Ce au făcut, de fapt, refugiații din Ucraina în Gara de Nord, cu produsele primite de la români: „A văzut cum își împărțeau”


Povestea despre refugiații din Gara de Nord din București a ajuns în toată lumea. Ce fac oamenii când se întâlnescu cu voluntarii.

Refugiații din Ucraina reușesc să impresioneze zi de zi cu poveștile lor. De 30 de zile, zeci de mii de persoane fug zilnic din calea războiului și ajung în România, Republica Moldova ori alte țări și sunt primite cu brațele deschise de către mulți oameni cu sufletul mare.

Pentru că este vorba despre o adevărată desfășurare de forțe pentru a fi alături de refugiații ucraineni, numeroși voluntari și reprezentanți ai ONG-urilor s-au mobilizat pentru a le oferi tot ce trebuie celor care au plecat din calea războiului: haine, mâncare, bani și alte bunuri.

Citeste si: O familie cu 10 copii din Botoșani a cazat până acum zeci de refugiați din Ucraina: „Nu pot să stau nepăsător”

În timp ce mulți voluntari au ajuns la punctele de trecere ale frontierei de la Sighetul Marmației, Siret ori Iscaceea, mulți voluntari s-au concentrat să îi ajute pe refugiații care ajung la Gara de Nord, locul de unde pleacă în mai multe zone din lume.

Citeste si: Dima a aflat că mama sa a murit în timpul războiului din Ucraina datorită unui mesaj: „Iartă-mă că nu am putut să o protejez”

Refugiatii din Ucraina

Refugiatii din Ucraina in Gara de Nord

[Sursa foto: wowbiz.ro]

Mihaela, una dintre voluntarele de la Gara de Nord, a rămas profund impresionată de comportamentul refugiaților. Aceasta spune că există și refugiați din Ucraina care au devenit și ei voluntari la rândul lor, ajutându-i pe oamenii fără adăpost care își fac veacul în jurul Gării de Nord.

Mulți ucraineni au împărțit cu românii produsele primite de la oamenii cu sufletul mare și nu și-au luat mai multe lucruri.

„Îmi povestea una dintre colegele noastre, care venise la voluntariat, că pe drumul către sălile de voluntariat a văzut ucraineni cum își împărțeau fructele cu ai noștri români. Practic, ei niciodată nu își iau mai mult decât au nevoie. Dacă deja au primit ceva, nu mai primesc a doua oară.

Sunt conștienți că ceea ce se face aici este pe bază de voluntariat și că sunt din donațiile oamenilor și că alții ca ei au nevoie de ajutor. Și încearcă și ei cum pot să ajute. Sunt cetățeni refugiați care au rămas la cazări în România și vin să ajute ei cumva. Cetățeni ucraineni, care știu engleză și rusă, și vin în Gara de Nord să ne ajute pe noi”, a spus voluntara, din Gara de Nord pentru wowbiz.ro.


Abonează-te pe

Citește și:

Horoscopul lunii octombrie 2022. O zodie are parte de iubirea vietii sale

Celebra bucătăreasă Gina Bradea este internată la Institutul Oncologic din Cluj.Urmăritorii sunt îndemnați să se roage pentru ea

ULTIMĂ ORĂ: Rică Răducanu, conectat la aparate la un spital din București

3 Aplicații de dating pentru Android și iOS, alternative la Tinder

Cum să-ți protejezi părul de temperaturile ridicate

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Vedete
Cine este Laurențiu Duță. „Eram la panoul de onoare al şcolii. Îmi spunea că din când în când mai trecea să-mi vadă poza."
Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Lifestyle
Parteneri