Ce decizie s-a luat pentru bărbatul care deținea pitonii din tomberon, în Oradea. Proprietarul avea o crescătorie, unde îi vindea


Câțiva pitoni au fost localizați într-un tomberon din Oradea, iar tânărul se pare că avea grijă de o întreagă crescătorie de șerpi și o fermă de șoareci, cu care i-a hrănit, potrivit Gărzii de Mediu Bihor.


In articol:

Un tânăr de 22 de ani avea în grijă creșterea și vânzarea șerpilor, primii pitoni cumpărându-i tocmai din Germania pentru reproducție. Bărbatul avea chiar și o pagină de Facebook, pentru oamenii care voiau să își achiziționeze un șarpe care putea fi livrat prin colet de către curier.

Comisarii Gărzii de Mediu Bihor au luat la cunoștință acest fapt, însă proprietarul șerpilor nu a vrut să le ofere prea multe detalii despre ce s-a întâmplat cu ceilalți pitoni, potrivit Adevărul.

„L-am întrebat despre informațiile primite. Ne-a spus să nu căutăm după șerpi și șoareci, pentru că nu mai sunt. Însă trebuie să lămurim problema”, a declarat șeful Gărzii de Mediu Bihor, Sever Șerbănescu.

Citește și: Care sunt cei mai periculoși șerpi

Ce decizie s-a luat pentru bărbatul care deținea pitonii din tomberon, în Oradea

[Sursa foto: PixaBay]

Citește și: Ce înseamnă când visezi vița de vie cu struguri

Ce s-a întâmplat cu persoana care deținea pitonii din tomberonul din Oradea

Bărbatul în vârstă de 22 de ani, proprietar al pitonilor, a primit o amendă de 7.500

lei pentru importul în mod ilegal al reptilelor, pe care mai apoi le-a și aruncat la tomberon, printre blocuri, săptămâna trecută în Oradea. Amenda este prevăzută de OUG 195/2005 privind protecția mediului și pedepsește încălcarea Ordinului ministrului Mediului 410/2008 care impune ca speciile exotice să fie importate doar cu acordul Autorității Publice Centrale de Mediu și avizul comisiei de specialitate a Academiei Române, în baza unui studiu care să ateste că nu prezintă risc pentru sănătatea publică sau pentru fauna și flora autohtonă.

Citește și: Ce semnificație există atunci când visezi GÂNDACI. Ce reprezintă acest vis foarte des întâlnit

Ce decizie s-a luat pentru bărbatul care deținea pitonii din tomberon, în Oradea

[Sursa foto: PixaBay]

Citește și: Ce semnificație există atunci când te mănâncă palma dreapta

Cum sunt importante ilegal animalele în România

Animalele sunt, de obicei, ascunse în bagaje, fără să fie băgate în carantină, sau să meargă la un control veterinar, și sunt aduse în țară.
„Noi nu avem reprezentanți la punctele de trecere ale frontierei ca să putem verifica ce intră în țară”, a explicat Remus Moțoc. 

Citește și: Ce înseamnă karma unui om. Cum plătești datoriile karmice

Ce decizie s-a luat pentru bărbatul care deținea pitonii din tomberon, în Oradea

[Sursa foto: PixaBay]

Multe animale aduse în România sunt folosite, mai apoi, pentru reproducție, în crescătorii „de apartament”, fără să existe o autorizație, cu toate că același Ordin, 410/2008, spune că deținerea și tranzacțiile cu animalele de companie exotice pot fi comercializate doar de firme sau persoane autorizate, pe care legislația sanitar-veterinară le obligă să păstreze și un „registru de evidență și mișcare”, unde să noteze datele cumpărătorilor. Șeful Gărzii de Mediu Bihor, Sever Șerbănescu, dorește o lege care să definească animalele periculoase, atât cele autohtone cât și cele exotice, dar și condițiile în care ele pot fi aduse în România, și luate drept animale de companie.

„Așa cum câinii periculoși sunt definiți prin lege și trebuie declarați, așa ar trebui să fie și în cazul animalelor sălbatice care ajung în captivitate ca animale de companie. Posesorii ar trebui luați în evidență, obligați să respecte anumite codiții, iar animalele să fie verificate periodic, să li se controleze starea de sănătate, dimensiunile, modul în care sunt tratate și ținute în siguranță”, a declarat Sever Șerbănescu.


Abonează-te pe

Citește și:

Care sunt cei mai periculoși șerpi

Delia, noi declarații controversate. Artista nu crede în împărțirea genurilor masculin și feminin

BOMBĂ! Theo Rose și Anghel Damian se despart: 'Sunt probleme multe în relație...'

Ce înseamnă când visezi vița de vie cu struguri

Ce semnificație există atunci când te mănâncă palma dreapta

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Cooking
Ce poți face dacă varza murată a făcut floare. Gospodinele folosesc acest truc util
Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Informatiile zilei
Parteneri