Ce alimente pot deveni otrăvitoare. Le consumăm zilnic


Cu toate că le consumăm în fiecare zi, puține persoane sunt conștiente de riscurile pe care le pot avea anumite alimente. Atât fructe, cât și legume, sau nuci, pot conține compuși chimici foarte periculoși pentru sănătatea noastră.


In articol:

Chiar dacă alimentele respective sunt banale, regăsite în orice bucătărie, acestea pot să ne afecteze foarte rău.

Sezonul vacanțelor este pe sfârșite, iar această perioadă a reprezentat ocazia perfectă pentru a consuma alimente cu care nu suntem obișnuiți. Din nefericire, multe dintre acestea pot avea efecte negative asupra organismului.  Cu toate acestea, nu doar atunci când explorăm locații noi, putem să avem de-a face cu mâncare toxică, ci și la noi în bucătărie, într-o zi obișnuită.

Ce sortiment de migdale este nociv

Migdalele neprelucrate conțin acid cianhitric, care este letal. Așadar, consumul a 10 migdale amare, poate fi fatal pentru un copil. Uleiul de migdale amare este folosit pentru a face extracte și lichioruri. Totuși, migdalele pe care le achiziționăm din comerț, sunt dulci.

Când sunt cartofii nocivi

Substante toxice din alimente

Unele alimente pot avea substanțe toxice

[Sursa foto: Freepik]

Citeste si: „Eu nu mănânc...” Ce dietă ține Mihaela Bilic. Sfaturi de la medicul nutriționist

Cartofii sunt legumele care conțin o otravă numită solanină. Trebuie să evitați cartofii verzi sau încolțiți, pentru a nu vă intoxica cu această substanță. Întreaga plantă are toxină. Drept urmare, frunzele sau florile nu trebuie consumate. Pentru a evita acest pericol, trebuie să păstrați cartofii departe de lumina puternică a soarelui. Înainte să încolțească, un cartof se înverzește, indicând prezența solaninei.

Când devine mierea toxică

mierea toxica

Cum devine mierea toxică

[Sursa foto: Freepik]

Citeste si: Zodiac chinezesc 2 septembrie 2022. Tigrul va avea parte de vești foarte bune

Mierea poate fi nocivă, în special pentru copii și femeile însărcinate, atunci când este nepasteurizată. În cazul în care veți consuma mai mult de o linguriță de miere nepasteurizată, vă veți confrunta cu greață, amețeli și dureri de cap. Acest ingredient poate fi fatal pentru femeile însărcinate și pentru copii.

Mare atenție la consumul de cireșe

Cireșele sunt fructe îndrăgite de foarte mulți oameni, însă puțini știu cât de toxici sunt sâmburii acestora. Sâmburii de la cireșe conțin un compus chimic numit amigdalină, care este foarte toxică pentru corpul uman. Totuși, nu trebuie să vă îngrijorați dacă ați înghițit, din greșeală, un sâmbure. Cu toate acestea, pot apărea efecte, precum febră, dureri de cap sau amețeală.

Nucșoara poate produce halucinații

alimente toxice

Câteva din alimentele care pot fi toxice

[Sursa foto: Freepik]

Citeste si: Cât timp fierbi sarmalele. Sfaturi pentru cele mai bune sarmale

Nucșoara este un ingredient des folosit în prepararea deserturilor. Deși oferă o aromă excepțională, aceasta poate fi toxică. Nucșoara conține un compus psihoactiv care se numește miristicină. Așadar, când este consumată în cantități mari, are un efect nociv, provocând halucinații.

 

 

 

 

 


Abonează-te pe

Citește și:

Ce ingredient îți scurtează viața. Este foarte des folosit în bucătărie

Acum se bat, dar înainte se pozau nud! Poze interzise cu foștii soți Reghecampf

Bogdan de la Ploiești a fost arestat, în timpul concertului. Ce s-a întâmplat pe scenă

„Niciun fel de pregătire actoricească” Ce a declarat Lia Bugnar despre Theo Rose

Regina Elisabeta nu a mai fost văzută în public, de o lună. Cine o vizitează aproape zilnic

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Vedete
,,Ne mutăm”. Gabriela Cristea, nemulțumită pe rețelele de socializare. Ce a pățit prezentatoarea TV
Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Cooking
Parteneri