Ce greseala uriasa faci si tu in aceasta iarna


Ce greseala uriasa faci si tu in aceasta iarna

Oamenii încep să folosească centrala în unele zone începând cu luna octombrie şi se folosesc de ea zilnic, până în martie sau aprilie.

Acest eveniment coincide cu trecerea la ora de iarnă, cu scăderea temperaturilor şi, mai ales, cu un cuantum ridicat al facturilor de căldură.

Încălzirea locuinţelor reprezintă peste 70% din întreaga energie consumată într-o locuinţă. Astfel, prin reducerea acesteia, dar fără a stopa încălzirea casei, nu numai că facturile nu vor mai fi atât de costisitoare, dar se vor reduce şi emisiile de carbon. Astfel, aici se regăsesc 10 metode prin care casa poate fi încălzită şi în alte moduri:

Înlătură draperiile şi lasă soarele să pătrundă în casă, dar atunci când se înserează,  poziţionează-le în faţa geamului, căci vor acţiona ca un strat izolant, care va menţine căldura în casă.

Foloseşte termostat la centrala termică

Membrii Centrului de Energie Sustenabilă din Marea Britanie susţin că programarea centralei pentru a începe să funcţioneze un pic mai devreme decât de obicei, de exemplu cu 30 de minute mai devreme de momentul în care te trezeşti, dar setată la o temperatură mai mică, reprezintă un aspect mult mai

avantajos decât dacă centrală începe să funcţioneze atunci când te trezeşti şi este setată la o temperatură mai ridicată. Acest lucru se datorează faptului că centrala funcţionează la o viteză constantă dacă este setată la o temperatură de 20 sau 30 de grade Celsius.

Mută canapaua

Poate fi extrem de plăcut să ai canapeaua poziţionată în imediata apropiere a caloriferului, dar aceasta absoarbe căldura care ar fi putut încălzi întreaga cameră. Prin mutarea acesteia de lângă calorifer, aerul cald poate circula liber.

Citeste continuarea AICI.


Abonează-te pe

Citește și:

Solstitiu de iarna pe 21 decembrie. Cum sunt afectate toate zodiile - previziuni complete

Smiley și Gina s-au CĂSĂTORIT în secret!? O poză ”scăpată” pe internet i-ar fi dat de gol

Familia Kanal D a intampinat perioada Sarbatorilor de iarna cu o petrecere memorabila

Negresele lui Mos Craciun - Deliciu pentru sarbatorile de iarna

Horoscop 2018 - Zodiile care au noroc urias in aceasta iarna. Obtin tot ce isi doresc

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Vedete

Cristina Spătar s-a despărțit de Tibi Vărzaru! "Nu se putea să fie"

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Lifestyle
Parteneri