Ce este o certificare ISO si cum se atesta calitatea produselor si serviciilor?


Ce este o certificare ISO si cum se atesta calitatea produselor si serviciilor?

Trăim într-o societate în care consumul este din ce în ce mai încurajat pentru că acesta generează profit. Pentru a ne și putea bucura de tot ceea ce consumăm este necesar ca ceea ce consumăm să fie de cea mai bună calitate. Acesta este detaliul în funcție de care trebuie să fie achiziționate produsele sau serviciile pe care fiecare dintre noi le consumă. Pentru a putea consuma cele mai calitative produse sau servicii este necesară realizarea unei analize cât mai detaliată a ofertelor existente în piața de specialitate. Sau, se poate analiza dacă firma de la care se dorește achiziționarea produselor sau serviciilor deține sau nu certificare ISO. Este un detaliu care transmite cât de calitative sunt serviciile sau produsele care urmează să fie achiziționate.


In articol:

Certificarea ISO certifică calitatea produselor sau serviciilor

Utilizată la nivel mondial de foarte mulți ani de zile, certificarea ISO este un criteriu care dacă este analizat cu atenție transmite cât de calitative sunt produsele sau serviciile realizate de către o anumită firmă. De asemenea, este un mecanism care este utilizat pentru ca o firmă să obțină un avantaj în fața competitorilor. Pentru ca o firmă să fie cât mai rentabilă din punct de vedere financiar este necesar ca aceasta să fie cât mai vizibilă. Este destul de greu să fii vizibil în mediul de afaceri pentru că acest mediu de activitate este din ce în ce mai competitiv. Pentru a putea face față competiției trebuie implementate o serie de măsuri. Cele care fac parte din setul de măsuri recomandate de către specialiștii care se ocupă cu certificarea ISO se numără printre măsurile care trebuie să fie implementate pentru ca o firmă să fie cât mai vizibilă și implicit cât mai rentabilă din toate punctele de vedere.

Există o serie de motive pentru care firmele necesită deținerea unei certificări ISO. Că produsele sau serviciile realizate sunt cele mai bune din punct de vedere calitativ nu este singurul motiv pentru care este necesară deținerea unei certificări ISO. Alte câteva motive foarte importante sunt următoarele:

- Din ce în ce mai mulți oameni știu că dacă o firmă este certificată ISO înseamnă că aceasta oferă calitate.

Popularitatea de care se bucură conceptul ”certificare ISO”, este un detaliu care nu poate fi ignorat în momentul în care se analizează dacă este sau nu o idee bună obținerea unei astfel de certificări.

- Reducerea costurilor care nu aduc nici un fel de valoare este unul dintre cele mai importante avantaje oferit de către obținerea certificării ISO. De cele mai multe ori, costurile inutile reprezintă motivul principal pentru care activitatea unei firme nu se desfășoară în cele mai eficiente condiții financiare. Acestea nu pot fi sesizate decât în cazul în care se realizează o analiză amănunțită așa cum este analiza care trebuie să fie realizată pentru a putea obține certificarea ISO dorită.

- Evitarea accidentelor de muncă este un alt avantaj care nu poate fi ignorat atunci când vine vorba despre motivele pentru care este necesară obținerea unei certificări ISO. Grație unei astfel de certificări nu doar accidentele de muncă sunt evitate ci sunt îmbunătățiți și timpii de lucru.

- O mai bună protecție a datelor confidențiale este un detaliu de care ar trebui să țină cont toate organizațiile care activează în cadrul mediului de afaceri și nu numai. Pentru a putea beneficia de un astfel de avantaj este necesară obținerea unei certificări ISO care se referă

la modalitatea în care sunt protejate informațiile care în mod normal trebuie să fie confidențiale. Siteul ISO 9001 este alături de firmele care doresc să exceleze din punct de vedere al performanțelor

După 11 ani de zile de activitate, 2531de clienți certificați și 3412 certificate ISO emise, despre site-ul iso9001.ro, se poate spune că este partenerul ideal al firmelor care doresc obținerea unei certificări ISO. Experiența avută sau portofoliul de clienți nu sunt singurele motive pentru care această firmă este recomandată tuturor clienților care sunt în căutarea unei soluții prin care să poată achiziționa într-un mod profesionist certificarea ISO de care au nevoie. Alte motive foarte importante care stau la baza unei astfel de recomandări sunt următoarele:

a. Posibilitatea de a putea opta pentru obținerea celor mai populare certificări ISO. ISO 9001, ISO 45001, ISO 14001 sau ISO 27001 sunt doar câteva dintre tipurile de certificări ISO care pot fi obținute prin intermediul acestei firme.

b. Procesul de obținere a certificării este un proces care se realizează foarte simplu și într-un timp foarte scurt. Grație acestui avantaj firmele care optează pentru obținerea unei certificări ISO vor intra în posesia acesteia mult mai repede decât și-au imaginat persoanele care au aplicat pentru o astfel de certificare.

c. Costul foarte mic care trebuie să fie plătit pentru obținerea unei certificări ISO este un aspect care nu poate fi trecut cu vederea având în vedere că în cadrul unei firme contează foarte mult costurile care sunt realizate. Plusul de valoare pe care îl oferă certificarea ISO face ca, costul acesteia să fie un detaliu nesemnificativ.

d. Nu în ultimul rând, consultanța de specialitate pe care o oferă cei care lucrează în cadrul firmei este un detaliu care face diferența dintre o firmă serioasă, profesionistă și o firmă care are drept scop obținerea unui profit cât mai mare. Pentru ca, clientul să fie cât mai satisfăcut este necesar ca acesta să primească cele mai eficiente sfaturi cu privire la pașii care trebuie să fie parcurși pentru a putea obține certificarea ISO mult dorită. O astfel de situație are loc în cazul în care se optează pentru colaborarea cu specialiștii care lucrează în cadrul iso9001.ro.


Abonează-te pe

Citește și:

Nicoleta Dragne, însărcinată pentru a doua oară

Acum se bat, dar înainte se pozau nud! Poze interzise cu foștii soți Reghecampf

”Legea nu își face cum ar trebui treaba." Anamaria Prodan și Laurențiu Reghecampf au ajuns la poliție după ce s-au luat la bătaie

„Aceste lucruri acasă sunt imposibil de făcut” Condițiile în care trăiește mama Oanei Roman în azil

Preotul Visarion Alexa a recunoscut că a agresat diferite enoriașe

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Vedete
Minodora, îngenuncheată de durere după moartea mamei sale „A fost bolnavă, nu a mai rezistat”
Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Lifestyle
Parteneri