Ce efect au femeile frumoase asupra barbatilor care vor sa se lase de fumat?


Ce efect au femeile frumoase asupra barbatilor care vor sa se lase de fumat?

Barbatii care incearca sa se lase de fumat ajung sa fumeze mai mult daca li se arata fotografiile unor femei frumoase, a aratat un studiu realizat in Taiwan.

Cum explica autorii studiului fenomenul?

Cercetatorii cred ca vederea unei femei frumoase ii face pe barbaai sa intre, involuntar, intr-o stare de spirit axata pe ideea de sex si reproducere, stare in care prezentul pare mult mai important decat viitorul indepartat.

Ca urmare, vointa lor de a se lasa de fumat slabeste, de vreme ce renuntarea la fumat este asociata doar cu beneficii (legate de sanatate) situate undeva in viitor.

Studiul a fost realizat de cercetatorii de la Universitatea Medicala Kaohsiung din Taiwan, subiectii fiind 76 de barbati care afirmau ca doresc sa se lase de fumat.

Jumatate dintre barbati au vizionat fotografii ale unor femei considerate foarte atragatoare, iar ceilalti – fotografii ale unor femei cu infatisare banala.

Barbatii au fost supusi, de asemenea, unui test de concentrare, ale carui rezultate au sugerat ca aceia care vazusera pozele cu femei atragatoare au fost distrasi de ganduri legate de dragoste si sex.

In etapa finala a studiului, barbatii au fost introdusi intr-o incapere unde li s-a spus ca pot fuma, daca doresc, in timp ce completeaza un chestionar.

In cazul celor care vazusera pozele cu femei frumoase, nu numai ca probabilitatea de a fuma a fost mai mare, dar acestia au si fumat de doua ori mai multe tigari decat ceilalti, arata cercetatorii, in studiul publicat in jurnalul Evolution& Human Behavior.

Starea de spirit orientata spre ideea de „imperechere”, stare indusa de imaginile reprezentand femei frumoase, poate reduce capacitatea barbatilor de a-si controla impulsul de a fuma, spun autorii.

Ei considera ca barbatilor care incearca sa se lase de fumat le-ar putea fi de ajutor sa se gandeasca la acest lucru, sa se intrebe daca nu cumva femeile pe care le intalnesc in viata de zi cu zi ii impiedica sa reuseasca in incercarea lor de abandona tutunul.


Sursa: www.descopera.ro


Abonează-te pe

Citește și:

CITEȘTE: Cine este MĂDĂLINA PAMFILE. Biografia concurentei de la Bravo ai stil! Celebrities

Dezvăluiri BOMBĂ! Cine este de fapt iubitul lui Denise Rifai

CITEȘTE: Cine este VIVIANA SPOSUB. Biografie concurentei de la Bravo, ai stil! Celebrities

CITEȘTE: Cine este OTNIELA SANDU. Biografia concurentei de la Bravo ai stil! Celebrities

DESCOPERĂ: Cine este MIHAI BOBONETE. Bobonete. Biografie: data nașterii, căsătorie, copii, carieră

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Vedete

CITEȘTE: Cine este ELIZA NATANTICU, soția lui Cosmin Natanticu. Biografie: data nașterii, carieră, căsătorie

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Lifestyle
Parteneri