Ce înseamnă C și T la testul de sarcină


Iată mai jos cum se realizează corect in test de sarcină, dar și ce înseamnă C și T la testul de sarcină.


In articol:

Venirea pe lume a unui copil este, de cele mai multe ori, un motiv de mare bucurie pentru cupluri. Emoțiile sunt de nedescris în fața unui test de sarcină, mai ales dacă îți dorești foarte mult să aduci pe lume un copil.

Atunci când întârzie mai multe zile menstruația, fiecare femeie se gândește să facă un test de sarcină. Grețurile, oboseala și poftele necontrolate sunt semne ale sarcinii, însă numai un test de sarcină poate confirma aceste temeri.

Ce înseamnă C și T la testul de sarcină

Cea mai la îndemână soluție este testul de sarcină care detectează hormonii din urină și se poate găsi la toate farmaciile.

Testul de urină este o metodă eficientă pentru a afla dacă ești sau nu însărcinată, având o acurateze de aproximativ 97%. În plus, este ușor de folosit și nedureros.

Majoritatea testelor de sarcină funcționează după același principiu: detectează hormonul sarcinii, numit Gonadotropină Corionică Umană (HCG), din urină. La 6- 10 zile de la fertilizare, după ce ovulul fertilizat s-a atașat de peretele uterului, HCG-ul numit hormonul sarcinii începe să circule în sângele și urina femeii.

Citeste si: DESCOPERĂ: De ce se modifică sânii în sarcină

Testul de sarcină conține o bandă care absoarbe urina și poate identifica prezența sau absența HCG-ului din organism. Un nivel de HCG mai mic de 5mlU/ml determină un test de sarcină negativ, în vreme ce te poți aștepta la un test de sarcină pozitiv dacă ai un nivel HCG >= 35mlU/ml.

Cu ajutorul testului de sarcină, poate fi depistată și o sarcină extrauterină. În plus, unele teste pot depista și cât de avansată este sarcina.

Test de sarcina pozitiv

Cum afli ca esti insarcinata

[Sursa foto: PixaBay]

Contraceptivele, antibioticele și consumul de alcool nu influențează precizia testului. În schimb, medicamentele care conțin HCG pot determina un rezultat fals-pozitiv. De asemenea, cancerul de sând, cancerul pulmonar, chistul ovarian sau avorturile spontane pot cauza creșterea nivelului de HCG care pot influența rezultatul testului.

Citeste si: CITEȘTE: De ce se nasc fetele mai devreme decât băieții. Este ceva normal?

Când este indicat să faci testul de sarcină

Medicii recomandă efectuarea unui test de sarcină la aproximativ o săptămână după întârzierea ciclului menstrual. Pentru o mai mare acuratețe, se poate apela și la o analiză de sânge care să depisteze HCG-ul în sânge.

cel mai bun test de sarcina

Dupa testul de sarcina, se recomanda si analize de sange

[Sursa foto: PixaBay]

Calitatea rezultatului este influențată și de perioada zilei în care faci testul. Medicii recomandă testarea dimineața, cu prima urină, atunci când concentrația de HCG din urină este cea mai mare. În cazul în care nu se realizează corect, deși ești însărcinată, testul poate ieși negativ. Fie l-ai făcut prea devreme, fie nu l-ai realizat corect, așa cum scrie pe prospect.

În primul rând, asigură-te că testul nu este expirat sau a fost depozitat necorespunzător. Introdu capătul absorbant în proba de urină și respectă timpul indicat pe prospect.

De obicei, o liniuță roșie(C) indică un test de sarcină negativ, în timp ce două liniuțe roșii (C și T) indică un test de sarcină pozitiv. Dacă linia roșie nu apare deloc ori apare doar în dreptul simbolului T, atunci testul este invalid și trebuie repetat.

Semnul C de pe testul de sarcină indică zona de control, în timp ce T indică zona de testare. 

Pentru femeile care au un ciclu menstrual neregulat, trebuie luat în calcul cel mai lung ciclu din ultimele luni. Dacă rezultatul este negativ, trebuie repetată testarea după 48 de ore.

Confirmarea unei sarcini se poate realiza de către medicul ginecolog prin intermediul unei ecografii și a unui test de sânge. 


Abonează-te pe

Citește și:

CITEȘTE: Rugăciune pentru a rămâne însărcinată

Ojă semipermanentă: Modele de unghii 2022

ULTIMĂ ORĂ: Rică Răducanu, conectat la aparate la un spital din București

DESCOPERĂ: Ce înseamnă când te mănâncă sânii

Ce înseamnă când visezi că ești gravidă. Care este semnificația visului

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Vedete
Cine este Bogdan Mocanu. „Am lucrat în câteva saloane, făceam tatuaje, tundeam”
Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Lifestyle
Parteneri