Ce categorie de români va primi o majorare de 10% la pensie. Este anunțul momentului


Daniel Baciu, președintele Casei Naționale de Pensii Publice, a făcut declarații despre categoria de români care, începând cu 1 februarie, va primi pensii mai mari cu 10 procente.


In articol:

Conform spuselor lui, este vorba despre mai mult de 200.000 de români cu pensii care depășesc suma de 4.000 de lei și care au plătit contribuții la sănătate, deși CCR a spus că nu sunt nevoiți să o facă.

Ce categorie de români va primi o majorare de 1% la pensie

Daniel Baciu a spus că este vorba despre hotărârea Curții Constituționale numărul 650, pe 28 decembrie, care spune că pensionarii cu pensii mai mari de 4.000 de lei nu mai sunt supuși acestei impozitări, mai precis contribuțiilor de asigurări sociale de sănătate în procent de 10%.

„Vorbim în principal despre hotărârea Curții Constituționale numărul 650 pe 28 decembrie 2023 care spune că foarte clar că pensionarii cu pensii mai mari de 4.000

de lei nu mai sunt supuși acestei impozitări, respectiv a acestei contribuții de asigurări sociale de sănătate în procent de 10%. Dacă urmăriți site-ul portalul Casei Naționale de Pensii Publice la rubrica statistici, acolo veți observa că în această situație sunt peste 200.000 de pensionari ale căror cuantum depășesc această sumă de 4000 de lei, astfel încât odată cu publicarea acestei decizii a Curții Constituționale în monitorul oficial,  ea este obligatorie.
Noi deja în această săptămână am început tipărirea și reușim ca săptămâna viitoare deja să finalizăm acest proces de tipărire”
, a spus Daniel Baciu.

Citește și: Hotărâre de ultim moment despre creşterea pensiilor! Marius Budăi a făcut anunțul

Ce categorie de români va primi o majorare de 10% la pensie

[Sursa foto: Facebook]

Citește și: Veste pentru zeci de mii de români! Banii de la stat se vor tăia

Acesta a mai transmis că taloanele de pensii vor merge la Compania Națională de Poștă pentru a fi distribuite în teritoriu.

”Aceste taloane de pensii vor merge la Compania Națională de Poștă pentru a fi distribuite în teritoriu, astfel încât exact cu data de 1 februarie  deja pensiile vor fi acordate”, a mai adăugat el.

Ce a mai declarat președintele Casei Naționale de Pensii Publice despre acest subiect

Această contribuție de asigurări sociale de sănătate va fi restituită pe perioada  exact pe data când a fost publicată în monitorul oficial. Din luna februarie pensionarilor nu li se va mai reține contribuție de asigurări sociale de sănătate.

”Iar această contribuție de asigurări sociale de sănătate va fi restituită pe perioada exact pe data când a fost publicată în monitorul oficial respectiv, pe din 28 decembrie până cele 4 zile din luna decembrie plus luna ianuarie 2023. Începând deci cu luna februarie pensionarilor nu li se va mai reține contribuție de asigurări sociale de sănătate. Pe lângă acest lucru, vor primi și această vă vi se vor restitui și această contribuție de sănătate pe 4 zile din luna decembrie plus luna ianuarie 2023. Pentru perioada 1 ianuarie 2022 – 28 decembrie 2022 exact când a intrat în vigoare Ordonanța de Urgență 130/ 2022 care a reglementat practic această impozitare practic a cont a pensiilor peste 4.000 de lei. Pentru această perioadă așteptăm să fie reglementată modalitatea de restituire a acestor bani de către Parlament. Parlamentul, în momentul de față este în vacanță. În perioada imediat următoare există și o notă de fundamentare în acest sens, astfel încât în perioada imediat următoare se va stabili exact modalitatea de restituire a acestei contribuții la asigurări sociale de sănătate, astfel încât în momentul când ea va fi publicat în Monitorul Oficial, o vom pune imediat în aplicare.”, a spus Daniel Baciu, în cadrul Antena 3.

Citește și: Pensia românilor care au cotizat doar 10-15 ani. Legea este una clară

Ce categorie de români va primi o majorare de 10% la pensie

[Sursa foto: freepik]

Citește și: Veste proastă în legătură cu pensiile din România! Anunțul momentului pentru 5 milioane de pensionari


Abonează-te pe

Citește și:

Hotărâre de ultim moment despre creşterea pensiilor! Marius Budăi a făcut anunțul

Adda, surprinsă de mărturisirile făcute de fiul său. Micuțul i-a spus artistei că este bătrână. Reacția surprinzătoare a Addei

Soția lui Bordea, mărturisiri dureroase: 'Când ai prefera să mori. Când nu ai motiv să...'

Veste pentru zeci de mii de români! Banii de la stat se vor tăia

Pensia românilor care au cotizat doar 10-15 ani. Legea este una clară

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Vedete
„Am făcut tot ce a ținut de mine ca să fim bine.” Ce s-a întâmplat în familia Simonei Gherghe
Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Informatiile zilei
Parteneri