minusculi care circulă urmând calea aerului. Sporii aceștia prezintă multe micotoxine și alergeni, care pot afecta starea de sănătate a persoanelor.

Dacă în casa ta începe să miroasă a mucegai, ar trebui să fii atent la nivelul de umezeală din casă. Este indicat să încerci cât mai rapid să rezolvi problema igrasiei. Până în acel moment, iată cum poți scăpa de mirosul de mucegai din încăperi, astfel încât starea ta de sănătate să nu fie vulnerabilă.

Ceapa absoarbe mirosul de mucegai, iar tot ce trebuie să faci este să o tai în două jumătăți egale, să o pui în apropierea zonei afectate de igrasie, să o lași în locul respectiv timp de 24 de ore, iar la final să aerisești camera.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Dacă vei parcurge acești pași, vei reuși să îți protejezi, într-o oarecare măsură, starea de sănătate. În schimb, problema mucegaiului trebuie rezolvată cât mai repede și este indicat să ceri ajutorul unui specialist.

Ce legumă te scapă de mucegai
Ce legumă te scapă de mucegai[Sursa foto: pexels]

Citește și: Bunicile puneau cretă în dulapuri. Trucul care te poate salva și pe tine

Cum să cureți pereții de igrasie

Mucegaiul poate apărea atât în băi, cât și în dormitoare, în spatele obiectelor de mobilă, în jurul ferestrelor sau chiar pe articolele vestimentare. Este foarte important ca orice sursă de umiditate din jurul suprafețelor afectate să fie îndepărtată.

Dacă mucegaiul de pe pereți nu este întins pe o suprafață mai mare, poate fi curățat în trei pași simpli. Amestecă o cană de înălbitor cu patru căni de apă, iar cu ajutorul unei cârpe moi, de microfibră, șterge ușor mucegaiul, până în momentul în care dispare.

Citește și: A murit actrița Shannen Doherty cunoscută drept Brenda din „Beverly Hills 90210”: Aceasta suferea de cancer- kanald.ro

Citește și: A murit marea actriță! Adio, doamnă!- stirilekanald.ro

Trebuie să fiți foarte atenți la felul în care spălați zonele cu igrasie, deoarece, uneori, frecarea pereților poate conduce la eliberarea unei cantități foarte mari de sporti novici în aerul din încăpere.

În astfel de circumstanțe, se recomandă intervenția unui specialist. Curățarea pereților de mucegai cu apă și înălbitor nu este o soluție pe termen lung și trebuie să fii sigur că igrasia nu va reveni pe pereții din locuința ta.

Ce legumă te scapă de mucegai
Ce legumă te scapă de mucegai[Sursa foto: pexels]

Citește și: Cum să prepari cea mai bună plăcintă cu mere. Ingredientul secret care va schimba totCitește și:

Ce este și ce beneficii are sarea celtică

Ce poți face dacă varza murată a făcut floare. Gospodinele folosesc acest truc util

IMAGINILE HOT cu Nicoleta Luciu care au ridicat pulsul bărbaților! Vedeta arăta TOT cândva!

Andreea Marin și Mihai Petre, filmați într-un hotel! Cum au fost surprinși cei doi?! Imaginile au ajuns pe internet

ctrița din "Beverly Hills", 90210″, Shannen Doherty, a murit la 53 de ani. A pierdut lupta cu cancerul după mulți ani de luptă cu boala nemiloasă

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Diana Maria Cazacu, fata de 19 ani atacată de urs, a fost îngropată azi: Aceasta a fost înmormântată în rochie de mireasă, în aceeași criptă cu bunicul ei

"Era întins pe jos, cu un glonț în cap". Mărturia medicului care a încercat să-l resusciteze pe spectatorul împușcat la mitingul lui Trump


Cookies