Ce a anunțat Casa de Pensii despre taloanele de pensie. Este informația momentului


Acești români vor primi vești foarte bune. Își vor primi banii înapoi, iar în luna februarie o greșeală comisă în luna ianuarie va fi modificată.


In articol:

Președintele Casei Naționale de Pensii Publice, Daniel Baciu, a anunțat că a început tipărirea taloanelor de pensie pentru luna februarie, prin care se vor pune în aplicare prevederile deciziei Curții Constituționale nr.

650/28.12.2022.

De asemenea, a menționat că nu se va mai reține contribuția de asigurări de sănătate, iar aceasta va fi restituită în perioada 28 decembrie 2022 – 31 ianuarie 2023.

Citește și: Care este suma de bani pe care o câștigă Carmen Iohannis, ca profesor în liceu. Salariul nu este unul mare

Ce a anunțat Casa de Pensii despre taloanele de pensie

Daniel Baciu a scris pe pagina sa de Facebook că a început tipărirea taloanelor de pensie pentru luna februarie.

„Am început să tipărim taloanele de pensie pentru luna februarie a.c. prin care punem în aplicare prevederile deciziei Curții Constituționale nr.650/28.12.2022.Începând din luna februarie a.c. nu se mai reține contribuția de asigurări de sănătate pentru nici o pensie, această contribuție fiind restituită pentru perioada 28 dec 2022 – 31 ian 2023.”

a scris acesta pe Facebook.

SSG a cerut Guvernului să reglementeze Decizia Curţii Constituționale nr. 650/2022

Secretariatul General al Guvernului (SSG) este de părere că ar fi nevoie să fie adoptată o Ordonanță de Urgență prin care să se fixeze o modalitate de restituire a banilor reținuți pensionarilor cu venituri de peste 4.000 de lei, spunând că numărul pensionarilor afectați este atât de mare încât activitatea instanțelor judecătorești va fi blocată de procesele care vor duce la „consecințe grave” asupra bugetului de stat.

„Pentru a evita această situație, opinăm că Guvernul României ar putea să reglementeze efectele Deciziei Curţii Constituționale nr. 650/2022, printr-un act de același nivel cu OUG 130/2021, care să stabilească modalitățile de restituire a sumelor reţinute cu titlu de contribuții de asigurări sociale de sănătate de către Casele teritoriale de pensii sau, după caz, de Casele sectoriale de pensii din subordinea Ministerului Apărării Naţionale, Ministerului Administrației și Internelor și Serviciului Român de Informaţii. În acest context, menționăm că într-o situație similară a fost adoptată OUG 17/2012 privind stabilirea unor măsuri de restituire a unor contribuţii de asigurări sociale de sănătate. Apreciem că se impune adoptarea de către Guvernul României a unei ordonanțe de urgență care să stabilească modalitățile de restituire a sumelor reţinute în temeiul OUG 130/2021 cu titlu de contribuții de asigurări sociale de sănătate de către Casele teritoriale de pensii sau, după caz, de Casele sectoriale de pensii din subordinea Ministerului Apărării Naţionale, Ministerului Administraţiei şi Internelor şi Serviciului Român de Informaţii”, a explicat SGG.

Ce a anunțat Casa de Pensii despre taloanele de pensie

Ce a anunțat Casa de Pensii despre taloanele de pensie

[Sursa foto: Facebook]

Citește și: Veste importantă pentru o categorie de pensionari! Se oferă 700 de lei pe lângă pensie

Românilor cu pensii mai mari de 4.000 de lei le-au fost reținuți bani

Anunțul Secretariatului General al Guvernului (SSG) a fost făcut, având în vedere, cetățenii români care primesc pensii mai mari de 4.000 de lei au primit mai puțini bani în ianuarie 2023, după ce Casa Națională de Pensii Publice le-a reținut contribuțiile de sănătate.

„Anunțul Secretariatului General al Guvernului (SSG) a fost făcut în contextul în care cetățenii români cu pensii mai mari de 4.000 de lei au primit mai puțini bani în ianuarie 2023, după ce Casa Națională de Pensii Publice le-a reținut contribuțiile de sănătate, în ciuda deciziei Curții Constituționale, care a declarat că această măsură este neconstituțională. Taloanele de pensii pentru luna ianuarie fuseseră deja tipărite la momentul deciziei CCR, ceea ce înseamnă că pensionarii își vor recupera banii reținuți în februarie 2023”, au anunțat surse guvernamentale.

Marius Budăi, ministrul Muncii și Solidarității, a explicat ce întâmplă cu pensiile care depășesc suma de 4.000 de lei, pentru care statul a reținut CASS de 10% în ianuarie 2023, deși CCR a publicat, pe 28 decembrie 2023 motivarea deciziei de neconstituționalitate a acestei măsuri.

„În februarie rezvolvăm problema”, a spus Marius Budăi.

Ce a anunțat Casa de Pensii despre taloanele de pensie

Ce a anunțat Casa de Pensii despre taloanele de pensie

[Sursa foto: shutterstock]

Citește și: Angajații vor avea o minivacanță de 4 zile în ianuarie 2023. Guvernul a hotărât să facă punte


Abonează-te pe

Citește și:

Care este suma de bani pe care o câștigă Carmen Iohannis, ca profesor în liceu. Salariul nu este unul mare

Adda, surprinsă de mărturisirile făcute de fiul său. Micuțul i-a spus artistei că este bătrână. Reacția surprinzătoare a Addei

Diana Bulimar, demnă de OnlyFans! Fotografii fără sutien și cu părțile intime la vedere

Persoanele vor primi 400 de euro. Klaus Iohannis a semnat decretul

Veste importantă despre recalcularea acestor pensii! Este anunțul momentului în România

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Horoscop
Sfatul zilei din 27 ianuarie 2023. O zodie trebuie să își organizeze viața
Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Informatiile zilei
Parteneri