Ce faci cu lumanarea dupa Inviere, cand ajungi acasa


Ce faci cu lumanarea dupa Inviere, cand ajungi acasa

In noaptea de sambata spre duminica credinciosii merg la biserica pentru a primi lumina lui Hristos. Fiecare isi pregateste o lumanare, pe care o va aprinde din lumina adusa de preot de pe masa Sfantului Altar.

Ce faci cu lumanarea dupa Inviere

Lumanarea din noaptea de Inviere este o ofrandă adusă lui Dumnezeu. Cei ce participă şi la dumnezeiasca Liturghie din noaptea Învierii, însoţesc ofranda luminii şi cu această lucrare. Deşi există credinţa conform căreia este bine să o stingi de pragul casei, acest obicei nu are nici o conotaţie religioasă. În unele zone ale ţării este folosită şi la afumarea vitelor sau la ghicit- practici care ţin doar de superstiţii şi nimic mai mult.

Deşi nu există nişte îndrumări în acest sens părinţii recomandă ca lumânarea folosită la Înviere să nu se arunce, dar nici să se pună alături de celelalte lumânări folosite la biserică.

Această lumânare, cu care am luat lumină în noaptea de Paşte, se duce acasă şi se arde câte un pic în fiecare zi din Săptămâna Luminată la rugăciunile de dimineaţă sau de seară. De asemenea, mai poate fi aprinsă la locul destinat aprinderii de lumânări de la biserică sau la mormintele celor dragi.

Există şi credincioşi care, cu încuviinţarea preotului, păstrează lumânarea pentru a o aprinde în momentele de încercare, de primejdie, de boală sau când este vreme rea.

Sursa
 


Abonează-te pe

Citește și:

Truc genial! Ce se intampla daca pui piper in laptele batut

Smiley și Gina s-au CĂSĂTORIT în secret!? O poză ”scăpată” pe internet i-ar fi dat de gol

Te dor ochii la lumina puternica sau soare? Iata ce prevesteste acest lucru!

Leacul care te scapa de matreata! Se gaseste in fiecare bucatarie

Asa iti prepari propria vopsea de par acasa

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Vedete

MOARTEA Maria Lătărețu. A murit pe scenă în timp ce cânta “Vă las cântecele mele”

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Lifestyle
Parteneri