Ce este fericirea? Zece definitii impresionante care te vor pune pe ganduri


Ce este fericirea? Iată o întrebare la care au încercat să răspundă nenumăraţi filosofi, psihologi şi oameni de ştiinţă în decursul istoriei. Cu toate acestea, fericirea este ceva ce prinde cu adevărat greutate doar într-o viziune proprie, asumată de fiecare dintre noi, dupa dorintele si asteptarile pe care le avem.

Emoţiile pozitive au capacitatea de a-i oferi unei persoane mai multe răspunsuri la problemele cu care se confruntă decât abordările negative. Ce este fericirea. Cine este mai fericit? Potrivit psihologilor, cei care simt mai multe sentimente pozitive în viaţa lor sunt aceeia care au legături mai strânse cu membrii familiei sau cu prietenii.

De asemenea, persoanele optimiste şi cele care au o stimă de sine mai ridicată, au mai multe şanse de a fi fericiţi. Într-un fel previzibil, copiii care au crescut cu părinţi divorţaţi tind să fie mai puţin fericiţi la maturitate decât copiii care au crescut în familii intacte.

Oamenii în vârstă sunt mai fericiţi decât tinerii, aceştia din urmă fiind mai uşor cuprinşi de sentimente negative, de furie şi anxietate. Ce este fericirea?

Citate despre fericire

Chiar dacă nu am reuşit să oferim un răspuns concret la întrebarea ce este fericirea, poate ar fi mai indicat să ne îndreptăm atenţia către definiţiile date fericirii de mai marii filosofi şi autori ai lumii:

„Fericirea cuprinde cinci părţi. O parte este a lua hotărâri bune; a doua este a avea simţuri bune şi sănătate trupească; a treia este reuşita în ceea ce întreprinzi; a patra-i reputaţia bună printre oameni şi a cincea bunurilor folositoare pentru viaţă.” (Platon)

citeste continuarea pe pagina urmatoare >>>

 


Citește și:

Iti cauti fericirea si pacea interioara? 5 tehnici de meditatie care te vor ajuta, dezvaluite de un maestru

Horoscopul lunii octombrie 2018. Relatii, sanatate, bani

9 poziţii de sex după care bărbaţii sunt înnebuniţi! Le-ar încerca fără să stea pe gânduri

Oana Sarbu, trup de adolescenta la 50 de ani! Cum arata ACUM actrita din “Liceenii”? A iesit la terasa cu o alta cantareata, Silvia Dumitrescu

Spune-mi cum ai buzele, ca să îţi spun cine eşti! Forma lor te poate trăda de la o poştă

Clipul zilei pe KFETELE.RO

DISTRIBUIE
acest articol

Vedete

Andreea Mantea, primele detalii despre cea de-a doua sarcină: „A fost singurul meu vis!”

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Lifestyle
Parteneri