Ce combinatii alimentare sa nu faci niciodata! Iti fac foarte rau!


Pentru ca organismul sa poata folosi nutrientii dintr-un aliment, trebuie mai intâi sa poata digera alimentul respectiv.

 

Daca organismul nu are conditiile optime pentru a digera in intregime un aliment, resturile ramase nedigerate sunt dificil de eliminat, si de aici poate rezulta o crestere in greutate si in nivelul de toxicitate intracelular.
legumele pot fi combinate cu orice alta grupa de alimente (carne, brânzeturi, nuci,seminte, grasimi si uleiuri)
evita sa combini doua tipuri de proteina (de ex: oua, lactate, carne, peste) la aceeasi masa
fructele se iau ca masa separata si nu se combina, nici nu sunt bune ca desert
zaharul, fructoza, mierea inhiba secretia sucurilor gastrice, asadar fructele se consuma fie cu 30 de minute inainte de masa, fie la trei ore dupa masa
alimentele grase nu se combina nici cu proteinele si nici cu alimentele bogate in amidon
alimentele grase se asociaza corect doar cu vegetalele
fructele acide (citrice, mere, fructe de padure) si cele dulci (banana, pere, mango) nu se combina
fructele acide se pot combina intre ele, dar cele dulci se consuma doar una o data
proteinele animale se combina corect cu legumele sarace in amidon (spanac, rosii,castraveti, ardei, broccoli, varza
proteinele animale nu se combina niciodata cu alimente bogate in amidon (de ex: friptura cu piure sau cartofi prajiti, peste cu orez, etc.) si nici cu grasimile, deoarece va rezulta un bol alimentar indigest
nucile si alunele se consuma ca o gustare separata, necombinate cu alte grupe alimentare
sucurile de fructe si legumele trebuie tratate ca alimente: mai degraba ca o masa separate si nu ca lichid
Sursa: ElaCraciun.ro

Daca organismul nu are conditiile optime pentru a digera in intregime un aliment, resturile ramase nedigerate sunt dificil de eliminat, si de aici poate rezulta o crestere in greutate si in nivelul de toxicitate intracelular.

legumele pot fi combinate cu orice alta grupa de alimente (carne, brânzeturi, nuci,seminte, grasimi si uleiuri)

evita sa combini doua tipuri de proteina (de ex: oua, lactate, carne, peste) la aceeasi masa

fructele se iau ca masa separata si nu se combina, nici nu sunt bune ca desert

zaharul, fructoza, mierea inhiba secretia sucurilor gastrice, asadar fructele se consuma fie cu 30 de minute inainte de masa, fie la trei ore dupa masa

alimentele grase nu se combina nici cu proteinele si nici cu alimentele bogate in amidon

alimentele grase se asociaza corect doar cu vegetalele

fructele acide (citrice, mere, fructe de padure) si cele dulci (banana, pere, mango) nu se combina

fructele acide se pot combina intre ele, dar cele dulci se consuma doar una o data

proteinele animale se combina corect cu legumele sarace in amidon (spanac, rosii,castraveti, ardei, broccoli, varza

proteinele animale nu se combina niciodata cu alimente bogate in amidon (de ex: friptura cu piure sau cartofi prajiti, peste cu orez, etc.) si nici cu grasimile, deoarece va rezulta un bol alimentar indigest

nucile si alunele se consuma ca o gustare separata, necombinate cu alte grupe alimentare

sucurile de fructe si legumele trebuie tratate ca alimente: mai degraba ca o masa separate si nu ca lichid

Sursa: ElaCraciun.ro

 


Clipul zilei pe KANALD.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Horoscop

Cine face primul pas și cum o să te sărute în funcţie de zodie? Berbecul e rapid şi pasional!

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Lifestyle
Parteneri