Ce iti declanseaza bolile de tiroida. Este o greseala comuna pe care o faci si tu

Ce iti declanseaza bolile de tiroida. Este o greseala comuna pe care o faci si tu
Ce iti declanseaza bolile de tiroida. Este o greseala comuna pe care o faci si tu

Se poate intampla ca, dupa un somn bun, unele persoane sa simta din nou nevoia de a se odihni, din cauza unei oboseli inexplicabile.

Nervozitate, pierdere in greutate, oboseala: asemenea stari par astazi obisnuite, adica parti componente ale vietii moderne, cu avalansa ei de griji si de neajunsuri. Totusi, nu de putine ori ele vin sa ne avertizeze asupra unor dereglari ale glandei tiroide, care pot produce complicatii grave si de durata. Tiroida este o glanda mica, situata la baza gatului, putin mai jos fata de „marul lui Adam”. Poate fi usor palpata si examinata de medic, ceea ce nu inseamna ca imbolnavirea ei este foarte simplu de contracarat.

Oboseala poate veni de la... gat

Se poate intampla ca, dupa un somn bun, unele persoane sa simta din nou nevoia de a se odihni, din cauza unei oboseli inexplicabile. In plus, apare si o nemultumire interioara, fara un motiv bine determinat, tradusa prin irascibilitate si uneori chiar prin agresivitate.

De obicei, si mediul devine greu de suportat: intr-o incapere unde cei prezenti se simt bine, se poate ca persoanei vizate sa-i fie cald, sa se simta incomod, sa devina anxioasa, avand impresia ca in organismul sau s-a dereglat

ceva. Lucru perfect adevarat, intrucat – puse cap la cap, senzatiile amintite contureaza ideea unei hipertiroidii. Consultatia medicala va stabili si daca ritmul cardiac este mai rapid decat in mod normal, intrucat secretia in exces a hormonilor produsi de tiroida (T4 si T3) produce si acest efect. Pe de alta parte, glanda respectiva are si rol de termostat pentru corp, de unde si senzatia de caldura permanenta, in situatia descrisa mai sus.

Nu e deloc lipsit de importanta sa mentionam si faptul ca afectiunile tiroidiene apar de pana la sapte ori mai frecvent la femei decat la barbati, inegalitate explicata prin fluctuatiile hormonale din organismul feminin.

Citeste continuarea pe pagina 2 >>>



Citește și:

Sindromul de șa turcească liberă (empty sella)

Bolile de ficat si tiroida ti se vad pe fata. La ce semne sa fii foarte atenta

Cum arătau Alexandra și Helmut Duckadam în ziua nunții. Imagii rare cu cei doi

Ultima dorință a lui Helmut Duckadam! Ce se va întâmpla cu trupul său neînsuflețit?!

Mesajul Andreei Bănică și a Laviniei Pârva pentru Andreea Bălan după cererea în căsătorie: "Nu am bănuit nimic"

Cum depistam si tratam cancerul de tiroida

Teodora de la Casa iubirii, apariție de senzație în mediul online! Cum arăta concurenta în urmă cu cinci ani

Ce l-a ucis, de fapt, pe Helmut Duckadam


Video
Clipul zilei pe kfetele.ro
Cookies