Foarte multe legume si fructe pe care le gasim cu usurinta toamna ne ajuta sa slabim sanatos si sa mancam gustos si diversificat.
Merele si perele
Contin multa vitamina C si flavonoide (substante antioxidante care ne ajuta sa luptam cu bolile cardiovasculare si chiar cu cancerul), iar coaja acestora are numeroase fibre. Sunt extrem de gustoase si aromate si pot fi consumate crude sau in diferite preparate culinare (shake-uri, salate, prajituri).
Smochinele
Contin numeroase fibre alimentare si calciu, iar piureul obtinut din fructul proaspat poate fi folosit atat ca si indulcitor, cat si ca si inlocuitor al grasimilor (pentru produsele de patiserie).
Cu aroma lor deosebita aceste fructe ne ajuta sa consumam mai putine grasimi si mai putin zahar, fiind astfel ideale pentru o sanatate buna.
Fructele oleaginoase si semintele
Acestea contin numerosi acizi grasi esentiali omega 3, sunt extrem de sanatoase si de gustoase si pot fi folosite cu usurinta in salate sau in diverse preparate culinare. Consumati-le cu incredere ca si gustari sau pentru a oferi un plus de gust si savoare mancarurilor pe care le faceti in fiecare zi.
Sfecla rosie
Are un continut ridicat de fitonutrienti speciali (betalani – acestia sunt puternici antioxidanti) care au un efect detoxifiant si antioxidant. Puteti consuma sfecla fiarta (nu mai mult de 15 minute) sau coapta (nu mai mult de o ora), in felul acesta beneficiati de toate proprietatile nutritive ale acesteia.
Varza
Vitaminele si mineralele continute ne ajuta sa ne reducem nivelul colesterolului, ne intaresc sistemul imunitar si ne ajuta sa luptam cu succes cu diferite boli.
Avand foarte multe fibre si putine calorii varza este satioasa si ne ajuta sa slabim cu usurinta, fara sa ne infometam.
Sursa
Merele si perele
Contin multa vitamina C si flavonoide (substante antioxidante care ne ajuta sa luptam cu bolile cardiovasculare si chiar cu cancerul), iar coaja acestora are numeroase fibre. Sunt extrem de gustoase si aromate si pot fi consumate crude sau in diferite preparate culinare (shake-uri, salate, prajituri).
Smochinele
Contin numeroase fibre alimentare si calciu, iar piureul obtinut din fructul proaspat poate fi folosit atat ca si indulcitor, cat si ca si inlocuitor al grasimilor (pentru produsele de patiserie). Cu aroma lor deosebita aceste fructe ne ajuta sa consumam mai putine grasimi si mai putin zahar, fiind astfel ideale pentru o sanatate buna.
Fructele oleaginoase si semintele
Acestea contin numerosi acizi grasi esentiali omega 3, sunt extrem de sanatoase si de gustoase si pot fi folosite cu usurinta in salate sau in diverse preparate culinare.
Consumati-le cu incredere ca si gustari sau pentru a oferi un plus de gust si savoare mancarurilor pe care le faceti in fiecare zi.
Sfecla rosie
Are un continut ridicat de fitonutrienti speciali (betalani – acestia sunt puternici antioxidanti) care au un efect detoxifiant si antioxidant. Puteti consuma sfecla fiarta (nu mai mult de 15 minute) sau coapta (nu mai mult de o ora), in felul acesta beneficiati de toate proprietatile nutritive ale acesteia.
Varza
Vitaminele si mineralele continute ne ajuta sa ne reducem nivelul colesterolului, ne intaresc sistemul imunitar si ne ajuta sa luptam cu succes cu diferite boli. Avand foarte multe fibre si putine calorii varza este satioasa si ne ajuta sa slabim cu usurinta, fara sa ne infometam.
Sursa Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro