Care este suma de bani pe care o câștigă Carmen Iohannis, ca profesor în liceu. Salariul nu este unul mare

Care este suma de bani pe care o câștigă Carmen Iohannis, ca profesor în liceu. Salariul nu este unul mare
Care este suma de bani pe care o câștigă Carmen Iohannis, ca profesor în liceu. Salariul nu este unul mare

Carmen Iohannis și-a dorit să rămână în Sibiu, chiar și după ce soțul ei, Klaus Iohannis a obținut statutul de Președinte al României, în defavoarea unei cariere în Capitală.

Carmen Iohannis este profesoară de limba engleză la Colegiul Gheorghe Lazăr, un liceu de prestigiu din Sibiu. În ciuda statutului pe care Klaus Iohannis îl are, Prima Doamnă a ales să își continue activitate în orașul în care, înainte să devină președinte, șeful statului a fost și el profesor de fizică.

Citește și: Persoanele vor primi 400 de euro. Klaus Iohannis a semnat decretul

Care este suma de bani pe care o câștigă Carmen Iohnanis

Carmen Iohannis este o persoană foarte apreciată de elevii săi și de restul profesorilor din cadrul instituției de învățământ unde își desfășoară activitatea de mai mult de 37 de ani, iar din acest motiv nu a luat în calcul să schimbe orașul.

Cu toate că salariile pe care profesorii le câștigă sunt considerate a fi inegale cu meritul pe care ar trebui să îl aibă un cadru didactic, Carmen Iohannis primește în fiecare lună un salariu peste

venitul unui profesor de acum mai mult de un deceniu.

De-a lungul timpului, cadrele didactice au primit salarii mai mari, iar cei care au obținut toate gradele în învățământ beneficiază de un salariu dublu față de cel al unui debutant.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

În sesiunea 2021, Carmen Iohannis a depus un dosar de gradație de merit pentru a primi un venit mai mare.

Punctajul pe care l-a obținut în anul 2022 a fost de 102 puncte, astfel că, potrivit declarațiilor de avere, Carmen Iohannis primește în fiecare lună 3.735 de lei, după 4 decenii de muncă. Pe an, prima doamnă câștigă 44.816 de lei.

Citește și: Ce se anunță pentru persoanele cu pensii de până în 3.000 de lei. Este vestea momentului

Care este suma de bani pe care o câștigă Carmen Iohannis
Care este suma de bani pe care o câștigă Carmen Iohannis[Sursa foto: Instagram]

Ce informații au apărut pe site-ul oficial al Ministerului Educației

Potrivit informațiilor de pe site-ul oficial al Ministerului Educației, gradația de merit se oferă pe perioadă de 5 ani.

„Personalul didactic din învățământ beneficiază de gradația de merit, acordată prin concurs. Această gradație se acordă pentru 16% din posturile didactice existente la nivelul inspectoratului școlar, respectiv al instituției de nivel superior și reprezintă 25% din salariul de bază.Doar

16% dintre cadrele didactice primesc gradație de merit. Gradația de merit se acordă pe o perioadă efectivă de 5 ani. Pentru acordarea gradației de merit se vor avea în vedere numărul de posturi didactice existente la nivelul inspectoratului școlar, precum și numărul de gradații de merit acordate”, se arată într-un comunicat al Ministerului Educației.

Care este suma de bani pe care o câștigă Carmen Iohannis
Care este suma de bani pe care o câștigă Carmen Iohannis[Sursa foto: Facebook]

Citește și: "Cum bine ai zis, e din punctul tău de vedere, care poate fi corect sau nu, bine documentat sau nu." Reacția dură a designerului care a creat ținutele lui Carmen Iohannis pentru funeraliile RegineiCitește și:

Sindromul de vezică dureroasă: cauze, simptome, tratament

Ce s-a decis pentru femeile din România. Din 15 ianuarie se oferă complet gratuit

Vedetele din România au arătat TOT la plajă! Cele mai frumoase femei au pus pe jar fanii cu formele lor

Imagini tulburătoare cu trupul neînsuflețit al lui Andrei Versace: zăcea într-o baltă de sânge de zile bune

Moartea lui Andrei Versace scoate la iveală detalii pe care puțini le știau. Mama influencerului: "Măcar și-a găsit liniștea, fiindcă el era supărat mereu"

Carmen Iohannis a atras multe priviri datorită ținutei purtate la un eveniment din Capitală. Cum s-a afișat soţia preşedintelui la Operă Naţională

Andreea Mantea, anunț important despre eliminarea din Gala de duminică, 21 iulie! Cine este favoritul săptămânii și ce reacții s-au stârnit în Casa iubirii

Calvarul de nedescris prin care a trecut doctorița Marina, înainte să fie găsită moartă în cabinet!


Cookies