Ce este o mantră și cum să o folosești pentru a aduce bunăstare în viața ta


Mantra reprezintă un enunț sacru, un sunet numinous, cuvânt sau silabă care presupune trezirea conștiinței de sine.


In articol:

Prin mantra invocăm puterea pozitivă a silabelor rostite, indiferent dacă cunoaștem sau nu înțelesul sunetelor. Aceasta este practicată de o varietate de tradiții religioase și spirituale, cum ar fi hinduismul, budismul și folosită în lecțiile de yoga

Ce sunt, de fapt, mantrele

Cuvântul mantra este derivat din două rădăcini sanscrite; man înseamnă „minte” și tra înseamnă „unealtă”. Așadar, mantrele sunt considerate a fi „instrumente ale gândirii". Este dovedit de mult timp că gândurile și cuvintele noastre au o structură de undă, mai exact, constau dintr-o anumită materie, care nu poate fi distrusă. Prin pronunțarea unei mantre, o persoană încarcă Cosmosul (Universul) cu o frecvență care răspunde cererii sale cu rezultate în lumea fizică.

Această proprietate a fost descoperită acum mii de ani de către călugării din Tibet și este dovedită de oamenii de știință, folosite ca mijloc de valorificare și concentrare a minții.

Pentru a asculta mantre nu trebuie să fii buddhist, trebuie doar să fii deschis și receptiv la schimbare, la iubire, la recunoștință. În principiu, o mantra spirituală nu poate cauza rău nimănui. Aceasta poate rămâne fără efect în cazul în care atitudinea interioară dreaptă este lipsită, sau practica este neregulată.

Mantra ne protejează în orice situație de viață, atunci când o practicăm. De fiecare dată când ne gândim la mantra sau o vorbim, ne umple corpul cu o vibrație pozitivă. În acest fel se purifica sinele nostru interior.

Citeste si: Iti cauti fericirea si pacea interioara? 5 tehnici de meditatie care te vor ajuta, dezvaluite de un maestru

Citeste si: Influența magneților lipiți pe frigider asupra energiei tale

Cum se folosesc mantrele

Mantrele sunt recunoscute drept sintagme foarte puternice pentru subconştient. Când folosim o mantră, se crede că aceasta ne umple minte numai cu intențiil și acțiuni pozitive, iar cele negative sunt eliminate. O persoană cu o gândire negativistă, cum ar fi „nu sunt bun la nimic” sau „nu mă iubeşte nimeni”, va atrage doar evenimente negative, aceasta fiind mantra sa. Totodată, folosind afirmaţii precum „sunt puternic”, „sunt concentrat”, „sunt fericit” etc. va atrage doar  energii pozitive în viaţa sa.

Practicarea unei meditații mantră este foarte ușoară; așezați-vă confortabil într-o zonă liniștită, unde nu puteți fi distras de oameni sau obiecte. O postură bună pentru meditație este așezând picioarele la lățimea umerilor. Lăsați coloana vertebrală să fie întinsă, dar relaxată. Închideți ușor ochii. 

Respirația se face cu atenție prin nas, și expirația prin gură. Urmăriți cum respirația voastră se mișcă prin corp intrând prin nas, deplasându-se în jos în diafragmă, apoi ieșind prin nas și gură. 

Apoi, începeți să vă recitați mantra. Puteți folosi orice sunet, enunț, sau silabă, sau chiar sunetul primordial „OM”, care se pronunță „AUM”. Va puteți relaxa corpul si sa va imaginați că vă așezati mintea în interiorul mantrei.

Citeste si: Mantra puternică ce îți ghidează spiritul în această primăvară pentru fiecare zodie în parte.

Citeste si: Afirmatii care te ajuta sa privesti inainte cu optimism

Ce beneficii oferă mantrele

Mantrele sunt folosite, în general, pentru a reduce gândurile “rătăcitoare”. Prin repetarea unei mantră, în cap sau cu voce tare, aceasta îți va ocupa gândurile și te va ajuta să previi deviația.

De asemenea, este dovedit științific într-un studiu din anul 2012 că ar putea ajuta la îmbunătățirea sănătății creierului. După 8 săptămâni de meditație Kriya Kirtan, un tip de meditație kundalini care implică mantra, 15 adulți în vârstă care se confruntau cu probleme de memorie au avut creșteri ale fluxului sanguin cerebral și ale funcției cognitive.

Aceste modificări ale creierului au condus la îmbunătățirea memoriei vizuo-spațiale, anxietate  și oboseală redusă, cât și o stare de spirit îmbunătățită.

Un alt beneficiu este controlul mai bun asupra respirației. Repetarea unei mantre în timpul meditației poate ajuta, de asemenea, la găsirea un ritm de respirație natural. Potrivirea respirației cu mantra este un proces mai ușor, și poate ajuta la o stare de spirit relaxată în același timp.

Prin mantră se găsește liniștea, concentrarea intensă îți reevaluează ceea ce este prioritar în viață. Mantrele simple pot aduce în viața ta strălucire, pace interioară și echilibru, prin simpla armonizare a energiilor fiecăruia.

Citeste si: Cum să ai un somn liniștit și odihnitor. Avem cele mai bune trucuri


Abonează-te pe

Citește și:

“E o provocare minunată.” Crina Matei, primele dezvăluiri după ce a decis să adopte în secret o fetiță

Claudia Pătrășcanu și Gabi Bădălău, împreună de ziua fiului lor. Cum au petrecut toți 4, ca o adevărată familie?

BOMBĂ! Theo Rose și Anghel Damian se despart: 'Sunt probleme multe în relație...'

Rețetă de Negresă cu caramel. Bună de savurat cu cei dragi!

Ce trebuie adăugat în apa clocotită înainte de a pune pastele. Secretul italiencelor, pentru paste cu un gust excepțional

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Vedete
“Să nu mai pozăm în ceea ce nu suntem.” Fosta concurentă de la Bravo, ai stil! a trecut printr-o întorsătură de situație, după ce a spus despre Alexandra Stan că i-a furat partenerul de viață
Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Lifestyle
Parteneri